Пятница, 29.03.2024, 10:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Февраль » 22 » Конференція у Львові – початок роботи
Конференція у Львові – початок роботи
14:47
22 лютого 2011 року в м. Львів розпочала роботу XVIІ Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми інтелектуальної власності".

Організаторами заходу виступили Державна служба інтелектуальної власності України, Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), Європейське патентне відомство (ЄПВ).

Конференція проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства внутрішніх справ України, Антимонопольного комітету України, Державної митної служби України, Державного агентства України з інвестицій та інновацій, Верховного суду України, Вищого господарського суду України, Вищого адміністративного суду України та Академії правових наук України.

Тематика конференції:
Розвиток і вдосконалення державної системи правової охорони інтелектуальної власності.
Право інтелектуальної власності в Україні: розвиток і гармонізація законодавства, практика імплементації та застосування.
Авторське право і суміжні права в Україні: проблеми сьогодення та перспективи розвитку.
Права інтелектуальної власності, пов’язані з природними мінеральними водами як товаром.
Методологія і практичні аспекти експертизи заявок на об’єкти промислової власності.
Патентно-інформаційне забезпечення і автоматизація діяльності експертного органу.
Захист прав інтелектуальної власності у судовому порядку: законодавчі основи, методологія і судова практика. Медіація. Судова експертиза.
Використання прав на об’єкти інтелектуальної власності, інноваційна діяльність, трансфер технологій.
Підготовка фахівців у сфері охорони, використання і захисту прав інтелектуальної власності.

Відкрив захід і привітав учасників заступник голови Державного департаменту інтелектуальної власності Володимир Дмитришин:
– Шановні учасники конференції! Щиро радий вітати всіх, хто приїхав до Львова на XVIІ Міжнародну науково-практичну конференцію. Уперше на наш захід зібралося таке широке коло представників з країн Європи та СНД. Це ще більше підкреслює важливість об’єднання зусиль для вирішення питань, які сьогодення ставить перед сферою інтелектуальної власності.
Перш за все хочу проінформувати присутніх про зміни, пов'язані з масштабним реформуванням центральних органів влади в Україні в частині, яка стосується Державного департаменту інтелектуальної власності (Держдепартамент). Відповідно до Указу Президента України № 1085/2010 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" на базі ліквідованого Держдепартаменту створена Державна служба інтелектуальній власності як центральний орган виконавчої влади. Таке підвищення статусу колишнього Держдепартаменту ми сприймаємо як новий етап розвитку державної системи інтелектуальної власності в Україні.
Сьогодні ми ставимо перед собою завдання вдосконалити законодавчу базу й механізми реалізації правових норм для максимального сприяння діяльності фахівців, здатних генерувати нові ідеї, створювати конкурентоздатну продукцію, збагачувати духовність і культуру нації.
Я передаю всім присутнім у цьому залі вітання від голови Держслужби Миколи Паладія та бажаю учасникам творчої наснаги, оптимізму, нових знань та гарного відпочинку, – завершив Володимир Дмитришин.

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки виступив заступник голови Степан Давимука. Він привітав учасників заходу, наголосивши, що Львів як один з найпотужніших наукових та культурних центрів України є прекрасним містом для обговорення питань, які стосуються сфери інтелектуальної власності.
– Наш комітет опікується питаннями законодавчого забезпечення сфери інтелектуальної власності. Останнім часом за нашого сприяння було організовано парламентські слухання з питань інтелектуальної власності, Верховною Радою України ратифіковано серію міжнародних угод тощо. Звичайно, не можна оминути увагою проблемні питання, зокрема питання піратства. Наше завдання в цьому напрямі – створити відповідні державні інструменти та налагодити систему взаємодії між усіма органами та організаціями, які займаються цими питаннями. Україна обрала для себе європейських шлях розвитку, тому важливим аспектом роботи в цьому напрямі є ліквідація певних прогалин в українському законодавстві з урахуванням практики останніх років та адаптація до європейських законодавчих норм, – підкреслив Степан Давимука.

Директор патентного відомства Республіки Австрії Фрідріх Рьодлер наголосив у своєму виступі, що система інтелектуальної власності добре функціонує в тому разі, коли стає "інструментом практичного значення, який трансформує ідеї в бізнес". Саме тоді вона ефективно сприяє стабільному росту економіки, приносить прибуток. І дуже важливо в цьому процесі зберігати баланс інтересів усіх партнерів, а також гарантувати захист прав інтелектуальної власності на найвищому рівні – як національному, так і міжнародному.

Клара Акоч, старший радник відділу ВОІВ з питань співробітництва з деякими країнами Європи та Азії, у привітальному слові звернула увагу учасників на те, що конференція має велике прикладне значення:
– Дуже добре, що ми маємо тут можливість поспілкуватися з фахівцями з різних країн та обмінятися досвідом. Усім бажаю плідної роботи.

Метью Ламберті, координатор з питань захисту прав інтелектуальної власності у Східній Європі Департаменту юстиції США, у своєму виступі наголосив на зацікавленості США в розвитку співпраці з Україною.
– Востаннє я був у Львові у 2008 році й бачив, як на майдані в центрі міста продавалися піратські диски. Цього разу такого не спостерігав, гадаю, це гарна ознака, що свідчить про величезний прогрес, якого досягла Україна в питанні боротьби з піратством. Я хотів би наголосити також на важливості захисту прав інтелектуальної власності та його впливу на економічний розвиток і надходження інвестицій до вашої країни. США інвестує в Україну, але, на жаль, не в такому обсязі, як того хотілося б. Ми пишаємося тим, що маємо можливість співпрацювати з Україною над удосконаленням захисту прав інтелектуальної власності. Ставимося до вашої країни як до сильного економічного партнера й сподіваємося, що подальше зростання дозволить їй стати ще сильнішим гравцем у Європі, – завершив Метт Ламберті.

Нігіна Негматуллаєва, директор Національного патентно-інформаційного центру Міністерства економічного розвитку та торгівлі Республіки Таджикистан, подякувала організаторам цього заходу за можливість узяти в ньому участь.
– Це перша міжнародна конференція, у якій я беру участь як директор патентного відомства. Сподіваюся, що цей перший крок буде дуже вдалим, зокрема, для зміцнення партнерських стосунків між нашими патентними відомствами. Захід такого рівня надасть можливість ознайомитися з досягненнями наших колег і знайти нові шляхи співробітництва, – зазначила директор.

Учасники ХVIІ Міжнародної науково-практичної конференції "Актуальні проблеми інтелектуальної власності" почали роботу за тематичними секціями.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 600 | Теги: ЕПВ, Госслужба, ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Татарстан: победители конкурса инновацинных проектов получат льготы
18-я сессия Постоянного комитета по законам о товарных знаках, промышленных образцах и географических указаниях
Бренды помогают акциям
Поповнення у ФГК
Україна і Китай мають намір тісно співпрацювати у питанні захисту прав інтелектуальної власності
В Ашхабаде прошел конкурс юных изобретателей
Конкурс науково-технічних розробок за державним замовленням на 2009 рік

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com