Четверг, 18.04.2024, 23:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Сентябрь » 23 » У Держінвестицій обговорили питання створення венчурного фонду інвестування інноваційної діяльності
У Держінвестицій обговорили питання створення венчурного фонду інвестування інноваційної діяльності
14:05
18 вересня 2009 року у конференц-залі Державного агентства України з інвестицій та інновацій відбулося розширене засідання робочої групи з питань утворення венчурного фонду інвестування інноваційної діяльності під головуванням заступника Голови Держінвестицій Сергія Москвіна.

Доповідачі від компанії з управління активами (далі – КУА) «ОТП капітал» Марина Мендзебровська та Костянтин Голубятніков представили механізми діяльності венчурного інвестиційного фонду. З огляду на встановлені Законом України «Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)» обмеження щодо участі підприємств із державною часткою у статутному капіталі понад 25% у корпоративному інвестиційному фонді, найбільш прийнятною організаційно-правовою формою для такого фонду, на їх думку, є закритий недиверсифікований венчурний пайовий інвестиційний фонд. Вони запропонували схему роботи, згідно з якою держава брала б участь в інвестиційному фонді через юридичну особу, наприклад, державне підприємство, шляхом викупу інвестиційних сертифікатів фонду, емітованих КУА. Відбір напрямів інвестування має здійснюватися КУА за погодженням із міжнародною експертною радою. Контроль діяльності КУА здійснює наглядова рада, повноваження якої прописані у регламенті фонду. Супровід та контроль реалізації профінансованого інноваційного проекту здійснюється шляхом входження представників інвесторів у наглядову раду підприємства, на якому впроваджується цей проект.

Запрошений на засідання робочої групи Генеральний директор КУА АПФ «Порто менеджмент» Олександр Гончаров в своїй доповіді розповів про досвід інвестування регіональних інноваційних проектів у сфері сільського господарства, деревообробної промисловості та енергозбереження на прикладі інвестиційно-інноваційного фонду ТОВ «Сумиагроресурс», за час існування якого було реалізовано 192 проекти та створено 420 нових робочих місць.

Сергій Москвін запропонував експертам до наступного засідання підготувати свої пропозиції до регламенту закритого недиверсифікованого венчурного пайового інвестиційного фонду, який би забезпечував достатній рівень контролю венчурного фонду з боку інвесторів.

У засіданні взяли участь представники Держінвестицій, КУА «ОТП Капітал», КУА та адміністратора пенсійних фондів «Порто менеджмент», Українського банку реконструкції та розвитку, Державної інноваційної фінансово кредитної установи.

Источник
: http://www.in.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 703 | Теги: инновации |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Альтернатива судам є. Це – МЕДІАЦІЯ!
В Роспатент подали заявку на регистрацию марки "Володя и медведи"
Россия стала еще ближе к вступлению в ВТО
Навчально-практичний семінар "Пошук та експертиза у галузі електрофізики"
Мурманская область: в 2008г. в Апатитах откроется инновационный бизнес-инкубатор
Пираты, на абордаж!
ЄПВ переходить на новий рівень співробітництва з Україною

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com