Пятница, 19.04.2024, 14:34
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Июнь » 3 » Національна телекомпанія України проти піратства
Національна телекомпанія України проти піратства
15:34
Нещодавно президентом Національної телекомпанії України Василем Ілащуком був підписаний наказ про використання ліцензійних музичних творів для програм власного виробництва.

Метою наказу є забезпечення вимог законодавства щодо авторських та суміжних прав та приведення роботи НТКУ у відповідність з європейськими стандартами, та з метою захисту телекомпанії від судових позовів і для створення високорейтенгових аудіовізуальних творів.

Віце-президент Національної телекомпанії України Андрій Чернюк розповів прес-службі Першого Національного про основні принципи роботи НТКУ стосовно використання ліцензійних музичних творів у створенні власного телевізійного продукту.

— Пане Андрію, чому Національна телекомпанія України вирішила зробити цей перший важливий крок і підписати наказ про використання лише ліцензійних музичних творів для програм власного виробництва?
— Ми звикли називати себе європейською країною та прагнути до членства у Євросоюзі. Перш ніж називати себе європейською державою потрібно врегулювати всі законодавчі процеси в середині країни, в тому числі й в сфері авторського права, відповідно до європейських стандартів. На жаль питання музичного піратства в Україні й досі не вирішене, незважаючи на те, що Єврокомісія пильно відстежує всі процеси, які відбуваються у галузі авторського й суміжних прав у нашій державі. Тому Національна телекомпанія України першою серед усіх державних ЗМІ зробила важливий крок у вирішенні дотримання та врегулювання авторського права. Перший Національний, як член Європейської Мовної Спілки, просто зобов'язаний бути прикладом у вирішенні питання стосовно використання лише ліцензійних музичних творів для програм власного виробництва.

— Як взагалі регулюється використання музичних творів на телевізійних каналах?
— Кожний телевізійний канал, який робить свої власні програми, використовує фонову музику. Вона, відповідно, має свого автора і комусь належить. В Європі законодавча база у сфері авторського права вже давно відрегульована. В Україні, на жаль, лише починають робити перші кроки припинення музичного піратства. Існує два шляхи знаходження потрібної для виробництва телевізійного продукту музики. Або замовляти її у композитора, який за грошову винагороду буде створювати потрібну вам музику, або ж іти шляхом, яким уже давно іде увесь цивілізований світ. Є так звані "банки музики", історія створення яких розпочалася ще на початку минулого століття. Всі світові телевізійні компанії звертаються до цих "банків музики", де знаходяться сотні тисяч музичних треків, які розбиті по жанрам. Ви просто знаходите каталог бібліотеки музики потрібного вам стилю, відбираєте її і купуєте.

— З яким музичним представництвом підписала угоду Національна телекомпанія України?
— Ми підписали угоду з представництвом "Focus music" в Україні. Сьогодні це єдина компанія такого напряму, яка має своє представництво на території України. Її послугами користуються такі відомі світові телевізійні компаній, як BBC, CNN, Discоvery Chanel, MTV, NBC та інші.

— Яку кількість ліцензійних музичних творів має право використовувати Національна телекомпанія України?
— НТКУ має право на 12000 ліцензійних музичних творів і може їх використовувати у створенні телевізійних програм, заставок, художніх та документальних фільмів власного виробництва й інших телевізійних продуктів.

— На яких правах НТКУ використовує музику вітчизняних авторів?
— З кожним вітчизняним виконавцем ми підписуємо договір про право використання їхніх пісень в ефірі Першого Національного. Тобто ми виплачуємо їм грошову винагороду, або правовласники у письмовій формі пишуть нам дозвіл на передачу використання музики на безоплатній основі. Використання неліцензійної музики й досі, на жаль, є гострою проблемою в нашій державі. Якщо ми вважаємо себе громадянами європейської країни — ми зобов'язані поважати творчість та працю наших співгромадян. Тому Національна телекомпанія України вирішила першою сказати "НІ ПІРАТСТВУ!" і йти цивілізованим шляхом щодо врегулювання авторського права. Сподіваємося, що цей перший крок в організації використання ліцензійної музики у майбутньому позбавить наш ринок від музичного піратства і стане прикладом для всіх телерадіокомпаній України.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 738 | Теги: пиратство |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Сообщение Информационного совета Федеральной службы по интеллектуальной собственности, патентам и товарным знакам
Інформаційне повідомлення
VIII Московский международный салон инноваций и инвестиций
Россия не подписала международную конвенцию о киберпреступности
Информационный бюллетень ВОИС (18.11.2007)
Реєстрація прав на об’єкти авторського права
Конкурс совместных исследований российских и французских ученых

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com