Четверг, 28.03.2024, 20:50
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Сентябрь » 27 » Підбито підсумки VІІ Салону
Підбито підсумки VІІ Салону
20:38
24 вересня 2011 року в м. Севастополь, АР Крим, закінчив роботу VІІ Міжнародний салон винаходів і нових технологій «Новий час». В організації заходу взяли участь Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба) та Державне підприємство «Український інститут промислової власності» (Інститут).

Основними організаторами Салону «Новий час» є комунальне підприємство «Агенція економічного розвитку м.Севастополя» й ТОВ «Центр "Аюмель"» – за активної підтримки Севастопольської міської державної адміністрації, Севастопольської міської ради народних депутатів, Ради Міністрів АР Крим та Харківської обласної державної адміністрації.

У роботі VІІ Салону взяли участь понад 350 представників (третина з них – молодь) винахідницьких, інноваційних, наукових організацій з майже 30 країн, серед яких найактивнішими були учасники з Бельгії, Ірану, Казахстану, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Російської Федерації, Румунії, Тайваню, Угорщини, України й Естонії.

Роботи, представлені на VІІ Салоні, оцінювали міжнародне журі на чолі з професором П’єром Фюм’єром (Бельгія) й національне журі на чолі з представником України в Європейській асоціації ТРІЗ Антоном Карловим. До складу журі увійшли також представники Державної служби та Інституту.

За підсумками роботи журі VІІ Салону його учасникам вручено різноманітні нагороди та призи.

ГОЛОВНИЙ ПРИЗ МІЖНАРОДНОГО ЖУРІ
Вручено колективу в такому складі: М.Соколовський, В.Карімов, Ю.Саков (Федеральний науково-виробничий центр ВАТ НВО «Іскра», м.Перм, Російська Федерація), – за установку для піролізу відходів композиційних матеріалів, яка забезпечує екологічно безпечну утилізацію твердих відходів та виробів, які відслужили свій строк.

ПРИЗ «ЖІНКА-ВИНАХІДНИК»
Нагороджено Ілону Косаківську (Національна медична академія післядипломної освіти ім.П.Шупика, м.Київ, Україна) за комплекс розробок у галузі медицини.

ПРИЗ «МОЛОДІЖНА ІНІЦІАТИВА»
Нагороду отримали такі винахідники: Кенг-Ліанг Оуб, Йі-Чиєх Ву, Тіен-Хсін Чанг (Тайвань), – за розробку «Інноваційна антибактеріальна кераміка».

ПРИЗ «СОЦІАЛЬНА ТЕХНОЛОГІЯ» Нагороджено винахідника Чиу Ших-Чун (Тайвань) за розробку Herbal Drinks «Variable Steam 72».

ПРИЗ «ІННОВАЦІЇ В ТУРИЗМІ»
Вручено Д.Кокарєву (м. Київ, Україна) за розробку моделі взаємодії територіальних громад із суб’єктами комунальної діяльності для організації туристичної привабливості регіону.

ПРИЗ «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ»
Вручено В.Левченку (м. Москва, Російська Федерація) за розробку енергозберігаючих джерел світла.

ПРИЗ «КРАЩИЙ ТОВАРНИЙ ЗНАК»
Вручено колективу в такому складі: В.Гоч, А.Мікеров, М.Чорноокий, – за розробку товарного знака «Орден Одіна» (міста Севастополь, Таллінн, Санкт-Петербург; Україна, Естонія, Російська Федерація). Патент Естонії №47575 (2010).

ПРИЗ «СИМПАТІЯ ВІДВІДУВАЧІВ»
Отримали В.Гоч, С.Долініна, В.Куліков, В.Мєлєнтьєва, М.Семенов (Ярославська регіональна громадська організація «НДЦ "АЗОРЕЛЬ"», міста Севастополь і Ярославль; Україна й Російська Федерація) за спосіб використання рунних технологій у декорі будинків і приміщень.

ПРИЗ ПРЕСИ
Вручено колективу винахідників НТУ «Харківський політехнічний університет» за спосіб виготовлення багатошарових рентгенівських дзеркал.

