Пятница, 19.04.2024, 00:42
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Сентябрь » 28 » VІ Міжнародний салон "Новий час"
VІ Міжнародний салон "Новий час"
20:18
26 вересня 2010 року в м.Севастополь, АР Крим, закінчив роботу VІ Міжнародний салон винаходів і нових технологій «Новий час». В організації заходу взяли участь Державний департамент інтелектуальної власності (Держдепартамент) та Державне підприємство «Український інститут промислової власності» (Інститут).

Основними організаторами Салону «Новий час» є: комунальне підприємство «Агенція економічного розвитку м. Севастополя», ТОВ «Центр «Аюмель» та Українська академія наук, – за активної підтримки Севастопольської міської державної адміністрації, Севастопольської міської ради, Ради міністрів АР Крим, Харківської обласної державної адміністрації.

У роботі
VІ Салону взяли участь понад 350 (третина з яких – молодь) представників винахідницьких, інноваційних, наукових організацій з 28 країн, серед яких найактивнішими були учасники з Бельгії, Ірану, Казахстану, Литви, Молдови, Польщі, Російської Федерації, Румунії, України й Естонії.

Роботи, представлені на
VІ Салоні, оцінювали міжнародне журі на чолі з професором П’єром Фюм’єром (Бельгія) й національне журі на чолі з представником України в Європейській асоціації ТРІЗ Антоном Карловим. До складу журі увійшли також представники Держдепартаменту й Інституту.

Член міжнародного журі Салону, перший заступник директора Інституту, професор Лев Глухівський у своєму виступі під час відкриття заходу зазначив, що «севастопольський Салон «Новий час» виконує дуже важливу й необхідну місію пропагандиста інноваційного шляху розвитку України та інтеграції науки й бізнесу.
Він посів гідне місце серед усіх міжнародних виставкових заходів нашої країни, під час проведення яких демонструються цікаві та високоефективні винаходи, технологічні розробки, які великою мірою сприяють і зростанню винахідницької активності, і збільшенню обсягів іноземних інвестицій в економіку України».

За підсумками роботи журі VІ Салону його учасникам вручено різноманітні нагороди та призи.


ОФІЦІЙНІ ПРИЗИ Й НАГОРОДИ САЛОНУ

ГОЛОВНИЙ ПРИЗ МІЖНАРОДНОГО ЖУРІ
К.В. Голубцов, В.Г. Трунов, Л.С. Булат (Інститут проблем передачі інформації РАН, м.Москва, Російська Федерація).
За прилад Амелія-2 для ранньої діагностики патологічних станів системи зору людини.
Приз отримав головний розробник Костянтин Голубцов – найстарший учасник Салону (82 роки), член делегації Всеросійського товариства винахідників і раціоналізаторів (Московське відділення, РФ).


ПРИЗ «ЖІНКА-ВИНАХІДНИК»
Д. Худайназарова (Військова академія зв’язку, м.Санкт-Петербург, Російська Федерація).
За розробку «Спосіб формування змішаного колективу для вирішення творчих завдань».

ПРИЗ «МОЛОДІЖНА ІНІЦІАТИВА»

А. Авдєєв, учень загальноосвітньої середньої школи №145 (м.Санкт-Петербург, Російська Федерація).
За розробку «Широкополосний ультракороткохвильовий (УКХ) вібратор», яка належить до антенної техніки й може використовуватися в якості приймально-передавальної антени на високошвидкісних літальних апаратах.

ПРИЗ «СОЦІАЛЬНА ТЕХНОЛОГІЯ»
І. Пустовойтенко (м. Севастополь, Україна).

За програму «Херсонес Таврійський».

ПРИЗ «КРАЩИЙ ТОВАРНИЙ ЗНАК»

Підприємство з виробництва молока і молочної продукції на власній базі, а також з формування племінного стада великої рогатої худоби «Азорель» (м.Немирів, Вінницька обл., Україна).

ПРИЗ «СИМПАТІЯ ВІДВІДУВАЧІВ»

В.П. Гоч, С.В. Сєрова, Наукова школа причинності (міста Севастополь і Новосибірськ, Україна й Російська Федерація)
За спосіб покращення функціонального стану людини через рукотворчість.

ПРИЗ ПРЕСИ
Обласний палац дитячої творчості (м.Ульянівськ), Ульянівський державний університет, Міністерство освіти Ульянівської області Російської Федерації.
За підтримку інноваційної активності молоді в напрямі краєзнавчої, туристичної діяльності та технічних розробок.

