Пятница, 19.04.2024, 22:11
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Сентябрь » 15 » "Роль науки та інновацій у подоланні світової економічної кризи"
"Роль науки та інновацій у подоланні світової економічної кризи"
16:12
На ключовій ролі науки та інновацій у подоланні світової економічної кризи наголосив Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, професор Володимир Полохало.

Про це йшлося на прес-конференції "Роль науки та інновацій у подоланні світової економічної кризи", в якій також взяли участь міністр економіки України, академік НАН України Богдан Данилишин, директор Інституту економіки та прогнозування НАН України, академік НАН України Валерій Геєць, директор Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України, академік НАН України Юрій Пахомов.  


Володимир Полохало зазначив, що в Україні, починаючи з 90-х років минулого століття, закріплюються тенденції до технологічного відставання від розвинених країн світу та зниження конкурентоспроможності її національної економіки. "Сподівання на те, що приватизація та ринковий механізм автоматично забезпечать модернізацію економіки через включення інноваційних факторів – не справдилися. В Україні переважна більшість приватних підприємств не реконструйовано, не модернізовано, тому вони й виявилися неконкурентоспроможними на світових ринках, що з усією очевидністю підтвердилося під час нинішньої світової економічної кризи" - сказав він.

Голова Комітету наголосив, що саме якість управління інноваційними процесами та їх державне стимулювання стали визначальним фактором конкурентоспроможності національної економіки.

З ним погодився Богдан Данилишин, який зазначив, що "криза довела - щоб бути конкурентоспроможними, необхідно підтримувати попит на вітчизняні наукові розробки та стимулювати їх впровадження у національній економіці".

Під час прес-конференції учасники озвучили конструктивні шляхи вирішення проблемних питань реалізації в Україні інвестиційної політики і стратегії. Першочерговими кроками були визначені такі: створення конкурентоспроможної системи генерування знань; формування інноваційної інфраструктури та системи трансферу технологій; розвиток системи управління інтелектуальною власністю; стимулювання попиту на інновації та інтеграція науково-технологічного потенціалу країни у світове господарство.

Також під час прес-конференції була презентована книга "Стратегія інноваційного розвитку України на 2010 - 2020 роки в умовах глобалізаційних викликів", як своєрідна "дорожня карта" інноваційного розвитку України. Зазначалось, що проект стратегії є перспективним програмно-цільовим документом, що об'єднавши зусилля уряду, наукових кіл та підприємництва, дійсно може вивести Україну на якісно новий – вищий рівень на світовій арені.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 718 | Теги: инновации |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Статистическая информация об использовании объектов интеллектуальной собственности за 2007 г.
Информационный семинар для российских экспертов и экспертов стран ЕС
Нова інформаційно-довідкова система
В Свердловской области 2008 год объявлен Годом инноваций
Про набуття чинності змінами до МКЗЕЗ
Черговий номер бюлетеня "Промислова власність"
Воронежская область: открылся третий бизнес-инкубатор

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com