Среда, 24.04.2024, 20:39
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Февраль » 24 » Географічні зазначення як спосіб формування іміджу країни
Географічні зазначення як спосіб формування іміджу країни
15:12
На другий день роботи XVII Міжнародної науково-практичної конференції всіх, хто мав бажання обговорити питання правової охорони, захисту й використання географічних зазначень у світлі європейського досвіду та подискутувати з приводу їх вирішення, зібрала секція № 4.

Роботу секції розпочала Олена Лєвічева, начальник відділу прав на позначення Державного підприємства "Український інститут промислової власності", яка привітала присутніх і побажала всім гарної роботи. Далі слово взяла Інна Шатова, начальник відділу організації захисту прав Державної служби інтелектуальної власності, яка, зокрема, зазначила:
– Об’єкти географічних зазначень дуже важливі, адже вони є унікальними для кожної країни чи її регіону, формуючи певний імідж держави на міжнародному економічному просторі. Українське законодавство у сфері інтелектуальної власності в цілому адаптоване до вимог європейського законодавства, тому особливо цікаво послухати іноземних колег, обмінятися з ними інформацією з питань не тільки теоретичного, але й на практичного рівня.

Володимир Йоссіфов, консультант компанії "IP Services", задав активний темп роботі секції, виступивши з презентацією на тему "Географічні зазначення і зазначення походження товарів: загальний огляд міжнародних систем правової охорони".
– Географічні зазначення вживаються для позначення товару, що походить з географічного місця конкретної країни та має особливі властивості, зумовлені природними умовами, притаманними саме для цього географічного місця цієї країни. Ці особливості позитивно впливають на гудвіл компаній-виробників такої продукції та на імідж країни-виробника в цілому. Що стосується світового досвіду охорони географічних зазначень, то варто зазначити, що багато країн підписують двосторонні угоди, які й регулюють відносини з питань правової охорони таких зазначень, –  підсумував Володимир Йоссіфов.

Засідання продовжила Інна Шатова з доповіддю на тему "Мінеральна вода та об’єкти права інтелектуальної власності, пов’язані з цим товаром", пояснивши, що актуальність цієї теми зумовлюється наявністю проблемних питань, які постійно виникають як під час експертизи заявок на торговельні марки, що містять назви мінеральних вод і пов’язуються з товаром мінеральна вода, так і під час використання назв мінеральних вод у якості описових позначень чи зазначень на місце видобування (виробництва) товару.

Олена Лєвічева розповіла слухачам про право інтелектуальної власності на зазначення походження товарів, пов’язаних з мінеральними водами, сільськогосподарськими й харчовими продуктами, винами та іншими алкогольними напоями як товаром.

По закінченні секції Джон Кларк, керівник відділу міжнародних зв’язків Генерального директорату з питань сільського господарства і розвитку сільської місцевості Європейської Комісії, який виступав з доповіддю на тему "Використання географічних зазначень для сільськогосподарської продукції і продовольства в Європейському Союзі", розповів про свої враження від проведеної роботи:
– Я вперше присутній в Україні на заході, присвяченому актуальним питанням інтелектуальної власності. Мені сподобалася конференція – організація самого заходу, а також підготовленість та обізнаність його учасників відрізняються високим рівнем. Було цікаво брати участь у дискусії, яка відбулася після моєї доповіді, – такої живої та емоційної. Багато питань, які обговорювалися учасниками, стосувалися аспектів конкурентної боротьби за набуття прав між виробниками продукції. Склалося враження, що представники різних компаній почали глибше розуміти важливість географічних позначень. Але попереду ще довгий шлях: потрібно інформувати суспільство про значимість цього питання через посередництво, наприклад, таких заходів, які організовуються Державною службою інтелектуальної власності. Важливо також, щоб Уряд України підписав договір про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом – у цьому договорі є особлива стаття, яка стосується географічних зазначень. Наявність угоди між країнами з цього приводу суттєво прискорить процес вирішення всіх відкритих питань використання географічних зазначень, їх охорони й захисту.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 466 | Теги: ЕПВ, Госслужба, ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Реєстрація прав на ОПВ у березні
Вышел второй выпуск вестника "Трансфер и коммерциализация технологий"
Контрафактный Чебурашка
Щодо проекту Державної цільової економічної програми модернізації ринків капіталу в Україні
ФЦНТП - итоги года
Верховна Рада захистила товарні знаки від кіберсквотерів
Минкультуры выдаст патент на «пиратство»?

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com