Четверг, 28.03.2024, 15:41
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Декабрь » 6 » Рівненщина вперше отримала власного патентного повіреного
Рівненщина вперше отримала власного патентного повіреного
16:55
Відтепер й Рівненська область отримала фахівця найвищої кваліфікації з питань правової охорони інтелектуальної власності  - патентного повіреного України. Ним став Юрій Трачук, керівник Рівненського регіонального центру з інвестицій та розвитку, засновник Установи «Рівнепатент» та Інноваційного порталу IntelPro®.

Рішення про присвоєння Ю.Трачуку звання «патентний повірений України» 3 грудня 2010 прийнято Атестаційною комісією Державного департаменту інтелектуальної власності, одноголосно.

На думку голови Комісії, заступника директора Укрпатенту Марченкова Сергія Єгоровича, важливим для Державної системи інтелектуальної власності України є поєднання принципів набуття прав на об’єкти інтелектуальної власності (як першої фази) та комерціалізація технологій на практиці.
Адже саме комерціалізація технологій є кінцевою метою отримання охоронних документів – Патентів та Свідоцтв – створення інноваційних виробництв, нових гідно оплачуваних робочих місць. І у цьому перевага представника Держінвестицій Ю.Трачука.

Привітали патентного повіреного і члени Комісії: заступник директора Інституту інтелектуальної власності у Києві Одеською національної юридичної академії Георгій Сердюк, який заявив, що дуже радий міжвідомчої співпраці між установами Держінвестицій та Держдепартаменту інтелектуальної власності, й також голова Всеукраїнської асоціації патентних повірених Василь Красніков, який висловив побажання, що на Рівненщині незабаром буде ефективно працювати регіональний офіс Асоціації, яку представлятиме там патентний повірений України Юрій Трачук.

«Щиро радий, що зміг пройти довгий і важкий шлях до отримання цього статусу. 7 років наполегливої праці, багаторічного навчання, практичного застосування знань та формування навичок, численні дослідження та постійного удосконалення – і от результат: відтепер  область зможе напряму працювати з іноземними компаніями - власниками сучасних технологій щодо набуття в України прав інтелектуальної власності. Наслідком такої роботи стане прихід у регіон високотехнологічних іноземних інвестицій, які супроводжуватиме Рівненський регіональний центр з інвестицій та розвитку – спеціалізована державна установа, яка об’єднала молодих професіоналів з усіх напрямків своєї діяльності. Це дозволить практично впровадити послуги для інвесторів за принципом «єдиного вікна», - повідомив патентний повірений на Рівненщині Юрій Трачук.

Як пояснила юрисконсульт Рівненського РЦІР та, водночас, експерт порталу з правових питань
IntelPro®, магістр права Наталія Калініченко: «Патентний повірений є незалежним під час виконання професійних обов'язків і керується у своїй діяльності законодавством. Патентний повірений має право згідно із законодавством, у межах доручення  особи, яку він представляє, виконувати  всі пов'язані з цим дії у відносинах з Держпатентом та установами, що належать до сфери його  управління, а також судовими органами, кредитними установами, іншими фізичними та  юридичними особами, проводити науково-дослідні роботи, частиною яких є патентні дослідження, представляти інтереси власників прав на об'єкти інтелектуальної власності в державних і судових органах тощо».

*Довідково: аби стати представником у справах інтелектуальної власності (патентним повіреним) необхідно мати не менш як 5-річний досвід практичної роботи у сфері правової охорони інтелектуальної власності; мати повну вищу освіту та повну вищу спеціальну освіту у сфері інтелектуальної власності; отримати допуск до атестації, скласти спеціальний тест на знання патентної справи та спеціального законодавства у цій сфері, пройти підготовку на курсах патентних повірених, успішно скласти кваліфікаційні іспити та співбесіду з колегіальним органом центрального органу виконавчої влади у сфері інтелектуальної власності, мати громадянство України та постійно проживати в ній.

Источник: http://www.intelpro.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 548 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Общее собрание членов РАО
НАИРИТ: в библиотеке инновационных проектов более 1000 разработок
УЕФА заботится о правах интеллектуальной собственности
Зимова конференція у Закарпатті відбулася
Екатеринбургские изобретатели вернулись из Женевы с 18 медалями
В Узбекистане развивается охрана интеллектуального имущества
Засідання Генеральної ради Світової організації торгівлі

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com