Пятница, 26.04.2024, 19:39
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Октябрь » 17 » У Києві розпочав роботу міжнародний семінар з питань авторського права і суміжних прав
У Києві розпочав роботу міжнародний семінар з питань авторського права і суміжних прав
21:07
17 жовтня вітчизняні та зарубіжні фахівці сфери авторського права та суміжних прав, а також представники видавничої галузі зібралися на семінарі, присвяченому ролі авторського права у процесі розвитку видавничої галузі.

Організаторами міжнародного дводенного заходу виступили: Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба), Міжнародна асоціація видавців (МАВ), Міжнародна федерація організацій прав на репрографічне відтворення (МФОПРВ), Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів (УАВК).

«Видавнича галузь у світі розвивається швидкими темпами, - зазначив перший заступник голови Державної служби Олексій Янов, відкриваючи пленарне засідання. – І сьогоднішня зустріч присвячена дуже актуальній темі. Нині розвиток інфраструктури на тлі недостатнього розвитку законодавства та повільного поширення системи управління правами на сучасні сфери видавництва, включаючи Інтернет, створює умови для зростання рівня піратства. За таких умов існує необхідність посиленої уваги та контролю за дотриманням інтересів суб’єктів авторського права і суміжних прав у видавничій галузі. Надзвичайно корисно вивчити міжнародний досвід колективного управління авторським правом у сфері репрографії. Перед учасниками семінару виступатимуть фахівці, запрошені з країн Європи, США та СНД. Наші спільні зусилля мають бути спрямовані на комплексну протидію порушенням авторського права і суміжних прав у видавничій галузі та вдосконалення системи колективного управління.

Сподіваюся, що наші ініціативи сприятимуть цивілізованому розвитку видавничої галузі з дотриманням економічних і моральних прав суб’єктів авторського права та суміжних прав як в Україні, так в інших країнах, - підкреслив Олексій Янов.

Від ВОІВ учасників семінару привітала Сауле Тлевлесова, координатор програм Відділу співробітництва з деякими країнами Європи та Азії.
- Вітаю всіх учасників від імені директора ВОІВ Френсіса Гаррі. Перш за все, дозвольте подякувати Державній службі та УАВК за ініціативу проведення цього заходу, а головне, за його організацію. Зацікавленість України в проведені таких семінарів демонструє її активну позицію у вирішенні проблем у сфері авторського права, - наголосила Сауле Тлевлесова. - Я вважаю, що сьогоднішній семінар повинен підняти нас на вищий щабель у розвитку видавничої справи, тому що це дійсно галузь, яка активно розвивається у новому цифровому напрямі. Хочу відзначити, що останнім часом заходи такого масштабу як сьогоднішній семінар за участю представників України, Білорусі, Російської Федерації та інших країн, а також спікерів найвищого рівня, відбуваються не так часто, як хотілося б. Дякую учасникам цього семінару, які знайшли змогу приїхати сюди і сподіваюся, що у ході роботи виникне багато питань, які будемо обговорювати, вчитися один в одного, оскільки ви – практики, і це для нас, теоретиків, важливий досвід. Бажаю всім успіхів.

Також перед численною аудиторією виступив Олександр Афонін, президент УАВК:
– Сьогодні ми проводимо цей семінар для спеціалістів видавничої справи, керівників бібліотек, викладачів. І я сподіваюся, що захід буде дуже корисним. Проблеми авторського права у видавничій справі виникли з появою перших друкованих аркушів. Нині ми стоїмо на порозі нової епохи – цифрової, – і, на жаль, входимо до неї з тими самими проблемами авторського права, які Україна мала й в епоху друкованої книги. Упевнений, що цей семінар дасть нам можливість отримати не тільки певні теоретичні матеріали, а й актуальну інформацію про ситуацію в царині авторського та суміжних прав, про стан справ у законодавчій сфері, й узагалі про те, у якому напрямі доцільно рухатися. Важливо, щоб за результатами семінару ми могли видати практичний посібник, який би сприяв успішній діяльності видавничої галузі.

Генеральний секретар МАВ Дженс Баммель подякував організаторам семінару за гостинність, учасникам – за інтерес до ефективного розвитку видавничої галузі в Україні та за їхню готовність рухатися вперед у цьому напрямі.
– Видавнича галузь перебудовується на цифровий формат. За останніми даними, цифровий ринок виріс на 153 %. Ми повинні зрозуміти, якої політики дотримуватися в цьому питанні, як рухатися в правовому полі, визначити практичні завдання тощо. Власне, коли кажу про розуміння, маю на увазі його досягнення в процесі говоріння один з одним, навчання один в одного, спільної роботи над виробленням шляху організованого переходу видавничої галузі на цифровий формат. Ми тут, на семінарі, перш за все заради ваших запитань, і я сподіваюся на плідний діалог, – завершив Дженс Баммель. Учасники семінару продовжили роботу, розпочавши огляд ключових позицій і проблемних питань захисту авторського права та суміжних прав.

Захід проходить у приміщенні Державного підприємства «Український інститут промислової власності».

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 986 | Теги: Авторское право, Госслужба, ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Беларуси реализуется Государственная инновационная программа
Європа пустила Київ у СОТ
Інформаційне повідомлення
При патентовании главная проблема предпринимателей – большие затраты
Долгопрудный: прошел конкурс инновационных студенческих проектов
Позади планеты всей. Украину поставили на 8-ое место с конца в мировом рейтинге по уровню развития ИТ в стране.
Семінар з питань посилення судового захисту прав ІВ

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com