Четверг, 25.04.2024, 14:22
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Апрель » 11 » Інформаційне повідомлення щодо затвердження охоронних документів
Інформаційне повідомлення щодо затвердження охоронних документів
19:16
У зв’язку із зверненнями фізичних та юридичних осіб щодо легітимності охоронних документів, затверджених Державним департаментом інтелектуальної власності в період створення Державної служби інтелектуальної власності України, повідомляємо таке.

Указом Президента України від 09.12.2010 № 1085/2010 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" (далі – Указ Президента) створена Державна служба інтелектуальної власності України як центральний орган виконавчої влади.

Частиною другою пункту 5 зазначеного Указу Президента передбачено, що центральні органи виконавчої влади, на які цим Указом покладені функції з реалізації державної політики у відповідній сфері, виконують повноваження у визначених сферах компетенції відповідних органів, що ліквідуються згідно з цим Указом.

Підпунктом 1 пункту 7 Указу Президента Кабінету Міністрів України доручено до завершення реформування системи центральних органів виконавчої влади забезпечувати належне виконання функцій центральних органів виконавчої влади, що ліквідуються, реорганізуються.

Статтею 19 Конституції України передбачено, що органи державної влади, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, у межах повноважень та в спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Законами України, що діють у сфері інтелектуальної власності, визначені повноваження центрального органу виконавчої влади з питань правової охорони інтелектуальної власності. Однак до затвердження положень про Державну службу інтелектуальної власності України та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України неможливо провести розмежування повноважень цих центральних органів виконавчої влади і їх посадових осіб.

Підпунктом 30 пункту 4 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.12.2006 № 1757, визначено, що Міністерство освіти і науки України відповідно до покладених на нього завдань організовує в установленому порядку проведення експертизи об'єктів інтелектуальної власності, видає охоронні документи на об'єкти інтелектуальної власності.

Відповідно до абзацу десятого пункту 4 Положення про Державний департамент інтелектуальної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.06.2000 № 997, Державний департамент інтелектуальної власності видає в установленому порядку охоронні документи на об'єкти інтелектуальної власності.

Згідно з розпорядженням Міністерства освіти і науки України від 31.12.2010 № 179-р "Про повноваження голови Державного департаменту інтелектуальної власності Паладія М.В." до створення в установленому порядку Державної служби інтелектуальної власності України (далі – Держслужба) як юридичної особи публічного права Паладій Микола Васильович продовжує виконувати обов’язки голови Державного департаменту інтелектуальної власності та уповноважений на підписання охоронних документів щодо об’єктів інтелектуальної власності, які видаються Державним департаментом інтелектуальної власності (далі – Держдепартамент).

Відповідно до розпорядження Міністерства освіти і науки України від 18.03.2011 № 28-р "Про повноваження заступника голови Державного департаменту інтелектуальної власності Дмитришина В.С." до затвердження в установленому порядку Положення про Держслужбу Дмитришин Володимир Степанович продовжує виконувати обов’язки заступника голови Держдепартаменту та уповноважений на затвердження висновків експертизи за заявками на об’єкти права інтелектуальної власності відповідно до законодавства про охорону прав на об’єкти інтелектуальної власності.

З огляду на це посадовці, які призначені на посади в Держслужбу, ще не мають належних повноважень на виконання функцій держави у сфері правової охорони інтелектуальної власності, зокрема на підписання охоронних документів, тощо. Разом з тим посадовці Держдепартаменту, щодо якого ще не закінчилася процедура ліквідації, продовжують виконувати свої обов’язки згідно з трудовими договорами, які не розірвані.

У зв’язку з викладеним охоронні документи, затверджені керівниками Держдепартаменту, є чинними.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 503 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Новые авторские правила - рекламные и PR-агентства
V Конкурс Инновационных проектов "Лидер в области высоких технологий"
5 самых пиратских стран для экономики США.
В МЭРТ разработан проект концепции кластерной политики в РФ
Обнинск: проходит семинар по инновационному развитию
Интернет-интервью "Государственное регулирование охраны объектов интеллектуальной собственности"
Совместная программа Фонда содействия развития МПНТС и Фонда CRDF - «Развитие Бизнес Партнерств Россия/США»

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com