Інші нагороди VІ Салону

Дипломами Севастопольської міської державної адміністрації відзначено керівників національних делегацій та організаторів VІ Салону, серед яких Держдепартамент та Інститут.
Інституту також вручено кубок міністра економіки України за підтримку міжнародного науково-технічного співробітництва та у зв’язку з 10-річчям діяльності у сфері правової охорони інтелектуальної власності України.

Нагороди Держдепартаменту
Спеціальний приз Держдепартаменту вручено доктору медичних наук, професору, проректору Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика Анатолію Косаківському та кандидату медичних наук Ілоні Косаківській за цикл новітніх технологій хірургічного лікування людини в галузі отоларингології з використанням біполярного електрозварювання (м. Київ, Україна). Автори отримали 10 патентів України на корисні моделі, патент на винахід та два позитивні рішення на видачу патентів на винаходи.
Грамотами та знаками «Творець» за активну підтримку презентацій українських винаходів на вітчизняних та закордонних виставках з винахідницької діяльності нагороджено:
• Антона Карлова (доцент, голова Національного журі Салону, Севастопольський національний технічний університет, Україна);
• Валерія Самохвалова (професор, зав. кафедрою нормальної фізіології, Харківський державний медичний університет, Україна);
• Анатолія Новікова (ректор, Український морський інститут, м. Севастополь, Україна).
Грамотами Держдепартаменту за активне сприяння інноваційній та винахідницькій діяльності в Україні нагороджено:
• Володимира Петряшева (заступник директора, Асоціація «Російський дім міжнародного науково-технічного співробітництва», м. Москва, РФ);
• Іона Санду (президент, професор, Румунський форум винахідників, Румунія);
• Бориса Плахтяну (директор, професор, Національний інститут винахідництва Румунії, Румунія);
• Костянтина Антохі (президент, професор, Румунське товариство винахідників, Румунія);
• Володимира Селіщева (член оргкомітету Салону, директор, професор, ТОВ «Цель», м.Москва, РФ).


Спеціальний приз Інституту вручено групі винахідників НТУ «Харківський політехнічний інститут» на чолі з докторами технічних наук, професорами Н. Сахненком і М. Ведєм за технологію отримання наноструктурних захисних і каталітичних матеріалів та покриттів.

Золоті медалі Міжнародного салону «Новий час» за видатний внесок у розвиток інтелектуальної власності в Україні та міжнародне співробітництво в інноваційній діяльності отримали установи державної системи правової охорони інтелектуальної власності України, співорганізатори салону – Держдепартамент та Інститут.

Відзнаку Бельгійської інноваційної палати – орден Шевальє – отримали голова Держдепартаменту Микола Паладій і директор Інституту Алла Жарінова.

Відзнаки міжнародної програми захисту прав споживачів «Знак якості» (м.Київ, Україна) вручено Салону й голові нагородної комісії Салону професору Василю Гочу. Йому також присвоєно почесне звання «Народний посол України» (громадською організацією «Українське народне посольство»).

Головний менеджер Салону Володимир Куліков нагороджений вищою нагородою Міжнародного інноваційного клубу «Архімед» (м. Москва, РФ) знаком «За созидание».

Золотими та срібними медалями Салону були відзначені молоді винахідники України з міст Запоріжжя (7 нагород), Київ (5), Луганськ (16 ), Севастополь (5), Сімферополь (3), Харків (6) та ін.

Багатьох учасників VІ Салону також відзначено іншими спеціальними нагородами винахідницьких, інноваційних, наукових організацій країн, представники яких узяли участь у роботі заходу. Такими організаціями загалом вручено майже 40 різноманітних призів.

Оголошено строки проведення VІІ Салону та VІ Міжнародного молодіжного конкурсу інноваційних розробок «Новий час», які відбудуться 22 – 24 вересня 2011 року в м.Севастополь.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1134 | Теги: Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Узбекистан: издано Руководство по праву интеллектуальной собственности на ПО
Москва: предприниматели ВАО хотят рассказать о своих изобретениях по ТВ
Хабаровский край: 29 дел по интеллектуальной собственности уже в суде
Магнитогорск: власти будут стимулировать инновационный малый бизнес
Европейские политики выступили за халяву
9% всей выпускаемой в Башкирии продукции является инновацией
Держінвестицій сприятиме залученню японських інвестицій в Україну

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com