Пятница, 29.03.2024, 16:55
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Апрель » 21 » Х Всеукраїнська науково-практична конференція
Х Всеукраїнська науково-практична конференція
18:55

21 квітня 2010 року Інститут інтелектуальної власності Одеської національної юридичної академії спільно з Держдепартаментом інтелектуальної власності та Одеською національною юридичною академією провів Х Всеукраїнську науково-практичну конференцію "Проблеми підготовки фахівців з питань інтелектуальної власності, інформаційно-аналітичної та інноваційної діяльності в Україні".

Вищезазначений захід відкрив голова Держдепартаменту Микола Паладій.
Він привітав учасників конференції, зазначивши, що нині питання підготовки фахівців з інтелектуальної власності є актуальним і важливим.
– Недостатня поінформованість суспільства щодо питань охорони прав інтелектуальної власності призводить до порушення цих прав, а також гальмує введення об'єктів права інтелектуальної власності в цивільний оборот, що позначається на економічному розвитку держави й одержанні належного прибутку фізичними та юридичними особами. Звичайно, в Інституті щороку навчаються, перенавчаються та підвищують кваліфікацію судді, державні службовці, керівники державних підприємств, установ та інших організацій, які працюють у сфері інтелектуальної власності. Також ми ввели в практику проводити на базі Інституту експрес-семінари. Представники органів виконавчої влади можуть таким чином оперативно ознайомитися з актуальними питаннями щодо захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності, висвітленими на професійному рівні. З пропозицією провести такі експрес-семінари звернулися представники силових структур, – повідомив Микола Паладій.
Також він нагадав, що в Україні на цей час 16 вищих навчальних закладів здійснює підготовку фахівців зі спеціальності "Інтелектуальна власність". Ними розроблено галузеві стандарти й програми вищої освіти з цієї спеціальності, які однак ще потребують удосконалення.
– Упевнений, що вдосконалення структури й змісту вищої освіти буде продовжуватися шляхом включення до освітніх програм питань інноваційної діяльності (стратегічного менеджменту, маркетингу, технологічного аудиту, фінансів, комерціалізації результатів інтелектуальної діяльності тощо), – наголосив голова Держдепартаменту.


Важливими напрямами підготовки фахівців Микола Паладій вважає такі:
розвиток міжнародного співробітництва з питань освіти у сфері інтелектуальної власності шляхом створення міжнародного навчально-наукового центру та запровадження освітньої діяльності, пов'язаної з реалізацією міжнародних магістерських програм підготовки фахівців у сфері інтелектуальної власності, трансферу технологій та інноваційної діяльності;
удосконалення науково-методичного забезпечення освітньої діяльності;
створення умов для підготовки наукових кадрів у сфері інтелектуальної власності;
охоплення навчанням у сфері інтелектуальної власності нових категорій населення, насамперед шкільної молоді.

Детальніше про проблеми підготовки та підвищення кваліфікації фахівців для державної системи правової охорони інтелектуальної власності розповів заступник голови Держдепартаменту Володимир Дмитришин. Про системний підхід до підготовки фахівців для інноваційної сфери доповів директор інституту інтелектуальної власності ОНЮА в Києві Володимир Пархоменко.

На порядок денний конференції винесено такі питання:
стратегічні засади та вдосконалення навчального процесу й науково-методичного забезпечення підготовки фахівців зі спеціальностей "Інтелектуальна власність", "Консолідована інформація" та "Управління інноваційною діяльністю";
системно-структурний взаємозв’язок спеціальностей „Інтелектуальна власність”, „Консолідована інформація” та „Управління інноваційною діяльністю”;
досвід вищих навчальних закладів з підготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері інтелектуальної власності, інформаційно-аналітичної та інноваційної діяльності.

У роботі конференції взяло участь понад 90 чоловік з усіх регіонів України, які представили 51 вищий навчальній заклад. Це свідчить про високий науковий рівень вищезазначеного заходу.

Источник: http://sdip.gov.ua

Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 527 | Теги: Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Татарстан: победители конкурса инновацинных проектов получат льготы
Верховна Рада схвалила вступ України до СОТ
Усього зареєстровано охоронних документів
В Женеві пройдуть консультації України про вступ до СОТ
У Великобританії можуть легалізувати "піратство"
Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту відхилити проект закону про внесення змін до Закону "Про охорону прав на промислові зр
Общее собрание членов РАО

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com