Суббота, 20.04.2024, 12:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Декабрь » 24 » Проект Державної цільової економічної програми розвитку інвестиційної діяльності на 2011–2015 роки
Проект Державної цільової економічної програми розвитку інвестиційної діяльності на 2011–2015 роки
11:18
Держінвестицій: реалізація Програми розвитку інвестиційної діяльності дозволить до 2015 року залучити в економіку України 52 млрд. грн. інвестицій

Державне агентство України з інвестицій та розвитку (далі – Держінвестицій) розробило проект Державної цільової економічної програми розвитку інвестиційної діяльності на 2011–2015 роки (далі – Програма).

За словами Першого заступника Голови Держінвестицій Анатолія Зайця, метою Програми є створення умов для активізації інвестиційної діяльності, спрямованої на модернізацію реального сектору економіки та забезпечення сталого економічного розвитку.

На думку розробників документу, оптимальним для України є варіант, який передбачає проведення активної державної політики із стимулювання розвитку інвестиційної діяльності з чітким обґрунтуванням цілей та визначенням комплексу заходів щодо розвитку системи державних інвестицій, підвищення ефективності та посилення прозорості функціонування механізмів державно-приватного партнерства та стимулювання залучення приватних інвестицій у реальний сектор економіки з урахуванням кращого світового досвіду в інвестиційній сфері. Такий підхід сприятиме збалансованому розвитку державного та приватного секторів, концентрації зусиль на пріоритетних напрямах розвитку та підвищенню привабливості об’єктів інвестування.

Розв’язання проблеми передбачається здійснити шляхом створення умов для переходу до інвестиційно-інноваційної моделі розвитку економіки, стимулювання залучення приватних інвестицій, удосконалення законодавства, що регулює інвестиційну діяльність, зняття перешкод в інвестуванні; розбудови системи державного інвестування, реалізації національних проектів; розвитку інвестиційного ринку та інвестиційної інфраструктури; забезпечення розвитку ринку цінних паперів; забезпечення підвищення ефективності та посилення прозорості функціонування механізмів державно-приватного партнерства; налагодження на державних підприємствах (крім казенних) внутрішньогосподарських відносин, які сприятимуть створенню різноманітних організаційних форм господарювання ринкового типу та залученню недержавних інвестицій.

Очікується, що виконання Програми сприятиме досягненню основних макроекономічних показників розвитку України та дозволить зміцнити на кінець 2015 року її позиції на світових інвестиційних ринках.

До кінця 2015 року планується залучити близько 52,2 млрд. грн. інвестицій в реалізацію інвестиційних, інноваційних та інфраструктурних проектів, а також сприяти зростанню інвестицій в основний капітал та нематеріальні активи, притоку приватних, в тому числі прямих іноземних інвестицій в економіку України.

Источник: http://www.in.gov.ua/
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 498 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Bыставка «Промышленность. Наука. Инвестиции. Инновации»
11-й Московский международный салон промышленной собственности "Архимед"
Ученые выяснили, что торговые марки появились еще в древности
Изменения в Тарифах на услуги ФИПС
III-й инновационный форум
Госдума приняла законопроект о взимании патентных и иных пошлин
"Промислова власність", №18

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com