Суббота, 20.04.2024, 02:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Сентябрь » 11 » Засідання в Республіці Вірменія
Засідання в Республіці Вірменія
16:00
З 9 по 10 вересня 2009 року в м. Єреван, Республіка Вірменія, відбулося спільне 18-е засідання Міждержавної ради з питань охорони промислової власності (МДР ОПВ) та Спільної робочої комісії держав-учасниць Угоди про співробітництво щодо припинення правопорушень у сфері інтелектуальної власності.

Участь у вищезазначених заходах взяла делегація з України в складі заступника голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Валентина Чеботарьова, начальника відділу організації прав Держдепартаменту Інни Шатової, головного спеціаліста відділу регулювання економічних відносин відділення економічного регулювання промислової власності ДП „Український інститут промислової власності” Лілії Іванової.

Участь керівництва та фахівців державної системи правової охорони інтелектуальної власності в спільному засіданні дасть можливість подальшого розширення співробітництва України з іншими державами-учасницями Угоди про співробітництво щодо припинення правопорушень у сфері інтелектуальної власності та Угоди про заходи з охорони промислової власності. А також сприятиме створенню кращих умов для розвитку взаємної торгівлі, економічного, промислового й наукового співробітництва держав-учасниць, можливості брати участь у розробці зазначених угод, забезпеченню реалізації Плану заходів першого етапу (2009 – 2011 роки) Стратегії економічного розвитку СНД, пошуку шляхів вирішення актуальних проблем з правової охорони інтелектуальної власності.

Порядок денний заходу передбачав обговорення таких питань:
звіт голови МДР ОПВ щодо виконаної роботи за звітній період;
обговорення результатів діяльності Робочої групи з вдосконалення та гармонізації національних законодавств держав-учасниць СНД та результатів роботи над проектами документів щодо створення нової Міждержавної ради (проект Угоди про співробітництво у сфері правової охорони і захисту інтелектуальної власності та проект Положення про Міждержавну раду з питань правової охорони та захисту інтелектуальної власності);
інформація щодо стану виконання рішень 17-го засідання МДР ОПВ (3 – 4 червня 2008 року);
інформація щодо проведення дослідження "Про розвиток винахідництва та сприяння малому та середньому інноваційному бізнесу з використанням механізмів правової охорони та захисту інтелектуальної власності";
посилення ролі національних патентних відомств у державах-учасницях МДР ОПВ;
обговорення пропозицій щодо реалізації державами-учасницями МДР ОПВ спільних навчальних програм у сфері інтелектуальної власності;
інформація щодо роботи в рамках Проекту регіонального патентно-інформаційного продукту країн СНД на CD-ROM;
стан роботи щодо узгодження переліку заходів, які необхідні для реалізації Стратегії економічного розвитку СНД, зокрема протидії порушенням у сфері інтелектуальної власності;
узгодження проекту Угоди щодо співробітництва з питань організації міждержавного обміну інформацією та формування національних баз даних авторського права та суміжних прав тощо.

Довідкова інформація про Міждержавну раду
Міждержавну Раду з питань охорони промислової власності (МДР ОПВ) створено відповідно до Угоди про наміри щодо охорони промислової власності Міждержавної ради з питань охорони промислової власності, яку було підписано 12 березня 1993 року в м. Москва головами урядів дев’яти незалежних держав СНД: Республікою Вірменія, Республікою Білорусь, Республікою Казахстан, Республікою Молдова, Республікою Таджикистан, Киргизькою Республікою, Російською Федерацією, Узбекистаном та Україною. Через рік до згаданої Угоди приєдналася Азербайджанська Республіка.
МДР ОПВ є постійно діючим органом, який створено для спільного вирішення проблем сфери правової охорони всіх об’єктів промислової власності, у тому числі розширення переліку об’єктів, які підлягають правовій охороні. Діяльність МДР ОПВ здійснюється у вигляді засідань, а також поточної роботи її членів, секретаріату та робочих груп. Засідання проводяться за рішенням голови з встановленою періодичністю, але не рідше ніж раз на рік.
Головним напрямом діяльності МДР ОПВ є створення міждержавної системи правової охорони промислової власності та гармонізація національних законодавств у цій сфері.
З метою реалізації поставлених завдань МДР ОПВ тісно співпрацює з Виконавчим комітетом СНД, ВОІВ, Коаліцією із захисту інтелектуальної власності в країнах СНД та Євразійським патентним відомством.

Источник
: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 743 | Теги: ЕАПО, Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Пензенская область: создается агенство по развитию промышленности
Конкурс науково-технічних розробок за державним замовленням на 2009 рік
Усього зареєстровано охоронних документів на ОПВ
MPAA навчить дітей дотримуватись закону про авторське право
Великобритания наконец-то разрешит копировать музыку
РФ потеряла миллиарды долларов из-за отсутствия прав на ИС
Травнева зустріч інтелектуалів в Одесі

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com