Четверг, 18.04.2024, 06:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Март » 26 » Торгова марка. Як все починалось
Торгова марка. Як все починалось
15:35
Торгове маркування використовували ще 5000 р. до н.е. Люди використовували знаки для позначення своєї власності або виробника. Цілком ймовірно, що первісна людина використовувала знаки для позначення власності худоби. Пізніше знаки використовувались для позначення виробника товарів і гарантії їх якості. Також були знайдені печерні малюнки, що зображують зубрів з символами на бивнях що вірогідно використовувались як знак власника. Крім того, знаки зустрічаються на кераміці, що датується періодом 5000 до н.е.

Близько 3500 до н.е. Месопотамські товари ототожнювались з циліндричними кам’яними печатками печатками, що були знайдені в м.Кносс на о.Крит. Цегла, гончарні вироби, будівельні камені, черепиця періоду перших династій Єгипту, що датуються 3000 роком до н.е, також містили позначення, що вважаються торговими марками, що використовувались для позначення власності.
З шостого по третє століття до н.е. світ побачив використання гербового карбування на грецькій кераміці. Пізніше, згідно знайдених документованих даних, товарні знаки використовувались в Римській імперії на цеглі як штамп з відміткою виробника товару.

В 12 столітті торгові гільдії активно використовували знаки для маркування соєї продукції. Далі дзвонарі почали використовувати знаки. В Італії в цей період з’явились водяні знаки. У далекому 1226 році був прийнятий перший англійський закон про торгові марки.М’ясники та виробники пляшок отримали монополію на використання своїх знаків у Лондоні.У 15 столітті – перший судовий процесс, в результаті якого вдова отримує право на використання торгової марки свого покійного чоловіка.

Початок активного розвитку та зростання кількості торгових марок припадає на середину 19 століття, що було зумовлено науково-технічною та промисловою революцією. Під час цього періоду багато європейських країн запровадили законодавство про торгові марки. Так у 1883 році було підписано конвенцію про охорону промислової власності між країнами, згідно якої вони зобов’язались гарантувати однакову охорону об’єктам інтелектуальної власності, в т.ч. торговим маркам.

У 1887 році вперше була використана торгова марка Кока-Кола для позначення напоїв, в той час як конкурент – Пепсі вперше використав свою торгову марку  на 10 років пізніше. В цей період торгова марка перестала бути просто словесною або комбінованою – з’являються нові види. У 60-х Макдональдс вперше запровадив тривимірні торгові марки. Із кінця 80-х розпочалась реєстрація кольору в якості торгової марки. Із розвитком бізнесу, техніки, інтернет-технологій з’являються нові торгові марки – рухові, звукові, домени як торгові марки. Конкуренція веде до появи нюхових торгових марок.

Види і кількість торгових марок невпинно ростуть як і загальна вартість таких активів. Все більше і більше суб’єктів господарювання реєструють свої позначення в якості знаків для товарів та послуг. Тим часом, кількість ходових позначень та назв зменшується, тому реєструвати свою «унікальну» назву або маркування необхідно вже зараз!!!

Источник: http://www.intelpro.net
Категория: Интересные новости | Просмотров: 625 | Теги: товарные знаки |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Форум «Интеллектуальная собственность России»
«Архимед-2008»
Лауреаты Почетной премии РАО за 2007 г.
Бизнес лишат национальности
В России растёт уровень компьютерного пиратства
Самарская область: увеличено количество премий в области науки и техники
Ученые выяснили, что торговые марки появились еще в древности

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com