Пятница, 19.04.2024, 13:44
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Март » 29 » Навчанню у сфері інтелектуальної власності слід приділяти особливу увагу
Навчанню у сфері інтелектуальної власності слід приділяти особливу увагу
19:05
Як уже повідомлялося, нещодавно в м. Свалява завершила свою роботу XV Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми інтелектуальної власності", організована Державним департаментом інтелектуальної власності спільно з Всесвітньою організацією інтелектуальної власності та Європейським патентним відомством (ЄПВ).

Серед учасників семінару – Каталін Фрітц, спеціаліст із питань політики у сфері міжнародних аспектів права інтелектуальної власності Генерального директорату з питань торгівлі Європейського Союзу (Брюссель, Бельгія), яка відповіла на деякі запитання.

– Пані Фрітц, чи не могли б Ви оцінити рівень правової охорони об’єктів інтелектуальної власності в Україні з точки зору ЄС? Чи спостерігається в нашій країні очевидний прогрес у цій сфері?

– Ваша країна досягла помітних успіхів у галузі правової охорони об’єктів інтелектуальної власності. За нашими оцінками, Україна доклала значних зусиль для вдосконалення правової бази у відповідності до стандартів ТРІПС та Євросоюзу, а також для зниження рівня піратства та масштабів розповсюдження контрафактної продукції.
Відзначаючи позитивні моменти, підкреслю необхідність подальших удосконалень, які все ще вкрай необхідні, зокрема стосовно зобов’язань на урядовому рівні – для більш ефективного застосування існуючих законів у сфері
 інтелектуальної власності виконавчими органами влади. Особливу увагу слід приділяти навчанню й накопиченню потенціалу виконавчих органів у сфері інтелектуальної власності. Що стосується піратства та контрафактної продукції, то існує проблема із запобіганням і припиненням продажу контрафактних і піратських товарів у магазинах і на вуличних ринках, а також через веб-сайти в межах країни.

– Як Ви оцінюєте рівень партнерства між Євросоюзом і Державним департаментом інтелектуальної власності у сфері охорони об’єктів інтелектуальної власності? Якою Ви бачите перспективу політики співробітництва між ЄС та Державним департаментом інтелектуальної власності?
– Я вважаю, що рівень співробітництва між ЄС та Держдепартаментом є дуже високим; упродовж декількох років ми досягли тісного співробітництва й діалогу як з Державним департаментом інтелектуальної власності, так і з іншими урядовими органами, які мають відношення до охорони об’єктів інтелектуальної власності. Ми високо цінуємо участь Держдепартаменту в наших Діалогах щодо об’єктів інтелектуальної власності, які відбуваються між Україною та Євросоюзом кожні два роки, і сподіваємося на продовження цієї плідної співпраці в майбутньому.

– Які з проектів Євросоюзу будуть впроваджені в Україні в найближчому майбутньому?
– Пан Паскаль Флікс, представник ЄПВ, у своїй доповіді на конференції розповів про спільний проект між ЄПВ та урядом України, реалізація якого передбачається цієї весни.
Якщо буде така можливість, очевидно, Європейська комісія захоче взяти участь у цьому проекті. Також хочу зазначити, що наразі ми працюємо з Міністерством економіки та іншими українськими органами влади над організацією серії важливих навчальних сесій із захисту прав на об’єкти ІВ для співробітників правозахисних органів та суддів. Подібні програми, організовані нами в Росії, мали чималий успіх.

Источник: http://human-rights.unian.net
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 534 | Теги: ЕПВ, Госдепартамент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Россия покинула двадцатку лидеров по производству контрафакта
Интеллектуальная собственность: а воз и ныне там
В Челябинской области растет изобретательская активность
Изобретатели избавились от НДС
Семинар «Трансфер технологий как элемент национальной инновационной деятельности»
Реєстрація прав на ОПВ у листопаді
Делегация РАО на МИДЕМ-2008

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com