Четверг, 25.04.2024, 21:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Май » 7 » Засідання підкомітетів
Засідання підкомітетів
15:54
З 28 по 29 квітня 2009 року в Міністерстві економіки України відбулися засідання підкомітетів Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС. Пройшли 11 спільне засідання Підкомітету № 1 "Торгівля та інвестиції" (далі - Підкомітет № 1) та 5 спільне засідання Підкомітету № 3 "Політика в сфері підприємств, конкуренція, співробітництво в регуляторній сфері" (далі – Підкомітет № 3).
У зазначених засіданнях взяли участь представники міністерств та відомств України а також делегація ЄС.
Держдепартамент інтелектуальної власності представляли заступник голови Володимир Дмитришин та головний спеціаліст відділу європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Наталія Ніколайчук.

Одним з пунктів порядку денного Підкомітету № 1 було питання "Захист прав інтелектуальної власності – торговельні аспекти".
Володимир Дмитришин у ході обговорення підкреслив, що законодавство в сфері правової охорони інтелектуальної власності в Україні повністю відповідає Угоді ТРІПС та сьогодні проводиться значна робота в напрямі забезпечення рівня захисту прав інтелектуальної власності аналогічного тому, що існує в ЄС.
Європейську сторону поінформовано, що для збільшення частки ліцензованої продукції на музичному ринку та ринку програмного забезпечення розроблено відповідні зміни до законодавства щодо залучення власників прав до системи видачі контрольних марок, які є основним індикатором легальності розповсюдження аудіовізуальної продукції для споживачів та контролюючих органів.
Також було зазначено, що в вересні 2008 року введено нову марку "Контрольна марка-3" для запобігання її підроблення.
Володимир Дмитришин також поінформував про Концепцію Закону України "Про охорону прав на комерційну таємницю" та відповідний проект закону, який регулюватиме відносини, що виникають у зв’язку із набуттям, здійсненням та захистом прав інтелектуальної власності на комерційну таємницю.
Було надано інформацію про роботу, спрямовану на забезпечення захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів.
Європейська сторона цікавилася питаннями охорони географічних зазначень в Україні. Представник України повідомив, що відносини щодо охорони прав на географічні зазначення в Україні регулюються окремими положеннями Цивільного, Господарського, Кримінального, Митного кодексів України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, процесуальних кодексів, Законом України "Про охорону прав на зазначення походження товарів" та низкою підзаконних актів.
Наразі триває процес адаптації законодавства України до законодавства ЄС. Зокрема Держдепартаментом підготовлено проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань інтелектуальної власності", яким вносяться зміни до спеціальних законів з питань інтелектуальної власності, у тому числі до Закону України "Про охорону прав на зазначення походження товарів", який приводиться, зокрема, у відповідність до Регламенту Ради ЄС № 510/2006 від 20 березня 2006 року щодо захисту географічних зазначень та позначень походження сільськогосподарської продукції та продуктів харчування". Європейську сторону запевнили, що після погодження законопроекту Урядом України його передадуть стороні ЄС для ознайомлення.

У рамках засідання Підкомітету № 3 розглядалося питання „Права інтелектуальної власності – внутрішні аспекти та регуляторні питання”.
Володимир Дмитришин поінформував європейську сторону, що законодавство в сфері інтелектуальної власності становить собою цілісну систему правових норм. Україна є учасницею 18 багатосторонніх міжнародних угод, норми яких є частиною національного законодавства в сфері інтелектуальної власності. На даний час триває процес удосконалення законодавства та приведення його у відповідність до законодавства ЄС.
Також було надано інформацію про заходи, спрямовані на вдосконалення діяльності організацій колективного управління майновими правами суб’єктів авторського права і (або) суміжних прав в Україні та заходи з легалізації програмного забезпечення в органах державної влади та боротьба з нелегальним його використанням.
Також Володимир Дмитришин розповів про роботу по приєднанню України до таких міжнародних угод як Страсбурзька угода про Міжнародну патентну класифікацію, Локарнська угода про заснування Міжнародної класифікації промислових зразків, Віденська угода про заснування Міжнародної класифікації зображувальних елементів знаків та по ратифікації Сінгапурського договору про право товарних знаків.
У рамках засідань українською стороною було підкреслено, що співробітництво з ЄС у сфері інтелектуальної власності Уряд України вважає дуже важливим та ефективним. Зокрема, відзначено плідну роботу Робочої групи з питань покращення захисту прав інтелектуальної власності в Україні та стан переговорів з питань інтелектуальної власності в рамках створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.
У свою чергу, представники ЄС звернули увагу на невиплату авторської винагороди державними теле- та радіокомпаніями та піратство в мережі Інтернет. Європейська сторона також поінформувала, що готова надати сприяння у проведенні семінарів з питань Інтернет піратства в рамках програми технічної допомоги TAIEX.
У той же час сторона ЄС констатувала прогрес у вдосконаленні правової бази захисту прав інтелектуальної власності в Україні, боротьбі з піратською та контрафактною продукцією та висловила сподівання на подальшу роботу Робочої групи з питань покращення захисту прав інтелектуальної власності. Представник ЄС також підкреслив, що дана Робоча група є однією з найефективніших та активних.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 624 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Минпромэнерго - об основных направлениях развития промышленности в 2008 г.
Конкурс «Бизнес инновационных технологий - 2008»
BSA: Итоги борьбы с пиратством в России в 2007 году
Казахстан будет осуществлять трансферт IT-технологий
Должны ли интернет-библиотеки быть платными?
Лауреаты премии Крафурда 2008 года
Курс «Подготовка кандидатов в патентные поверенные»

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com