Пятница, 26.04.2024, 06:55
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Декабрь » 5 » Держінвестицій сприяє залученню інвестицій в інновації шляхом формування бази даних інвестиційних та інноваційних програм і проектів
Держінвестицій сприяє залученню інвестицій в інновації шляхом формування бази даних інвестиційних та інноваційних програм і проектів
17:07
Про це повідомив Перший заступник Голови Державного агентства України з інвестицій та інновацій (далі – Держінвестицій) Анатолій Заєць.

За його словами, база даних інвестиційних та інноваційних програм і проектів, міжнародних інвестиційних та інноваційних програм і проектів, у виконанні яких беруть участь вітчизняні державні підприємства в рамках міжнародного інноваційного співробітництва, а також відповідних грантів (далі – база даних) створюється з метою збирання, накопичення, аналітичного оброблення і розповсюдження інформації про інвестиційні та інноваційні програми та проекти. Вона також сприятиме забезпеченню інформаційної підтримки суб'єктів інвестиційної та інноваційної діяльності, залученню інвестицій на реалізацію інвестиційних та інноваційних програм і проектів, а отже – інтегруванню науки в промисловість в інноваційному процесі, а також упровадженню новітніх технологій для випуску наукоємної конкурентоспроможної продукції та її реалізації на внутрішньому та міжнародних ринках.

Станом на 1 грудня 2008 року тестова версія бази даних, розміщена на офіційному веб-сайті Держінвестицій , містить інформацію про 122 програми/проекти, серед яких:
25 інвестиційних проектів;
1 інвестиційна програма;
1 інноваційний проект та 89 проектів, які потребують державної реєстрації як інноваційні;
5 інноваційних програм та
1 міжнародний проект.

Географія програм/проектів, розміщених у базі даних, охоплює АР Крим, 11 областей та м. Київ. За кількістю наданих програм/проектів лідирують Київська (37 програм/проектів) та Одеська (17) області. Власники інформації з м. Києва та Харківської області надали по 15 програм/проектів. З Херсонщини надійшло 13, з Тернопільської області – 8, а з Донеччини – 6 програм/проектів. Дніпропетровська та Запорізька області представлені у базі даних трьома проектами і програмами кожна. Дві програми/проекти надійшло з Чернігівщини і по одній – з АР Крим, Полтавської та Рівненської областей.

Сфера реалізації опублікованих у базі даних програм/проектів охоплює різні галузі економіки, зокрема: будівництво (4 програми/проекти); виробництво та розподіл електроенергії, газу та води (1); машинобудування (3); охорона здоров'я та надання соціальної допомоги (3); переробна промисловість (2) та сільське господарство (109).

Потреба у приватних інвестиціях для реалізації переважної більшості програм/проектів становить суму до 100 тис. грн. Кожна шоста заявка очікує на фінансову підтримку з боку приватного сектору у розмірі від 100 тисяч до 1 млн. грн. І лише 4% програм/проектів можуть привернути увагу стратегічних інвесторів: три заявки у межах 1–60 млн. грн. та дві – понад 200 млн. грн..

Анатолій Заєць підкреслив, що це – лише початок формування бази даних. Він висловив сподівання, що власники інформації про інноваційні та інвестиційні програми та проекти скористаються наданою Держінвестицій можливістю привернути увагу та залучити кошти інвесторів для реалізації своїх розробок.

Перший заступник Голови Держінвестицій повідомив, що для подання інформації про проект/програму для розміщення її у базі даних розроблено спеціальне програмне забезпечення. А для зручності роботи інвесторів з базою даних розроблені сервіси, які дозволяють шукати програми/проекти за назвою, а також здійснювати їх відбір за типом, галуззю застосування, місцем реалізації та потребою у фінансуванні.

Після завершення тестування бази даних українською мовою буде відкрито її російську та англійську версії.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 810 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Софии проводится инновационной форум
В России появится новая организация, защищающая авторские права
Постоянно действующая выставка инновационных проектов "Выставка инноваций "Республика идей"
Татарстан позиционируется как инновационный лидер
О ходе Всеукраинского конкурса "Изобретение-2007"
Київська міліція знищила піратський осередок
План заходів Держдепартаменту у 2008 році

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com