Пятница, 19.04.2024, 00:12
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Ноябрь » 22 » У центрі уваги – просвітницька діяльність Держдепартаменту
У центрі уваги – просвітницька діяльність Держдепартаменту
13:01
2010 року Держдепартаментом організовано та проведено значну кількість масштабних конференцій, три з яких – міжнародні, понад 20 спеціалізованих семінарів, у тому числі дев’ять регіональних, і дев’ять засідань круглих столів з актуальних питань, пов’язаних з набуттям, охороною, використанням і захистом прав на об’єкти права інтелектуальної власності.

Міжнародні науково-практичні конференції, які відбулися в Ялті, Сваляві й Маріуполі та були присвячені актуальним проблемам інтелектуальної власності, зібрали широке коло висококваліфікованих експертів та спеціалістів у сфері ІВ із Швейцарії, Ізраїлю, Великої Британії, Туреччини, Польщі та інших країн.

У листопаді завершився цикл регіональних семінарів на тему "Набуття і захист прав інтелектуальної власності Об’єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та його комерційних партнерів" у Львові, Харкові, Донецьку й Києві.
Метою цих заходів було обговорення практичних питань організації захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи з футболу УЄФА ЄВРО 2012™.

Питання правової охорони об’єктів права інтелектуальної власності, комерціалізації, захисту прав та управління інтелектуальною власністю на підприємствах, в установах, організаціях, важливі для представників малого й середнього бізнесу, розглядалися на регіональних семінарах у таких обласних центрах, як Харків, Івано-Франківськ, Херсон, Кіровоград і Донецьк.

Усі заходи, проведені за ініціативи Держдепартаменту, збирали найрізноманітнішу аудиторію – від винахідників до представників органів законодавчої та виконавчої влади, від фахівців вищих навчальних закладів до бізнесових кіл різних рівнів.
Це свідчить про різноплановість зустрічей, які відбулися, системний підхід у вирішенні обговорюваних під час їх проведення питань та сприяння розвитку ІВ шляхом взаємодії між доповідачами й аудиторією.

Серед учасників та співорганізаторів заходів – представники Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), а саме Френсіс Гаррі, Генеральний директор ВОІВ, який відвідав Україну з офіційним візитом у червні; Міхаль Свантнер, директор відділу співпраці з деякими країнами Європи та Азії; Паоло Лантері (сектор з авторського права); а також Асоціація міжнародного колективного управління правами на аудіовізуальні твори,
AGICOA, Швейцарія (Пауль Дугган – виконавчий директор), Організація колективного управління AGEDI, Іспанія (Антоніо Гуісасола – генеральний директор), та інші.

Розроблені Держдепартаментом заходи охоплюють низку важливих питань правової охорони інтелектуальної власності: стратегія розвитку державної системи правової охорони ІВ, формування ринку ІВ в Україні, боротьба з правопорушеннями у сфері ІВ, захист прав на об’єкти ІВ й правомірне розпоряджання ними, захист прав ІВ в адміністративному та судовому порядку, національний брендінг у країнах з перехідною економікою, – вирішення яких сприяє розвитку сфери ІВ та формуванню позитивного іміджу України на міжнародному просторі.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 398 | Теги: Євро-2012, AGEPI, Госдепартамент, ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Армения и Китай подписали соглашение о технико-экономическом сотрудничестве
Роспатент разъясняет смысл IV части Гражданского кодекса в отношении ПО
Мурманская область: в 2008г. в Апатитах откроется инновационный бизнес-инкубатор
Госдума разработает ряд законов в сфере инноваций
Ведущие российские СМИ договорились вместе бороться с нарушениями авторских прав
Навчально-практичний семінар "Пошук та експертиза у галузі електрофізики"
Шістнадцяте засідання у Мінську

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com