Пятница, 19.04.2024, 08:12
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки


DP-PATENT
предлагает квалифицированную помощь в области правовой охраны объектов интеллектуальной собственности, включая изобретения, полезные модели, промышленные образцы, торговые марки, наименования мест происхождения товаров, программы для ЭВМ, базы данных, а также в вопросах авторского права. Быстро, качественно.
в Днепре
.

Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07,  dppatent@gmail.com

Главная » Новости ИС в Украине
« 1 2 3 4 ... 118 119 »
Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) за сприяння Національного фонду підтримки демократії (National Endowment for Democracy, США) оприлюднив дані річного (2010-2011) моніторингу та рейтинг інформаційної відкритості веб-сайтів центральних органів виконавчої влади України (http://irrp.org.ua/monitoring.html). Проект «Моніторинг веб-сайтів центральних органів державної виконавчої влади України» як інструмент громадського контролю спрямований на підвищення рівня відкритості влади та покращення доступу до суспільно важливої інформації.

«Завданням моніторингу було визначити, чи можуть громадяни швидко й зручно отримати повну та якісну інформацію про діяльність органів виконавчої влади, – сказала керівник проекту ІРРП, медіа-юрист Людмила Панкратова. – Методологія моніторингу передбачає оцінювання за 224 параметрами на повноту, актуальність, навігаційну доступність тощо». ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 488 | Дата: 09.11.2011 | Комментарии (0) | Теги (Госслужба)

8 листопада 2011 року відбулося чергове засідання Науково-експертної ради (Рада) при Державній службі інтелектуальної власності України (Державна служба).
Участь у цьому заході брали представники Державної служби: заступник голови Володимир Дмитришин, заступник начальника управління – начальник відділу правового забезпечення та захисту прав управління промислової власності Інна Шатова, – начальник відділу авторського права і суміжних прав управління авторського права і суміжних прав Олег Гуменюк.

Роботу Ради відкрила Олена Орлюк, доктор юридичних наук, директор Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Академії правових наук України, голова Ради.

Вона відзначила актуальність винесених на обговорення питань, а також нагадала про основні завдання дорадчо ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 445 | Дата: 09.11.2011 | Комментарии (0) | Теги (Госслужба)

Для інформування широкого кола громадськості – винахідників, раціоналізаторів, науковців, патентознавців та всіх тих, хто цікавиться питаннями правової охорони промислової власності в Україні – представлено основні результати діяльності Державної служби інтелектуальної власності України та Державного підприємства «Український інститут промислової власності» за 9 місяців 2011 року, а також показники винахідницької активності наукових установ академічного профілю та навчальних закладів, підпорядкованих Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України, за вказаний період.

... Читать дальше »

Сьогодні відбувся семінар, присвячений актуальним питанням ведення державних реєстрів. Його організатори – Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба) та Державне підприємство "Український інститут промислової власності" (Інститут). Учасники заходу проаналізували сучасні аспекти сфери патентно-інформаційного забезпечення споживачів, обговорили стан справ в інформаційному забезпеченні та окреслили перспективи розвитку цієї галузі. На семінарі були присутні патентні повірені, представники підприємств, громадських організацій, навчальних закладів, зокрема зібралося чимало студентів – майбутніх спеціалістів сфери інтелектуальної власності.

Заступник голови Державної служби Володимир Дмитришин відкрив семінар, наголосивши на актуальності теми обговорення.
– Нині в Україні діє понад 300 000 охоронних док ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 823 | Дата: 08.11.2011 | Комментарии (0) | Теги (Госслужба, Укрпатент)

Протягом жовтня 2011 року надійшло 3940 заявок на об’єкти промислової власності. З них: всього на винаходи – 425, всього на корисні моделі - 770, всього на знаки для товарів і послуг – 2557, на промислові зразки -187. Зареєстровано у жовтні 2777 охоронних документів.

