Четверг, 25.04.2024, 04:28
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Сентябрь » 15 » Порушення прав ІВ – справа тимчасова
Порушення прав ІВ – справа тимчасова
20:28
Державні інспектори з питань інтелектуальної власності, представники судової влади, Державної митної служби України та Міністерства внутрішніх справ України стали учасниками секції, присвяченої темі боротьби з порушенням прав інтелектуальної власності. Тож робота XVIII Міжнародної науково-практичної конференції, яка проходить у м.Ялта, – у самому розпалі!

Модераторами секції виступили Сергій Наливайко, начальник управління контролю за використанням об'єктів права інтелектуальної власності Державного департаменту інтелектуальної власності, та Сергій Лебідь, заступник начальника департаменту Міністерства внутрішніх справ України.

У якому напрямі в Україні відбувається боротьба з підробками відомих торговельних марок, розповів Сергій Лебідь:
– Основна увага приділяється протидії тиражуванню та розповсюдженню на території держави контрафактної аудіовізуальної продукції, перш за все дисків для лазерних систем зчитування, неліцензійного комп’ютерного забезпечення, а також виявленню фактів виробництва та розповсюдження фальсифікованої продукції з незаконним використанням товарних знаків відомих вітчизняних і зарубіжних виробників. 

Про захист прав ІВ на митному кордоні України, проблеми такого захисту та його перспективи розповів Олексій Гащицький, завідуючий сектором Державної митної служби України: "З метою подальшого розвитку та підвищення ефективності роботи митних органів зараз на розгляд Верховній Раді України подано проект змін до Митного кодексу України. У цьому проекті відбита, зокрема, практика митних органів держав ЄС щодо захисту прав ІВ".

Далі увазі аудиторії була представлена тема "Комерційна таємниця та її захист". Яким чином розв’язуються питання порушення комерційної таємниці українським законодавством, як саме захистити результати інтелектуальної праці та яким є світовий досвід вирішення цієї проблеми, розповіла Галина Добриніна, помічник заступника директора Державного підприємства "Український інститут промислової власності".

Про практику розгляду місцевими загальними судами справ щодо порушення прав ІВ та незаконного розповсюдження творів, які охороняються, доповів Дмитро Камбулов, заступник голови Оболонського районного суду м. Києва:
– У І півріччі 2011 року до Оболонського районного суду м.Києва надійшло 49 справ про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 164-9 КУпАП, та 6 кримінальних справ про притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 176 КК України.

Аналіз копій протоколів та постанов щодо порушення прав ІВ та незаконного розповсюдження творів, які охороняються, показав, що до проблемних питань слід також віднести розмежування дій осіб, які притягуються до адміністративної відповідальності за ст. 51-2 та ст. 164-9 КУпАП, а також притягнення до відповідальності не тільки реалізаторів продукції, а і її власників, якщо продаж здійснюється з порушенням прав ІВ.

На секції були також представлені доповіді таких учасників конференції:
В'ячеслава Штанька, головного державного інспектора з питань інтелектуальної власності Державного департаменту інтелектуальної власності: "Актуальні проблеми та особливості боротьби з порушенням прав ІВ у мережі Інтернет";
Олега Кірічка, завідуючого сектором західного регіону відділу державних інспекторів Державного департаменту інтелектуальної власності: "Практика роботи державних інспекторів при виявленні програмного забезпечення, яке незаконно використовується суб’єктами господарювання";
Віктора Клюка, заступника начальника управління контролю за використанням об'єктів права інтелектуальної власності Державного департаменту інтелектуальної власності: "Особливості захисту прав ІВ при публічному використанні музичних творів. Практика роботи державних інспекторів".

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 457 | Теги: ЕПВ, Госслужба, ВОИС, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Нижегородская область: состоится выставка инновационных проектов
V конференція з питань патентування в галузі біотехнології
Семінар на тему: "Особливості експертизи заявок на винаходи та корисні моделі в Україні".
2008: стартуют семь российских технопарков
Стартуют семь российских технопарков
XIII международная выставка-конгресс ВЫСОКИЕ ТЕХНОЛОГИИ. ИННОВАЦИИ. ИНВЕСТИЦИИ (Промышленные инновации)
Международные патентные заявки подешевеют на 5%.

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com