Пятница, 29.03.2024, 13:51
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Октябрь » 24 » Перший етап співпраці пройдено
Перший етап співпраці пройдено
10:27
10 жовтня 2008 року відбулася спільна нарада керівництва Держдепартаменту інтелектуальної власності, ДП "Український інститут промислової власності" та Експертної ради Національної академії наук України (НАН України).

На нараді зазначено, що за останні роки в Україні у сфері охорони прав інтелектуальної власності (ІВ) здійснено комплекс заходів, що включає вдосконалення законодавства, адміністративні та організаційні заходи, підготовку кадрів й інформування громадськості, що сприяє покращенню ситуації в даній галузі.

Разом з тим, однією з основних проблем у сфері охорони прав ІВ продовжує залишатися недостатня ефективність взаємодії між державною системою правової охорони інтелектуальної власності та вітчизняною наукою. Саме з метою налагодження плідної співпраці й відбулася спільна нарада керівництва вищеназваних установ.

У нараді взяли участь: М.В.Паладій – голова Державного департаменту інтелектуальної власності, А.Г.Жарінова – директор Укрпатенту, Л.Й.Глухівський – перший заступник директора Укрпатенту, П.І.Іваненко – заступник директора Укрпатенту, провідні фахівці Укрпатенту та члени Експертної ради НАН України: Я.С.Яцків - академік НАН України, член Президії НАН України, директор Головної астрономічної обсерваторії НАН України – голова Експертної ради з питань науково-технічної експертизи інноваційних проектів технологічних парків; Б.В. Гриньов - академік НАН України, директор Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України; С.О.Фірстов - академік НАН України, заступник директора Інституту проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича НАН України; В.Т.Грінченко - академік НАН України, директор Інституту гідромеханіки НАН України; В.В.Гончарук - академік НАН України, академік-секретар Відділення хімії НАН України; Найдек В.Л. - академік НАН України, директор Фізико-технічного інституту металів та сплавів НАН України; В.М.Шестопалов - академік НАН України, академік-секретар Відділення наук про Землю НАН України; Ю.Г.Кривонос - член-кореспондент НАН України, заступник директора Інституту кібернетики ім.В.М.Глушкова НАН України; О.Ю.Майстренко - член-кореспондент НАН України, заступник директора Інституту вугільних технологій НАН України; В.Ф.Чехун - академік НАН України, директор Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім.Р.Є. Кавецького.

Одним з найважливіших завдань у галузі правової охорони ІВ, - підкреслив у вступному слові Я.С.Яцків, - є вдосконалення нормативно-правової бази у галузі ІВ, бо це має забезпечити реалізацію інвестиційного потенціалу наукоємних галузей та інноваційний розвиток економіки. Саме тому нагальним є питання налагодження плідної співпраці між Держдепартаментом інтелектуальної власності, Українським інститутом промислової власності та НАН України.

Голова Держдепартаменту М.В.Паладій проінформував учасників наради про структуру та напрями роботи державної системи правової охорони ІВ, про законодавство України у сфері ІВ, окреслив основні напрями співпраці між учасниками наради.

Директор Укрпатенту А.Г.Жарінова ознайомила присутніх зі структурою і основним функціями Інституту, зі статистичними результатами роботи відомства, визначила питання, що становлять взаємний інтерес для учасників наради, перспективні форми взаємодії.

Академік НАН України Я.С.Яцків визначив основні проблеми, які турбують наукову громадськість у розвитку винахідництва з використанням механізмів правової охорони і захисту ІВ.

У ході наради оприлюднено інформацію про результати спільної роботи Укрпатенту та НАН України щодо створення бази даних „Перспективні винаходи України”, за наслідками обговорення даного питання ухвалено рішення про продовження співпраці. Також під час наради члени Експертної ради НАН України отримали кваліфіковані відповіді на актуальні запитання, пов”язані з охороною прав науковців на результати творчої роботи.

Гості Укрпатенту також побували в його структурних підрозділах, ознайомились з основними напрямами їх роботи, оглянули експозицією музею Державної системи правової охорони інтелектуальної власності.

Я.С. Яцків, підбиваючи підсумки спільної наради зазначив: „Сьогоднішня нарада важлива і необхідна для обох сторін – як для державної системи правової охорони ІВ, так і для НАН України. Ми мали змогу поспілкуватися, визначити існуючі недоліки. Очевидно, академічна спільнота не до кінця розуміє проблеми державної системи правової охорони промислової власності, використання її величезного потенціалу, а з іншого боку Держдепартамент та Укрпатент недостатньо активно працюють у сфері паблік-рілейшн над інформаційним забезпеченнм нашої взаємодії, над власним іміджем. Тому вони повинні йти в академічні інститути, показувати ефективність своєї роботи. Хочу особливо підкреслити: всі члени Експертної ради у захваті від того, що ми побачили в Укрпатені: як працює і розвивається державна система правової охорони ІВ, - це заслуговує на найвищу оцінку. І нарешті, сьогодні ми пройшли лише перший етап, передбачений спільною угодою: ми домовилися про подальшу співпрацю між НАН України та Українським інститутом промислової власності. Впевнений, разом ми робимо спільну корисну справу для України”.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1456 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
16-те засідання Спільної робочої комісії відбулось
"Круглий стіл" у Держдепартаменті
Татарстан: требуется усиление борьбы с контрафактной и пиратской продукцией
РЕАЛИЗАЦИЯ ПРОГРАММ ДЛЯ ЭВМ В ТОВАРНОЙ УПАКОВКЕ ПОДЛЕЖИТ НАЛОГООБЛОЖЕНИЮ НДС
Информационный семинар для российских экспертов и экспертов стран ЕС
Украина и Германия будут сотрудничать в области биоэнергетики
Шістнадцяте засідання у Мінську

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com