Пятница, 26.04.2024, 12:41
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Март » 16 » Спеціалісти про гармонізацію процедури реєстрації торговельних марок
Спеціалісти про гармонізацію процедури реєстрації торговельних марок
16:22
Фахівці сфери інтелектуальної власності зазначають, що різні вимоги до процедури реєстрації товарних знаків у різних країнах дещо ускладнюють процес міжнародної торгівлі та позбавляють можливості отримувати додаткові фінансові надходження.

Це та низку інших питань обговорили учасники семінару стосовно положень Сінгапурського договору про право товарних знаків.

Ноель Муто, помічник юридичного експерта секції прав торговельних марок відділу торговельних марок та промислових зразків (сектор брендів та промислових зразків, ВОІВ), представила учасникам заходу презентацію, у якій надала загальний огляд Сінгапурського договору, його характеристики, цілі, а також розповіла про додаткову Резолюцію до Договору:

- Цілі Сінгапурського договору – гармонізація та спрощення вимог до застосування й реєстрації товарних знаків. А також оновлення Договору про закони щодо товарних знаків (TLT), який не містив деяких положень, зокрема щодо охоплення більшої кількості торговельних марок у застосуванні.

Резолюція Дипломатичної конференції, яка додається до Сінгапурського договору, регулює й прояснює деякі його положення стосовно країн, які домовляються. І, крім того, надає допомогу в застосуванні та інтерпретації тексту Договору для цих сторін, особливо це стосується країн, які розвиваються. Ця Резолюція допомагає врегулювати спори, але не охоплює судові процедури щодо законодавства сторін, які домовляються.

Натан Абрахам, менеджер відділу торговельних марок та промислових зразків Відомства інтелектуальної власності Великої Британії, докладно розповів про торговельні марки, щодо яких застосовується Договір, про методи представлення, елементи заявки, встановлення дати її подання та інші процедурні моменти, пов’язані з набуттям прав на знаки для товарів і послуг.

З темою "Класифікація товарів та послуг, заявка на отримання охорони у декількох класах, відділи прийому заявок та реєстрації, заборона інших вимог" виступив Марк Стадлі, головний експерт відділу торговельних марок та промислових зразків Відомства інтелектуальної власності Великої Британії.

Тож питання реєстрації товарних знаків, зокрема її гармонізація та спрощення, стало ключовим питанням семінару, і Марк Стадлі люб’язно надав коментар щодо нього:

- У першу чергу ми звернули увагу на те, щоб гармонізувати законодавство, яке стосується торговельних марок. Головна задача – щоб кожна країна в Європі користувалася єдиними законами та правилами. І задля просування міжнародної торгівлі, з метою захисту прав інтелектуальної власності й була розроблена система гармонізації реєстрації товарних знаків. Важливо, щоб усі, хто реєструватиме знаки для товарів і послуг, знали, що відповідні права, які охороняються законами їхньої держави, так само охороняються і в інших країнах-учасницях Договору.

Є кілька етапів, обов’язкових для реєстрації товарного знака. Спрощення ж процедури спрямоване на те, щоб громадськість розуміла, що й за чим потрібно виконувати, і дотримувалася певних правил. Якоюсь мірою таке спрощення є відходом від бюрократії – аби процедура реєстрації товарного знака була єдиною для всіх.

Сьогоднішня зустріч була надзвичайно цікавою для спеціалістів сфери інтелектуальної власності, які брали активну участь в обговоренні всіх питань семінару. Завдяки високому рівню організації заходу його учасники мали можливість поспілкуватися з іноземними колегами, отримати цінну інформацію та обмінятися професійним досвідом.

Завтра, 16 березня 2011 року відбудеться круглий стіл щодо роз’яснення положень Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків та Протоколу до неї.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 483 | Теги: товарные знаки, Госслужба |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Товарам послана черная метка
Аккредитация организаций по коллективному управлению авторскими и смежными правами
Бюллетень ЕАПВ "Изобретения (евразийские заявки и патенты)"
Запущен интернет-канал телевидения «АРХИМЕД-ТВ»
Беларусь: разрабатывается новая редакция Закона об авторском праве
Комитет ГД отклонил законопроекты по противодействию обороту контрафакта
Европейский суд защитил права пользователей интернета

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com