Суббота, 20.04.2024, 10:06
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Октябрь » 13 » Семінар до Євро 2012 у Донецьку
Семінар до Євро 2012 у Донецьку
21:04
Вже третій рік поспіль на донецькому стадіоні «Донбас Арена», де саме й пройдуть матчі Євро-2012, відбувся науково-практичний семінар на тему: "Набуття і захист прав інтелектуальної власності Об’єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та його комерційних партнерів", організований Державною службою інтелектуальної власності України (Державна служба) спільно з Державним підприємством "Український інститут промислової власності" (Інститут).

Тематика заходу була спрямована на обговорення практичних питань організації захисту прав інтелектуальної власності під час підготовки та проведення фінального турніру Чемпіонату Європи з футболу УЄФА ЄВРО 2012™, зокрема й щодо протизаконної комерційної діяльності, яка завдає шкоди УЄФА.

Вже традиційно семінар на «Донбас Арені» зібрав широке коло учасників. Серед них - представники Донецької обласної державної адміністрації, Східної митниці, Донецької обласної державної телерадіокомпанії, фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності України, а також патентні повірені, адвокати, юристи, освітяни, бізнесові кола й представники засобів масової інформації.

Донецьк – це вже третє місто, у якому відбувається такий захід. Протягом вересня семінари пройшли в Харкові та Львові. І під час кожної зустрічі доповідачам доводилося відповідати на велику кількість запитань учасників. Останнім часом, зважаючи на наближення дати проведення чемпіонату з футболу ЄВРО 2012, актуальність теми набуття й захисту прав ІВ, зокрема прав УЄФА та його комерційних партнерів, надзвичайно зросла.

- Ми всі бажаємо, щоб громадяни України та її гості зберегли про ці спортивні змагання якнайкращі спогади. І однією з головних умов є надійне та ефективне правове забезпечення цього процесу, - наголосив заступник директора Інституту Анатолій Горнісевич, відкриваючи захід. У своєму виступі він ознайомив учасників з основними заходами, які проводяться в напрямі забезпечення набуття й захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів, а також проаналізував сучасний стан відповідної нормативно-правової бази.

Вітаючи учасників від імені Донецької міської ради, заступник начальника управління з питань забезпечення підготовки до Євро 2012 Ірина Морозенко розповіла, зокрема, й про заходи, які організовуються в межах концепції приймаючого міста:
– Проведення в Україні спортивних змагань такого масштабу, як ЄВРО 2012, потребує консолідації зусиль і органів влади, і мас-медіа, і бізнесових кіл, і звичайно, громадськості для створення ефективної системи захисту інтелектуальної власності УЄФА та його партнерів як на загальнодержавному, так і на регіональному рівнях. У Донецьку ми маємо концепцію приймаючого міста, згідно з якою відбувається формування іміджу Донецька, організовано офіційну фан-зону тощо. Ми також регулярно проводимо заходи щодо розміщення комерційної реклами спонсорів УЄФА, – зазначила Ірина Морозенко.

Олена Халанська, начальник сектора з питань захисту прав інтелектуальної власності Східної митниці, доповіла присутнім про можливості Держмитслужби України щодо захисту прав інтелектуальної власності УЄФА.

Також перед учасниками семінару виступили фахівці Інституту.

Заступник начальника відділення розробки законодавства у сфері промислової власності - начальник відділу міжнародних норм права Марія Василенко у своїй доповіді висвітлила питання паразитичного маркетингу як виду протизаконної діяльності та окреслила засоби боротьби з ним.

Ірина Атаманова, головний спеціаліст аналітично-правового відділу, розповіла про автоматизовану базу даних (БД) інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів. Доповідач зупинилася на призначенні цієї БД, її структурі та особливостях користування.

Начальник відділу заходів з охорони інтелектуальної власності Інна Костенко виступила з презентацією на тему: «Інтелектуальна власність УЄФА як предмет правової охорони».

Основні положення Директив для медіа з використання офіційних знаків УЄФА проаналізувала Наталія Порохніцька, головний спеціаліст відділу заходів з охорони інтелектуальної власності.

У обговоренні питань семінару взяв участь Дмитро Нікулеско, адвокат. Він зосередив увагу аудиторії на особливостях практики захисту прав УЄФА, зокрема представив присутнім пропозиції щодо вирішення питань удосконалення законодавства в цій сфері.

Підбиваючи підсумки роботи, заступник директора Інституту Анатолій Горнісевич зазначив:
– Загальновідомо, що для УЄФА інтелектуальна власність є одним з основних джерел доходу. Ще на етапі подання заявки на право проведення чемпіонату Україна гарантувала УЄФА захист його прав. Питання набуття та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА мають деякі особливості й потребують певних роз’яснень. Тому проведення таких заходів, як сьогоднішній семінар, на мою думку, сприятиме кращому виконанню зобов’язань перед УЄФА.

Представник Донецького державного університету управління к.т.н., старший науковий співробітник Віктор Гавенко подякував організаторам за проведення такого змістовного семінару й відзначив, що серед освітян регіону, в тому числі й студентської молоді, питання набуття й захисту прав інтелектуальної власності набули особливої актуальності.

Графік проведення регіональних семінарів у приймаючих містах затверджено наказом Державної служби інтелектуальної власності України від 02.08.2011 № 02-Н "Про затвердження Плану виконання заходів завдання № 11 Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на 2011 рік".

Наступний семінар, присвячений питанням набуття та захисту прав ІВ УЄФА та його комерційних партнерів, відбудеться 26 жовтня 2011 року в Києві.

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 585 | Теги: Євро-2012 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Узбекистане развивается охрана интеллектуального имущества
ЄПВ переходить на новий рівень співробітництва з Україною
Новые авторские правила - копирование в библиотеках
Общее собрание членов РАО
«Воронежский промышленный форум» обещает насыщенную деловую программу
Российскому Интернету 14 лет
Египет сделает из Пирамид товарные знаки

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com