Пятница, 26.04.2024, 18:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Сентябрь » 2 » Учасники конференції працюють в секціях
Учасники конференції працюють в секціях
15:34
У перший день роботи XIV міжнародної науково-практичної конференції "Актуальні проблеми інтелектуальної власності" відбулися засідання трьох секцій:

Секція № 1 "Удосконалення правового регулювання у сфері інтелектуальної власності"
Під час роботи розглядалися такі питання:
Приватні та публічні інтереси в забезпеченні правового регулювання сфери інтелектуальної власності: проблеми теорії та практики.
Зміни в законодавстві України у сфері промислової власності.
Удосконалення норм законодавства щодо набуття прав на торговельні марки: використання міжнародного досвіду, пов'язаного із застосуванням процедури заперечення власності.
Сінгапурський договір про право з торговельних марок. Процедурні аспекти реєстрації торговельних марок. Види торговельних марок, яких стосується договір.
Майнові права інтелектуальної власності як предмет видів забезпечення виконання зобов'язань, що використовуються у відносинах суб'єктів господарювання.
Корисна модель як об'єкт права інтелектуальної власності.
Правове регулювання відносин щодо раціоналізаторських пропозицій.
Ірина Василенко: - Ми розглядали питання вдосконалення законодавства України у сфері інтелектуальної власності та приведення його норм у відповідність до європейських стандартів.
Це проект закону "Про внесення змін до законів України в сфері інтелектуальної власності", приведення у відповідність до норм Європейського Союзу (директив і регламентів) та зміни, які вносяться у зв’язку з іншими міжнародними договорами.
Також ми розглянули питання Сінгапурського договору щодо законів у сфері охорони прав на торговельні марки про подання заперечень – як це відбувається в інших країнах, як має відбуватися в Україні. Зокрема, це стосується права третіх осіб подавати заперечення до Апеляційної палати проти реєстрації торговельних марок і промислових зразків та оскаржувати рішення Держдепартаменту. У чинному законодавстві України такого права треті особи не мають.


Секція № 2 "У гостях у Бомарше: розвиток системи колективного управління майновими правами суб’єктів авторського права і суміжних прав в Україні"
Під час роботи розглядалися такі питання:
Розвиток в Україні системи колективного управління майновими правами суб'єктів авторського права і суміжних прав: реалії та перспективи.
Специфіка діяльності в суспільстві організацій колективного управління як повноважних представників більшості правовласників.
Встановлені законом норми і правила колективного управління у сфері авторського права: фундаментальні проблеми сумісності з міжнародними договорами.
Новий порядок визначення уповноважених організацій колективного управління: європейські правила гри.
Практичні аспекти використання суміжних прав у публічній сфері.
Приватна копія: розподіл відрахувань.
Актуальні питання у сфері реєстрації авторського права.
Право на винагороду авторів, виконавців, виробників фонограм і відеогр
ам.
Твір дизайну як об'єкт авторського права.
Тамара Давиденко: - Секція з авторського права присвячена питанням про розвиток в Україні системи колективного управління, перспективам і реаліям. Під час роботи секції розглядалися питання міжнародного й національного законодавства, механізми збору, розподілу та виплати винагород, а також нові шляхи як в законодавчому плані, так в плані вирішення інших проблем. Особлива увага приділялася їх практичній реалізації в майбутньому.
Наше законодавство, як зазначили учасники конференції – спеціалісти з питань інтелектуальної власності, – одне з кращих у Європі. Сьогодні організації колективного управління (ОКУП) можуть вільно здійснювати діяльність, але не можна послаблювати контроль з боку контролюючих організацій за виконанням законодавства у сфері авторського права і суміжних прав. Потрібно, щоб користувачі укладали угоди з ОКУП, уповноваженими організаціями. І в результаті автор буде задоволений і майбутнє нашої культури буде забезпечено.
Одне з найгостріших питань, яке під час проведення секції викликало найактивнішу дискусію, – це призначення уповноважених ОКУП. У ході дискусій представники Держдепартаменту однозначно визначили (це також думка і Міністерства юстиції України), що виконання останніх нормативно-правових актів, прийнятих в Україні, – найкращий спосіб вирішення проблем, забезпечити можливість ОКУП працювати прозоро, спокійно й вільно. Звісно, це влаштовує далеко не всіх, адже основна проблема – перерозподіл ринку. Саме тому, що прийнято нові положення, які забезпечують прозорість, виникла подібна дискусія. Прозорість багатьом не потрібна, бо в "мутній воді можна спіймати гарну рибку".


Секція № 3 "Підготовка і підвищення кваліфікації спеціалістів з інтелектуальної власності"
На засіданні секції розглядалися такі питання:
Концептуальні засади управління якістю професійної підготовки у сфері інтелектуальної власності.
Напрямки вдосконалення підготовки спеціалістів з питань у сфері інтелектуальної, інформаційно-аналітичної та інноваційної діяльності.
Використання нових технологій навчання на спеціальності "Інтелектуальна власність".
Досвід викладання курсу "Авторське право і суміжні права" для студентів магістратури за спеціальністю "Інтелектуальна власність".
Деякі аспекти вдосконалення законодавства України у сфері інтелектуальної власності, які необхідно передбачити в навчальному м
атеріалі для опанування спеціальності "Інтелектуальна власність".
Деякі аспекти інтелектуально-правової культури й правового виховання населення України.

Під час обговорення Володимир Пархоменко зазначив, що нині одним з актуальних питань є вдосконалення якості підготовки спеціалістів у сфері інтелектуальної власності шляхом зміни стандартів навчання, підготовки нових підручників належного рівня, уніфікації навчальних планів з іншими спеціальностями.
Ще одне важливе питання – це міжнародна діяльність у сфері підготовки спеціалістів з інтелектуальної власності. Директор Національного інституту інтелектуальної власності Республіки Казахстан Сирим Бекенов розповів, що планується найближчим часом направити студентів з Казахстану до України на навчання в Державному інституті інтелектуальної власності.

Источник
: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 711 | Теги: ЕПВ, ВОИС, Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Интеллектуальная собственность: а воз и ныне там
Международный салон изобретений и новой техники
122 года со дня появления первого автомобиля.
В Приморье принят закон об инновационной деятельности
Ловись, рыбка, большая и маленькая
Разом у вирішенні актуальних питань щодо вдосконалення "контрольної марки"
Интеллектуальная собственность: проблемы закона

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com