Пятница, 29.03.2024, 12:34
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Декабрь » 23 » Міжнародну конференцію "ІНТЕЛПРАВО УЄФА ЄВРО 2012" завершено
Міжнародну конференцію "ІНТЕЛПРАВО УЄФА ЄВРО 2012" завершено
16:18
У столиці України з 15 по 19 грудня 2008 року відбулась Міжнародна науково-практична конференція "ІНТЕЛПРАВО УЄФА ЄВРО 2012", організована Державним департаментом інтелектуальної власності.

Мета заходу - обговорення практичних питань стосовно політики об'єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) щодо захисту прав інтелектуальної власності під час підготовки та проведення фінального турніру Чемпіонату Європи з футболу 2010/12, а також щодо захисту від протизаконної комерційної діяльності, яка завдає шкоди УЄФА.

Конференцію відкрив перший заступник голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Володимир Жаров. Він привітав учасників та гостей заходу, зазначивши, що під час конференції планується максимально розглянути актуальні питання організації захисту прав інтелектуальної власності УЄФА й удосконалення нормативно-правових та інформаційних засобів забезпечення захисту таких прав. Пан Жаров підкреслив, що сьогодні в державі створена сучасна законодавча база щодо захисту прав інтелектуальної власності, яка узгоджується із загальновизнаними на міжнародному рівні підходами до забезпечення такого захисту.

Заступник Міністра Кабінету Міністрів України, директор Координаційного бюро з питань підготування та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Секретаріату Кабінету Міністрів України Ілля Шевляк зазначив, що на сьогодні є необхідність удосконалення наявної нормативно-правової бази щодо захисту прав інтелектуальної власності в Україні. Зокрема, у першу чергу йдеться про приведення Закону України “Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи-2012 року з футболу в Україні” у відповідність до положень Закону “Про охорону прав на знаки для товарів і послуг".

"Наразі упевнено можна заявити, що в Україні сформовано комплексну та цілісну систему управління та координації підготовки до фіналу чемпіонату Євро-2012. Очевидним є і те, що створення інституту національних координаторів дасть можливість налагодити чітку взаємодію і співпрацю усіх суб’єктів, задіяних у підготовці до чемпіонату", - сказав Ілля Шевляк.

Керівник Служби юридичного супроводу змагань УЄФА пан Ланс Келлі зазначив, що представники УЄФА з великим задоволенням відвідали конференцію.

«Ми дуже уважно вислухали всі презентації, коментарі та питання стосовно головної спортивної події, яка незабаром проводитиметься в Польщі та Україні. Можу з впевненістю сказати про те, що організаторами буде вжито ефективних заходів для забезпечення чистого і безпечного оточення для всіх зацікавлених сторін, які братимуть участь в УЄФА ЄВРО 2012, у тому числі спонсорів, уболівальників і місцевих органів влади», - наголосив Ланс Келлі.

Юридичний радник Служби юридичного супроводу змагань УЄФА Франсуа Жіндра прокоментував, що для всіх є спільна мета - успішне проведення цього заходу: «Ми всі бажаємо, щоб громадяни і гості країн-організаторів зберегли про ці змагання найкращі спогади. Головною умовою є надійне та ефективне правове забезпечення».

Пан Франсуа Жіндра відмітив дуже професійну організацію конференції "ІНТЕЛПРАВО УЄФА ЄВРО 2012". За його словами, це є ще одним підтвердженням прагнення Державного патентного відомства України щодо захисту прав інтелектуальної власності УЄФА ЄВРО 2012.

«Ми сподіваємось на продовження нашої співпраці, спрямованої на успішне проведення УЄФА ЄВРО 2012», – наголосив юридичний радник Служби юридичного супроводу змагань УЄФА.

Під час конференції було проведено дві тематичні секції: «Комерційне використання об’єктів права інтелектуальної власності УЄФА у контексті УЄФА ЄВРО 2012” та «Шляхи і засоби боротьби з протизаконною комерційною діяльністю, що завдає шкоди УЄФА. Завдання контролюючих органів України щодо захисту прав ІВ у контексті ЄВРО 2012”.

У заході брали участь представники центральних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, що залучені до підготовки чемпіонату, вітчизняні вчені, науковці, юристи, патентні повірені та іноземні спеціалісти з питань захисту прав інтелектуальної власності, зокрема експерти УЕФА, патентного відомства Республіки Польщі.
Інформаційна довідка

Конференція проводиться на виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (додаток 2, завдання 11 «Забезпечення захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів», п. 4 - організація та проведення семінарів, конференцій тощо з питань, які стосуються набуття та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів) та на виконання наказу Державного департаменту інтелектуальної власності від 06.10.2008 №222 «Про заходи із забезпечення захисту прав інтелектуальної власності Об’єднання європейських футбольних асоціацій та його комерційних партнерів».

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 812 | Теги: Євро-2012 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Определена конкурсная программа Салона «Архимед 2008»
Минкультуры выдаст патент на «пиратство»?
В Роспатент посыпались заявки на «Царя-медведя», «Медведку» и «Медведевку»
Верховна Рада захистила товарні знаки від кіберсквотерів
Бизнес инновационных технологий – 2008
Информационный бюллетень ВОИС (20.03.2008)
Германская полиция проверила на пиратскую продукцию выставку CeBIT

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com