Пятница, 29.03.2024, 10:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Сентябрь » 13 » Пленарне засідання в Ялті
Пленарне засідання в Ялті
20:25
В перший день роботи ХVІІI Міжнародної науково-практичної конференції, яка проходить в м. Ялта, відбулось пленарне засідання, присвячене розвитку системи правової охорони інтелектуальної власності, її проблемам і перспективам. Засідання відкрив перший заступник голови Державної служби інтелектуальної власності України Олексій Янов.

Пленарне засідання першого дня ХVІІI Міжнародної науково-практичної конференції, присвячене розвитку системи правової охорони інтелектуальної власності, її проблемам і перспективам, відкрив перший заступник голови Державної служби інтелектуальної власності України Олексій Янов. Він виступив з доповіддю на тему "Інтелектуальна власність в інноваційному розвитку економіки України: майбутнє створюється сьогодні". Олексій Янов проінформував учасників про реформування в Україні центральних органів виконавчої влади та створення Державної служби інтелектуальної власності, а також зазначив:
– Сьогодні ми ставимо перед державною системою правової охорони інтелектуальної власності України завдання вдосконалити законодавчу базу та механізми реалізації правових норм для максимальної підтримки спеціалістів, здатних генерувати нові ідеї. Тобто наша головна мета – на правовому й керівному рівнях створити реальну основу для інноваційного розвитку економіки. Адже в Україні, яка має високий інтелектуальний потенціал, є можливість заробляти на інтелекті, знаннях і творчих досягненнях навіть в умовах кризи.

Олексій Янов також зупинився на особливостях розвитку різних напрямів діяльності державної системи, її нових пріоритетах, проблемах галузі та пов’язаних з нею викликах сучасності.


МА Вейє, генеральний директор Патентного управління Державного відомства інтелектуальної власності Китайської Народної Республіки, ознайомив слухачів з особливостями функціонування системи правової охорони інтелектуальної власності в Китайській Народній Республіці. Він, зокрема, зазначив, що велику увагу в Китаї приділяють питанням роботи з громадськістю щодо популяризації питань сфери інтелектуальної власності.

Актуальні проблеми сучасних патентних відомств проаналізував у виступі Директор департаменту Державного агентства з інтелектуальної власності Республіки Молдова Андрій Моісей. Він повідомив, що в найближчому майбутньому патентне відомство Молдови планує отримати статус міністерства. У свою чергу Олексій Янов звернув увагу на те, що проблемні питання Молдови в розбудові патентної системи актуальні й для України.

Нургайша Сахіпова, перший заступник директора РДКП «Національний інститут інтелектуальної власності», доповіла про особливості законодавства Республіки Казахстан у сфері інтелектуальної власності, а також окрему увагу приділила особливостям вирішення питань, які стосуються авторського права та суміжних прав.

Людмила Цибенко, радник директора Державного підприємства "Український інститут промислової власності", виступила з доповіддю "Приведення законодавства у сфері промислової власності у відповідність до Цивільного кодексу України".

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 552 | Теги: ЕПВ, Госслужба, ВОИС, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
5 самых пиратских стран для экономики США.
В 2007 году было зарегистрировано рекордное число патентов.
В Беларуси реализуется Государственная инновационная программа
Науково-практичний семінар у Донецьку
Поповнення у ФГК
В Ашхабаде прошел конкурс юных изобретателей
РНБО рекомендує провести генетичну паспортизацію рослин

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com