НАГОРОДЖЕННЯ МОЛОДИХ ПЕРЕМОЖЦІВ
Спеціальний приз «Нові технології» VІ Міжнародного конкурсу дитячих та молодіжних інновацій та розробок «Новий час» отримав колектив Полтавської державної аграрної академії за комплекс молодіжних розробок, представлених на Салоні.
Спеціальний приз «Соціальні технології» VІ Міжнародного конкурсу дитячих та молодіжних інновацій та розробок «Новий час» отримало Севастопольське територіальне відділення Малої академії наук України за комплекс розробок, представлених на Салоні.
Спеціальний приз «Молодий винахідник» VІ Міжнародного конкурсу дитячих та молодіжних інновацій та розробок «Новий час» вручено групі тайванських винахідників Меі Чиа-Лунг, Меі Чен-Фенг, Ма Ма-Хсуан за розробку Siphon-Flush-Valve Tank Up Super Water Conserver.
Спеціальний приз «Молодий винахідник» VІ Міжнародного конкурсу дитячих та молодіжних інновацій та розробок «Новий час» у номінації «Енергоефективність» вручено В.Пихті (Східноукраїнський національний університет ім. В.Даля, м. Луганськ, Україна) за розробку «Тепловий акумулятор».

ІНШІ НАГОРОДИ VІІ САЛОНУ
За визначний внесок у підтримку винахідництва, розвиток інтелектуальної власності в Україні, а також за активну участь у роботі VІІ Салону Державна служба та Інститут нагороджені Золотими медалями Міжнародного салону винаходів і нових технологій «Новий час».
Відзнаки European Innovation Awards – the diploma of Officer – передано голові Державної служби Миколі Паладію і директору Інституту Аллі Жаріновій.
За активну і плідну участь у роботі Міжнародного журі перший заступник директора Лев Глухівський та заступник начальника відділу громадських зв’язків Інституту одержали Дипломи пошани Салону.

НАГОРОДИ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ
Спеціальний приз Державної служби
вручено науковому колективу Полтавської державної аграрної академії за розробки в галузі нових технологій, зокрема за енергоефективну технологію вирощування цукрового буряку. Винахід підтриманий патентами України №.№54488 (2010), 60011 (2011), 60283 (2011).
Грамотами Державного департаменту інтелектуальної власності та знаками «Творець» за активну винахідницьку, творчу і наукову діяльність та з нагоди відзначення Дня винахідника і раціоналізатора нагороджено:
Олександра Андрійця (доцент, Севастопольський національний технічний університет);
Миколу Бабича (директор, ТОВ "Інтертех", м.Севастополь);
Олександра Карпіна (ТОВ "Аюмель", м.Севастополь);
Олексія Сергієнка (науковий співпрацівник, член оргкомітету Міжнародного салону винаходів і нових технологій "Новий час", ТОВ "Аюмель", м.Севастополь);
Лідію Скрипку (директор, коледж переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства ім.П.Василенка).
Спеціальний приз Інституту вручено колективу винахідників Вінницького національного технічного університету за мікроелектронний витратомір газу та вимірювач магнітної індукції, які підтримані патентами України №№54121 (2010), 61609 (2011).

Багатьох учасників VІІ Салону також відзначено іншими спеціальними нагородами винахідницьких, інноваційних, наукових організацій країн, представники яких узяли участь у роботі заходу. Такими організаціями загалом вручено майже 50 різноманітних призів.

Оголошено строки проведення VІІІ Салону та VІІ Міжнародного молодіжного конкурсу інноваційних розробок «Новий час», які відбудуться 27 – 29 вересня 2012 року в м.Севастополь.

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 632 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Харьковской области будет создана промышленная зона
Міносвіти визначило інноваційні проекти
Реєстрація прав на ОПВ у березні
Татарстан: разработана концепция управления инновационной сферой
Про передачу прав на ОПВ
Казахстан будет осуществлять трансферт IT-технологий
XI Московский международный Салон промышленной собственности «Архимед-2008»

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com