Четверг, 28.03.2024, 12:58
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Октябрь » 19 » Семінар на тему: "Апеляційна палата - експертиза. Зворотній зв'язок"
Семінар на тему: "Апеляційна палата - експертиза. Зворотній зв'язок"
21:10
19 жовтня 2011 року Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба) спільно з Державним підприємством "Український інститут промислової власності" (Інститут) провела семінар на тему "Апеляційна палата – експертиза. Зворотній зв'язок".

Володимир Дмитришин, заступник голови Державної служби, голова Апеляційної палати, під час відкриття заходу наголосив на актуальності питання взаємодії Апеляційної палати Державної служби й закладу експертизи, адже завдання цих органів спрямоване на досягнення однієї мети – прийняття обґрунтованих рішень за заявками на об'єкти інтелектуальної власності та видача «сильних» охоронних документів.

– Наразі відкритим залишається питання щодо правил проведення експертизи – вони досить застарілі, що спричинено перманентними змінами в законодавстві. На мою думку, неприпустимо регулювати проведення експертизи окремими дорученнями чи роз’ясненнями. Ця процедура повинна бути закріплена нормативно, і тоді експертиза зможе працювати ефективно, і, як наслідок, зменшиться кількість звернень до Апеляційної палати, – зауважив Володимир Дмитришин.

Оксана Жмурко, начальник відділу організації адміністративного захисту прав Інституту, здійснила огляд кількісних показників розгляду заперечень проти рішень Державної служби, які надійшли до Апеляційної палати:
– Якщо порівняти кількість заперечень, поданих у 2011 році, з кількістю заперечень, які надійшли у 2008 та 2009 роках, то можна констатувати однаковий рівень цього показника в зазначені роки. У 2010 році за всіма об’єктами промислової власності кількість поданих заперечень була майже удвічі меншою. Що стосується розгляду заперечень у 2011 році, то станом на 1 жовтня цього року членами Апеляційної палати було розглянуто 11 заперечень щодо винаходів і корисних моделей та 39 – проти рішень за заявками на знаки для товарів і послуг. З розглянутих заперечень 22 – задоволено повністю, 9 – задоволено частково й 19 – відмовлено у задоволенні.

Тетяна Салфетник, начальник відділення організації захисту прав Інституту, акцентувала увагу присутніх на основних підходах Апеляційної палати до розгляду заперечень на винаходи й корисні моделі:
– Колегія Апеляційної палати розглядає й аналізує матеріали заперечень і матеріали заявок. Розглядає запити та повідомлення, висновки експертизи, перевіряє, чи враховані експертизою відповіді заявника, чи не було порушень процедури розгляду заявки, чи обґрунтований прийнятий експертом висновок.

Ольга Теньова, головний спеціаліст відділу організації адміністративного захисту прав Інституту, підкреслила, що під час розгляду заперечення колегія Апеляційної палати оцінює докази, всебічно, об'єктивно та в повному обсязі розглядаючи всі обставини, якими апелянт обґрунтовує заперечення, у їх сукупності, керуючись законом.

Доповідачами також були наведені приклади з розгляду заперечень проти рішень Державної служби щодо набуття прав на винаходи, корисні моделі та знаки для товарів і послуг.

Заступник начальника відділення експертизи заявок на винаходи і корисні моделі Інституту – Федір Луценко – поінформував учасників заходу про взаємодію Апеляційної палати та експертизи.

Під час заходу учасники обговорили питання щодо удосконалення взаємодії Апеляційної палати та експертизи та можливі шляхи вирішення проблем участі експертів в засіданнях колегій Апеляційної палати.

Інна Шатова, заступник голови Апеляційної палати, заступник начальника управління промислової власності Державної служби, надала кваліфіковані відповіді на зауваження й пропозиції експертів Інституту.

Підсумовуючи роботу семінару, Володимир Дмитришин повідомив учасникам про найближчі плани роботи Апеляційної палати:
– Зараз Державною службою готується пленум Апеляційної палати, і всі питання, які сьогодні обговорювалися, будуть винесені на його розгляд. Пропоную експертам Інституту взяти участь у засіданні пленуму, і дякую всім присутнім за плідну роботу.

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 816 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Идет подготовка законодательной базы по правам на ИС
В Казахстане реализуется проект "Коммерциализация технологий"
VIII Московский международный салон инноваций и инвестиций
Пензенская область: создается агенство по развитию промышленности
Конференция «Кадровое обеспечении индустрии венчурного инвестирования»
Москва: в ВАО обсудили деятельность инновационных МП
Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту відхилити проект закону про внесення змін до Закону "Про охорону прав на промислові зр

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com