Суббота, 20.04.2024, 15:03
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Март » 29 » Компанії-виробники дбають про захист прав інтелектуальної власності
Компанії-виробники дбають про захист прав інтелектуальної власності
19:05
Такий головний підсумок результатів дослідження ринку об'єктів прав інтелектуальної власності в Україні, проведеного дослідницькою компанією InMind за ініціативи Адвокатської компанії Arzinger. Презентація результатів дослідження відбулась у прес-центрі Українських Новин 23 березня 2010 року.

Метою дослідження було оцінити рівень розвитку сфери інтелектуальної власності в Україні, побачити, які найбільш типові об'єкти інтелектуальної власності охороняються правовласниками, в яких випадках звертаються за захистом прав інтелектуальної власності, які найпоширеніші завдання перед ними ставлять.
Дослідження проводилось методом опитування представників 62 компаній, серед яких 69% — українські підприємства. Штат більшості компаній (до 70%) налічував понад 250 осіб. У рамках дослідження були опитані представники компаній, що працюють у таких галузях: алкогольні та безалкогольні напої, продукти харчування, легка промисловість, побутова та агрохімія, фармацевтика.

Сергій Шкляр, керуючий партнер компанії
Arzinger, так прокоментував зазначену ініціативу своєї компанії: "Ми давно займаємось питаннями захисту інтелектуальної власності та добре знаємо цей ринок, але вирішили зрозуміти, що ж заважає його розвитку, і простежити існуючі тенденції. Деякі результати стали для нас несподіваними, наприклад той факт, що кількість компаній, які стикаються з порушеннями своїх прав інтелектуальної власності, настільки велика — 82%. Ми не ставили перед собою завдання дослідити фінансові втрати компаній у зв'язку з порушенням прав інтелектуальної власності, але з огляду на існуючу кількість суперечок і порушень таких прав, можемо припустити, що компанії втрачають сотні мільйонів доларів щорічно через це".

Більшість з опитаних підприємств високо (6,2 бали з максимальних 7) оцінила значимість охорони та захисту інтелектуальної власності. Так, 66% компаній, які працюють в Україні, проводять інвентаризацію об'єктів своєї інтелектуальної власності з метою їх подальшої охорони. Об'єктами інтелектуальної власності найчастіше виступають торговельні марки (89%), промислові зразки (74%) і авторські права (52%). За останні 3 роки 82% з опитаних компаній зіткнулися із суперечками за права на інтелектуальну власність. Серед найпоширеніших порушень прав інтелектуальної власності — незаконне використання торговельних марок (з цим стикалися 50% опитаних компаній), незаконне використання промислових зразків (33%) та торгівля контрафактними товарами (23%).

Найпопулярніші напрямки діяльності, з якими компанії стикались протягом останніх 3 років у сфері інтелектуальної власності, — це реєстрація об'єктів інтелектуальної власності (93% компаній стикаються з необхідністю вирішення цих завдань), вирішення спорів (82%), складання правової документації (79%) і необхідність підготовки консультації з прав інтелектуальної власності (67%).
При цьому міжнародні компанії частіше займаються реєстрацією об'єктів своєї інтелектуальної власності (94%) і вирішенням спорів (94%), тоді як складання правової документації та консультації з прав інтелектуальної власності є менш значущими напрямками діяльності (61% і 44% відповідно). Для українських компаній найважливішими напрямками діяльності у сфері інтелектуальної власності є реєстрація об'єктів (93%) і складання правової документації (86%), тоді як спори і консультації щодо захисту прав інтелектуальної власності поки що на другому плані.

В цілому, рівень українського ринку опитані представники компаній оцінили як нижчий за середній — майже 60% опитаних поставили оцінки від 1 до 3 балів за максимальних 7. За їхніми словами, значні бар'єри розвитку галузі — недосконалість законодавчої бази (про це сказали 61% опитаних), корупція (32%) і низька обізнаність про права інтелектуальної власності (26%).

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 504 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Правительство РФ образовало отделение нано- и IT-технологий РАН
В Узбекистане развивается охрана интеллектуального имущества
Изобретатели избавились от НДС
Сертификационный семинар «Российская сеть трансфера технологий (RTTN) и ее международные сегменты как инструменты трансфера технологий»
Э.Набиуллина: рост инвестиций в инновации зависит от делового климата в стране
Долгопрудный: прошел конкурс инновационных студенческих проектов
Утверждены правила выплаты авторского вознаграждения

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com