Среда, 24.04.2024, 21:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Декабрь » 7 » За музику треба платити, щоб вона існувала!
За музику треба платити, щоб вона існувала!
16:57
Відтепер між організаціями, які збирають та розподіляють роялті за використання фонограм в Україні, Польщі й Росії, підписано договір, згідно з яким українські виконавці отримуватимуть винагороду за використання своїх фонограм від цих країн.

Договір підписали Олексій Гуменчук (директор ОП "Українська ліга музичних прав"), Богуслав Плюта (директор Польської асоціації фонографічної індустрії) та Ерік Вальдес-Мартінес (заступник генерального директора Всеросійської організації інтелектуальної власності).

Подія відбулася в Києві 3 грудня 2010 року в межах прес-конференції, присвяченої обговоренню проблем української музичної індустрії.

Представники громадської організації "Коаліція виконавців і продюсерів України", які виступили організаторами заходу, обіцяють: платитимуть усі, хто використовує фонограми у своїй діяльності, – радіомовлення, телебачення, ресторани, усі громадські заклади, у яких звучатимуть музичні твори.

Від Державного департаменту інтелектуальної власності (Держдепартамент) участь у вищезазначеному заході взяв заступник голови Олексій Янов. Він, зокрема, наголосив на тому, що всі суб’єкти, які використовують у своїй діяльності будь-які мистецькі твори – музичні, художні, образотворчі тощо, – в обов’язковому порядку повинні сплачувати уповноваженим організаціям колективного управління кошти за використання чужих творів.

– Ця подія є важливою для України. Немає сумніву, що підписання договору про співпрацю з такими країнами-титанами в музичній індустрії, сприятиме тому, що вітчизняні артисти зможуть отримувати винагороду за використання своїх творів від цих держав, – зазначив Олексій Янов.

Нагадаємо, що зараз на обліку Держдепартаменту перебуває 12 організацій колективного управління. Дві з них – уповноважені організації колективного управління у сфері збору та розподілу винагороди за фонограми, відеограми, опубліковані з комерційною метою, і зафіксовані в них виконання (ОП "Український музичний альянс", ОП "Українська ліга музичних прав") та одна – уповноважена організація у сфері збору й розподілу відрахувань за "чисті носії та обладнання для запису" (ОП "Український музичний альянс").

Учасниками міжнародної прес-конференції також були вітчизняні популярні виконавці – Віктор Павлік, Олег "Фагот" Михайлюта (ТНМК),
Diezel (Green Grey), – та продюсери – Юрій Нікітин і Дмитро Прикордонний – директор "Коаліції виконавців та продюсерів України".

У ході заходу відбулася презентація соціального відео "За музику треба платити, щоб вона існувала".

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 391 | Теги: пиратство, Авторское право, Госдепартамент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Кемеровская область: планируется развивать инновационную деятельность
Чергові номери бюлетеня "Промислова власність"
Реєстрація ОПВ у січні 2008 року
Новый информационный продукт «ИЗОБРЕТЕНИЯ XXI ВЕКА»
Видано 30000-ий патент на корисну модель
Казахстан будет осуществлять трансферт IT-технологий
59% артистов - пираты?

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com