Пятница, 26.04.2024, 23:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Апрель » 26 » Послання Френсіса Гаррі
Послання Френсіса Гаррі
17:55
Усього декілька десятиріч тому для більшості людей світ здавався великим і багато в чому невідомим. Подорожувати було дорого, і мандрівки займали багато часу. Знання викладалися на папері, і обмінюватися ними було дуже складно. У більшості місць телефонний зв’язок практично не існував. За межами великих міст доступ до іноземної культури та мистецтва був обмежений.

Швидкий ріст інновацій та їх глобальне використання змінили наш світогляд. У наш час ми настільки зв’язані фізично, інтелектуально, соціально й культурно, що раніше цього неможливо було навіть уявити. За декілька годин ми можемо перетинати континенти. Майже з будь-якої точки планети можемо отримати доступ до інформації, бачити один одного й розмовляти один з одним, обирати для себе музику, робити й висилати фотографії, використовуючи настільки компактні прилади, що вони вміщуються на долоні.

Універсальний зв'язок, що підтримується веб- і безпровідними технологіями, має великий вплив на майбутнє. З "відмиранням відстані" ми більше не обмежені нашим фізичним місцезнаходженням і при цьому володіємо безліччю переваг.

Отримання знань на основі всесвітнього "павутиння" звільняє інтелектуальний потенціал ізольованих раніше суспільств, допомагає скоротити розрив між знаннями націй. Сучасні технічні засоби для проведення відеоконференцій скорочують необхідність ділових поїздок, зменшуючи наші вуглецеві "сліди". Сотова телефонія використовується більше ніж половиною людства, змінюючи життя й суспільство: мобільний зв'язок, що працює на сонячній енергії, допомагає виявляти хвороби, управляти невеликими підприємствами та координувати рятувальні роботи в районах, які раніше знаходилися в зоні недосяжності.

Швидке опрацювання даних та обмін ними прискорюють інноваційний цикл, сприяють колективним інноваціям і взаємовигідному співробітництву між компаніями, дослідницькими установами й окремими особами. Водночас цифрові технології дозволяють людям з однаковою спрямованістю думок створювати віртуальні платформи для роботи над спільними проектами й цілями. Прикладом цього може служити платформа партнерів ВОІВ на основі веб-сайту, направлена на полегшення доступу до авторського права для осіб з дефектами зору й труднощами читання, яких у всьому світі нараховується близько 314 млн чоловік.

Інноваційні технології реально створюють глобальне суспільство. Система інтелектуальної власності є частиною цього об’єднувального процесу. Вона сприяє обміну інформацією, а саме забезпечує доступ до масиву технологічного ноу-хау, який міститься в доступних базах даних ВОІВ. А також встановлює рамки для торгівлі й розповсюдження технологій, спонукає до створення інновацій та конкуренції, допомагає вибудовувати співробітництво, необхідне для вирішення насущних глобальних проблем, які стоять перед усіма нами, зокрема таких, як зміна клімату й постійне збільшення потреб в енергії.

ВОІВ покликана забезпечити систему інтелектуальної власності досягненням найбільш важливої цілі – заохочення інновацій та творчості, а також того, щоб переваги цієї системи стали доступними для всіх, допомагаючи цим самим зближувати світ.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 507 | Теги: ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Bыставка «Промышленность. Наука. Инвестиции. Инновации»
Всеукраїнський збір та відпочинок юних науковців, техніків, винахідників та раціоналізаторів
РНБО рекомендує провести генетичну паспортизацію рослин
Москва: МП компенсируют затраты на сертификацию по международным стандартам
Будівництво нової адміністративної будівлі ВОІВ розпочнеться на початку квітня
ІІ міжнародна науково-практична конференція "Інтелектуальна власність в ХХІ сторіччі"
Госдума приняла законопроект о взимании патентных и иных пошлин

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com