Пятница, 26.04.2024, 02:37
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Март » 14 » Мадридська угода: практичні аспекти застосування
Мадридська угода: практичні аспекти застосування
16:17
Завершився семінар, присвячений обговоренню положень Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків та Протоколу до неї. На захід зібралися представники вищих навчальних закладів, державних підприємств та комерційних організацій, патентні повірені, фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності України.

Учасники семінару обговорили положення Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків та Протоколу до неї. Зокрема зупинилися на практичних аспектах застосування цієї угоди та Протоколу. Міжнародна реєстрація надає низку переваг власнику знака, бо дозволяє шляхом здійснення однієї процедури отримати правовий захист торговельної марки в декількох країнах-членах Мадридського союзу, а також вигідна й національним патентним відомствам, бо скорочує обсяг роботи. Значною мірою при цьому спрощується й подальше управління знаком. Тому попит на міжнародну реєстрацію щороку зростає.

Враженнями від семінару поділився старший юридичний радник відділу співробітництва з деякими країнами Європи та Азії ВОІВ Сергій Зотін.
- З 14 по 16 березня в Києві проходять три одноденні семінари, організовані Держслужбою та ВОІВ, присвячені питанням правової охорони торговельних марок. Ці заходи ініційовані Держслужбою та виконуються в рамках програми співробітництва між Кабінетом Міністрів України та ВОІВ.

Хочу відзначити: особливо приємно, що наш семінар проходить у стінах Українського інституту промислової власності, який за останні роки став потужним центром експертизи заявок на об’єкти промислової власності, має прекрасну технічну базу, чималі фонди й досвідчену когорту професійних експертів.

Мета сьогоднішнього семінару – розповісти слухачам про сучасний стан Мадридської угоди, її перспективи та переваги для заявників. Наше головне завдання, в успішному виконанні якого дуже зацікавлені як Держслужба, так і ВОІВ, – підняти рівень подання заявок за Мадридською системою українськими заявниками. У 2010 році таких заявок було 285, що навряд чи відповідає тим цілям, які Уряд України ставить перед собою щодо розвитку економіки та підтримки інноваційної сфери. Цифри міжнародного подання, з одного боку, свідчать про стан розвитку економіки. Разом з тим збільшення кількості заявок може бути стимулом для розвитку експортних виробництв. Тому спільне завдання Держслужби та ВОІВ – активна пропаганда Мадридської системи та заохочення заявників.

Гадаю, що співробітники відділення міжнародних реєстрів Мадридської та Лісабонської систем ВОІВ (сектор брендів і промислових зразків) – Тетяна Демченко, старший юридичний експерт інформаційної секції юридичного відділу, та Ксав’є Декомб, координатор секції експертизи та реєстрації, – дозволили учасникам семінару отримати конкретну інформацію з питань Мадридської системи та управління міжнародною реєстрацією. А ВОІВ протягом цих трьох днів матиме змогу дізнатися про проблеми й очікування української сторони, які будуть корисними для подальшого вдосконалення Мадридської системи, – завершив Сергій Зотін.

Ксав’є Декомб, у свою чергу, зазначив, що ВОІВ отримує чимало запитань від зацікавлених осіб щодо правової охорони торговельних марок:
- Наше завдання, зокрема, й на цьому семінарі – дати стислий огляд того, як попередити типові помилки, можливі на різних етапах роботи з таким об’єктом ІВ, як торговельна марка. У своїй доповіді я намагався дати детальні рекомендації, корисні експертам для їхньої роботи, і торкнувся таких питань, як зміна права власності на торговельну марку, обмеження, які стосуються міжнародних реєстрацій, поновлення права власності, строки сплати зборів тощо. Отримав чимало запитань від аудиторії та намагався дати на них вичерпні відповіді. Дуже задоволений ходом обговорення й активністю учасників.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 460 | Теги: товарные знаки, Госслужба, ВОИС, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Семінар про особливості експертизи заявок
Участь України в ОЧЕС сприятиме залученню інвестицій в її економіку
Должны ли интернет-библиотеки быть платными?
Нова організація колективного управління по збору і розподілу між суб'єктами авторського права і (або) суміжних прав
Новые авторские правила - копирование в библиотеках
Конкурс инновационных проектов в области медицины и биотехнологии
IBM назвала пять технологий, которые изменят мир

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com