Четверг, 28.03.2024, 20:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Октябрь » 24 » УкрІНТЕІ – 50 років
УкрІНТЕІ – 50 років
10:32
8-10 жовтня 2008 року в Україні відзначено 50-річчя від дня заснування Українського інституту науково-технічної і економічної інформації (УкрІНТЕІ). У програмі заходів відбулися: виставка-презентація „Інформаційні ресурси і технології”, засідання вченої ради, VІІІ міжнародна науково-практична конференція „Електронні інформаційні ресурси: проблеми формування, обробки, поширення, захисту та використання”.
У заходах взяли участь представники Міжнародного центру наукової і технічної інформації (м. Москва), Міждержавної координаційної ради з НТІ СНД, наукових та інформаційних організацій Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Латвії, Молдови, Російської Федерації, Угорщини тощо.
У засіданні вченої ради також взяли участь представники організацій партнерів та споживачів науково-технічної інформації. Серед них: Держдепартамент інтелектуальної власності, ДП „Український інститут промислової власності” (Укрпатент), обласні центри ІНТЕІ України, попередні директори та ветерани УкрІНТЕІ та інші.
З доповіддю "УкрІНТЕІ – 50 років: підсумки наукової діяльності і перспективи" виступив директор Анатолій Ямчук.
Від Міністерства освіти і науки України УкрІНТЕІ привітав начальник департаменту науково-технічного розвитку міністерства Віктор Свіженко.
Від імені керівництва Держдепартаменту колектив привітав перший заступник голови Володимир Жаров. Анатолія Ямчука нагороджено Почесною грамотою Держдепартаменту інтелектуальної власності.
Від імені керівництва Українського інституту промислової власності привітання зачитав перший заступник директора Лев Глухівський.

У холі УкрІНТЕІ було розгорнуто виставку-презентацію „Інформаційні ресурси і технології”, яка мала такі тематичні розділи:
• державні інформаційні ресурси: науково-технічна та економічна інформація, промислова власність, стандарти, статистика, бібліотечні фонди тощо;
• технологічний базис інформаційних ресурсів: мережні технології, апаратні засоби інфосистем, системи безпеки і захист інформації, програмне забезпечення;
• інформаційні ресурси та технології в освіті;
• спеціалізовані інфоресурси.

Чільне місце на виставці посіла експозиція державної системи правової охорони інтелектуальної власності, яка була представлена баннерами з детальною інформацією про діяльність системи, друкованими та електронними інформаційними ресурсами, зразками охоронних документів на об’єкти промислової власності тощо.

Довідка
Українському інституту науково-технічної і економічної інформації – 50 років.
Систему науково-технічної інформації створено в Україні на початку 70-х років XX ст. Нині вона підпорядкована Міністерству освіти і науки України і включає в себе: Український інститут науково-технічної та економічної інформації МОН України (УкрІНТЕІ), 13 регіональних центрів науково-технічної і економічної інформації (ЦНТЕІ) та чотири підрозділи з питань науково-технічної Інформації у складі вищих навчальних закладів (на базі колишніх ЦНТЕІ Вінниці, Луганська, Кіровограда та Херсона). Функції регіональних центрів НТІ виконують дві установи недержавної власності: Одеський Інноваційно-інформаційниЙ центр «ІНВАЦ» та ЗАТ «Харківський ЦНТЕІ».

Згідно із законодавством у сфері науково-технічної інформації головним завданням системи НТІ є створення державного ресурсу науково-технічної інформації та здійснення на його основі науково-інформаційної та аналітико-консультаційної діяльності, спрямованої на формування державної інформаційної політики, інформаційно-аналітичне забезпечення розвитку пріоритетних напрямів науки, виставкової та інноваційної діяльності в науці; інформаційно-консультаційне забезпечення трансферу технологій, інформаційне обслуговування з питань інтелектуальної власності тощо.

Сукупний довідково-інформаційний фонд системи НТІ (з урахуванням фонду Державної науково-технічної бібліотеки (ДНТБ) нараховує понад 1,2 млрд. примірників опублікованих і неопублікованих документів, зокрема, патентну і нормативну та методичну документацію, публікації у сфері науки, освіти, виробництва тощо. На єдиній програмно-технологічній основі формуються масиви електронних ресурсів НТІ та корпоративні бази даних.

Український інститут науково-технічної інформації є головною організацією системи НТІ України. Заснований у 1958 році як Інститут технічної інформації. У 1966 році його перейменовано в Український науково-дослідний інститут науково-технічної інформації і техніко-економічних досліджень Держплану УРСР (УкрНДІНТІ), а з грудня 1991 року він отримав назву Український інститут науково-технічної і економічної інформації.

Сьогодні УкрІНТЕІ є головним науково-дослідним інститутом України з питань:
• науково-технічної і економічної інформації, координації та науково-методичної діяльності організацій системи науково-технічної інформації;
• формування електронних інформаційних ресурсів з науково-технічної діяльності;
• прогнозно-аналітичних та інформаційних досліджень з науково-технологічного та інноваційного розвитку;
• інформаційного забезпечення науково-технічної, інноваційної діяльності, трансферу технологій, організації виставкової роботи та проблем інтелектуальної власності;
• підвищення кваліфікації спеціалістів у сфері інформаційної та інноваційної діяльності в Україні;
• міжнародного співробітництва у сфері науково-технічної інформації.

Основні напрями діяльності
Формування електронних інформаційних ресурсів і баз даних у сфері НТД України.
Державна реєстрація та облік НДР, ДКР, технологій, захищених дисертацій, наукових заходів України.
Науково-методичне забезпечення діяльності у сфері НТІ.
Інформаційно-аналітичне забезпечення користувачів НТІ.
Організація міжнародного співробітництва у сфері НТІ.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1128 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Зеленограде будут созданы благоприятные условия для развития инноваций
"Інтелектуальна власність" №1, 2008
Проект Закону України "Про колективне управління правами на твори, виконання, фонограми, відеограми"
Засідання робочих груп ДДІВ та Європейської Бізнес Асоціації
V Конкурс Инновационных проектов "Лидер в области высоких технологий"
Госдума приняла законопроект о взимании патентных и иных пошлин
При патентовании главная проблема предпринимателей – большие затраты

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com