Четверг, 25.04.2024, 16:11
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Май » 7 » Зустріч з Генеральним директором ВОІВ
Зустріч з Генеральним директором ВОІВ
20:59
4 травня 2011 року відбулася офіційна зустріч голови Державної служби інтелектуальної власності України (Держслужба) Миколи Паладія з Генеральним директором Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) Френсісом Гаррі.

Заплановані переговори проведено під час засідання 7-ї сесії Комітету ВОІВ з питань розвитку та інтелектуальної власності, яка тривала з 2 по 6 травня 2011 року в м. Женева, Швейцарська Конфедерація. Участь у роботі Комітету брала делегація з України на чолі з головою Держслужби Миколою Паладієм.

Голова Держслужби щиро подякував Френсісу Гаррі за зустріч з українською делегацією та участь в обговоренні актуальних питань співробітництва між Україною та ВОІВ.

Микола Паладій, зокрема, поінформував його про те, що 27 квітня 2011 року в Україні проходили урочисті заходи з нагоди святкування Міжнародного дня інтелектуальної власності. У ході святкування відбулося відкриття першої на території пострадянських країн тематичної виставки плаката учасників Всеукраїнського молодіжного конкурсу «Створюй, втілюй, здобувай!», який мала на меті зробити внесок у суспільне визнання цінності зусиль творців, винахідників і новаторів та підвищити рівень обізнаності суспільства, зокрема молоді, у питаннях прав інтелектуальної власності, її правової охорони, використання та захисту. У конкурсі взяли участь майже 300 молодих художників з усіх куточків України.

Френсісу Гаррі повідомили також про те, що з метою оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, усунення дублювання їх повноважень, підвищення ефективності роботи уряду Президент України видав указ від 9 грудня 2010 року № 1085/2010 «Про оптимізацію центральних органів виконавчої влади». Згаданим указом Президент України створив Державну службу інтелектуальної власності України. Новостворений орган має статус центрального органу виконавчої влади, його діяльність спрямовується й координується Кабінетом Міністрів України через міністра освіти і науки, молоді та спорту України. Крім того, відповідно до указу Президента України від 24 грудня 2010 року № 1225/2010 Микола Паладій був призначений головою Державної служби інтелектуальної власності України.

«Ми впевнені, що в майбутньому зміни в системі центральних органів виконавчої влади будуть мати лише позитивний вплив на розвиток економіки України», – наголосив Микола Паладій.

Крім того, українська делегація запевнила Генерального директора ВОІВ у відданості спільним цілям зміцнення світової системи правової охорони інтелектуальної власності та висловили всебічну підтримку діяльності ВОІВ, спрямованої на стабільну гармонійну співпрацю між державами-членами ВОІВ і регіонами.

Під час зустрічі було обговорювалися також питання щодо актуальності та необхідності проведення в майбутньому заходів, проектів, семінарів, реалізованих у рамках співпраці з ВОІВ у другому півріччі 2010 року – першому півріччі 2011 року, з метою обміну досвідом. Відповідні заходи викликали зацікавленість провідних експертів та фахівців у сфері інтелектуальної власності.

Також було обговорено низку пропозицій щодо подальшої співпраці з ВОІВ, а саме:
організація навчального візиту до штаб-квартири ВОІВ з питань інтелектуальної власності для суддів;
проведення необхідних заходів з метою організації навчальних візитів з питань патентів і торговельних марок до ВОІВ для українських експертів;
налагодження співпраці між Академією ВОІВ, Інститутом інтелектуальної власності імені Макса Планка в м. Мюнхен та Інститутом інтелектуальної власності НУ "Одеська юридична академія" в м. Київ, спрямованої на запровадження спільних освітніх програм з наданням спільного диплому;
проведення Літньої школи ВОІВ на базі НУ "Одеська юридична академія";
проведення регіональних семінарів стосовно Мадридської угоди та Договору PCT, спрямованих на збільшення кількості заявок, поданих українськими заявниками, у містах Донецьк, Запоріжжя, Сімферополь та Кривий Ріг тощо.

Під час зустрічі обговорювалося питання доцільності проведення в Україні саміту з питань інтелектуальної власності в економіці, яка базується на знаннях.

Українська делегація звернула увагу Генерального директора ВОІВ і на питання просування українських кандидатур на посади в Секретаріаті ВОІВ.

Україна неодноразово піднімала питання стосовно рівномірності представленості держав-членів у ВОІВ згідно з географічним критерієм. Приємно для української сторони відзначити прогрес і якісні позитивні зрушення в реалізації справедливої кадрової політики під керівництвом Генерального директора ВОІВ доктора Френсіса Гаррі, а саме – прийняття Тетяни Демченко на посаду Р4 в Секторі торговельних марок. Є сподівання, що й надалі будуть розглядатися українські кандидатури.

Отже, делегація з України залишилася задоволеною переговорами з Генеральним директором ВОІВ. По завершенні зустрічі голова Держслужби Микола Паладій висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю між Україною та ВОІВ з метою реалізації спільних проектів, спрямованих на вдосконалення системи правової охорони інтелектуальної власності – як у національному, так і глобальному масштабах.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 469 | Теги: Госслужба, ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Беларуси реализуется Государственная инновационная программа
В Приморье принят закон об инновационной деятельности
О ходе Всеукраинского конкурса "Изобретение-2007"
III-й инновационный форум
«Архимед-2008»
В Антигуа легализовано пиратство американского ПО
Підсумки Всеукраїнського конкурсу "Винахід–2007" та Всеукраїнського конкурсу на нагороду ВОІВ для підприємств з інноваційною діяльністю

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com