Источник: http://sips.gov.ua

Оприлюднено проекти наказів МОНмолодьспорту та Мінекономрозвитку України. Обговорення триває до 18.11.2011 р.

Источник: http://sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 429 | Дата: 05.11.2011 | Комментарии (0) | Теги (Законодательство, Госслужба)

"Інновації — ключове слово сьогоднішнього часу. Це не тільки нове обладнання та сучасні виробничі процеси, це насамперед, нова якість життя та комфортні умови для ведення бізнесу”, - сказав Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, виступаючи на урочистому відкритті конференції Cisco Expo 2011. Він також відзначив, що ІКТ сьогодні не є ще однією галуззю серед інших, адже саме тут закладається фундамент якісно нового економічного зростання.

За словами Володимира Семиноженка, інформаційні технології, крім серйозного економічного, також мають потужний соціальний потенціал. "Нам дуже важливо розуміти сучасні тенденції розвитку електронної демократії, яка сприяє суттєвому зростанню довіри між владою, суспільством та бізнесом”, -зауважив Голова Держінформнауки та побажав учасникам конференції успіхів і нових помітних р ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 407 | Дата: 01.11.2011 | Комментарии (0)

31 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження Плану заходів із залучення молодих учених до роботи в наукових установах та вищих навчальних закладах». Затвердження Плану заходів передбачено Національним планом дій на 2011 рік.

Згідно з ним, з 2012 року будуть збільшені розміри стипендій Президента України та Кабінету Міністрів України для молодих вчених і запроваджено довготермінове безвідсоткове кредитування для будівництва (реконструкції) і придбання житла. Раніше механізми пільгового кредитування для придбання житла молодими вченими не були передбачені законодавчо.

Координувати виконання Плану заходів доручено Державному агентству з питань науки, інновацій та інформатизації України.

... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 439 | Дата: 31.10.2011 | Комментарии (0)

Після довгих переговорів, що тривали роками, Агрохімічний комітет Європейської Бізнес Асоціації нарешті отримав позитивну реакцію від Міністерства екології та природних ресурсів України на свої пропозиції, спрямовані на забезпечення належного захисту прав інтелектуальної власності в агрохімічному секторі України.

У відповідь на численні звернення, зустрічі, обговорення й зусилля Агрохімічного комітету ЄБА, 20 жовтня 2011 р. Міністерство екології та природних ресурсів України нарешті погодилось розглянути можливість внесення змін до пакету документів, необхідного для реєстрації пестицидів і агрохімікатів, аби забезпечити належний захист прав інтелектуальної власності власників патентів.

Історія питання: Останнім часом в Україні кількість препаратів, що порушують права інтелектуальної власності, з кожним роком дедалі зр ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 417 | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

26 жовтня в Києві відбувся заключний семінар серії регіональних науково-практичних семінарів, присвячених розгляду питань набуття та захисту прав інтелектуальної власності Об’єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та його комерційних партнерів під час підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи з футболу УЄФА ЄВРО 2012™. Організатори: Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба) та Державне підприємство "Український інститут промислової власності" (Інститут).

Протягом вересня – жовтня цього року такі заходи пройшли також у Харкові, Львові, Донецьку. Графік проведення регіональних семінарів у приймаючих містах чемпіонату затверджено наказом Державної служби від 02.08.2011 №02-Н "Про затвердження Плану виконання заходів завдання №11 Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Єв ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 599 | Дата: 27.10.2011 | Комментарии (0) | Теги (Євро-2012, Госслужба, Укрпатент)

Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
ЄПВ переходить на новий рівень співробітництва з Україною
Санкт-Петербург: на инновации будет выделен почти миллиард рублей
Патентное дело в таблицах и схемах, В.М.Лещенко
Нова організація колективного управління по збору і розподілу між суб'єктами авторського права і (або) суміжних прав
П’яте спільне засідання Робочої групи
Екатеринбургские изобретатели вернулись из Женевы с 18 медалями
Ловись, рыбка, большая и маленькая

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com