Вторник, 23.04.2024, 12:54
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Ноябрь » 8 » Ведення державних реєстрів: напрями вдосконалення
Ведення державних реєстрів: напрями вдосконалення
22:45
Сьогодні відбувся семінар, присвячений актуальним питанням ведення державних реєстрів. Його організатори – Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба) та Державне підприємство "Український інститут промислової власності" (Інститут). Учасники заходу проаналізували сучасні аспекти сфери патентно-інформаційного забезпечення споживачів, обговорили стан справ в інформаційному забезпеченні та окреслили перспективи розвитку цієї галузі. На семінарі були присутні патентні повірені, представники підприємств, громадських організацій, навчальних закладів, зокрема зібралося чимало студентів – майбутніх спеціалістів сфери інтелектуальної власності.

Заступник голови Державної служби Володимир Дмитришин відкрив семінар, наголосивши на актуальності теми обговорення.
– Нині в Україні діє понад 300 000 охоронних документів тільки на об'єкти промислової власності (винаходи, корисні моделі, знаки для товарів і послуг, промислові зразки, топографії інтегральних мікросхем). І слід зазначити, що кількість чинних охоронних документів на об'єкти права інтелектуальної власності зростає з року в рік. Державні реєстри – це особливий фонд, який визначає правовий статус об’єкта промислової власності. Тому питання вдосконалення функціонування процедур державної реєстрації та ведення державних реєстрів надзвичайно важливі. Особливої актуальності вони набувають ще й у зв'язку з тим, що з утворенням Державної служби були внесені зміни до всіх чинних нормативно-правових актів, які регулюють ведення державних реєстрів. Усе вищеперераховане має стати об’єктом нашого детального розгляду в ході цього семінару, – зауважив Володимир Дмитришин.

Петро Іваненко, заступник директора Інституту з наукової роботи, звернув увагу учасників на те, що в Інституті за дорученням Державної служби створено робочу групу з питань законодавчого регулювання здійснення процедур щоденного занесення відомостей в електронний Державний реєстр охоронних документів на об’єкти промислової власності та впровадження електронних офіційних видань. За його словами, зараз за місяць реєструється майже 3 000 охоронних документів, тож у разі щоденної реєстрації відповідний показник за день коливатиметься в межах 100 – 150.

Також перед учасниками заходу з детальними доповідями, зокрема про об’єкти інтелектуальної власності, виступили інші фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності. Модератором семінару був начальник відділення забезпечення державної реєстрації Святослав Лященко.

Начальник відділу винаходів та корисних моделей Інституту Галина Мурланова, зокрема, зазначила, що кількість зареєстрованих у державних реєстрах об'єктів права промислової власності та виданих на них охоронних документів нині є більшою в порівнянні з минулим роком.
– За 10 місяців 2011 року зареєстровано 26 320 охоронних документів на об'єкти промислової власності в той час, як за 2010 рік усього зареєстровано 31 397 охоронних документів, з них: 3 381 патент на винаходи (3 874 патенти на винаходи у 2010 році); 8 124 патенти на корисні моделі (9 405 патентів на корисні моделі у 2010 році); 1 096 патентів на промислові зразки (1 431 патент на промислові зразки у 2010 році); 4 свідоцтва на кваліфіковане зазначення походження товарів; 13 715 свідоцтв на знаки для товарів і послуг (16 686 свідоцтв на знаки для товарів і послуг у 2010 році).

Статистичні дані щодо знаків на товари і послуги, знаків на зазначення походження товарів прокоментував начальник відповідного відділу Максим Власов.

З інформацією щодо промислових зразків і топографій інтегральних мікросхем виступила начальник сектору промислових зразків та ТІМ Тетяна Лясковська.

Питання підтримання чинності патентів України на винаходи та корисні моделі висвітлила начальник сектора правового статусу Ірина Єрмілова.

Головний спеціаліст відділу організації судового захисту прав Еліна Петрова розповіла про стан справ щодо передачі прав.

Аспекти авторського права проаналізував юрист 1 категорії відділу підготовки реєстрації авторського права Роман Задорожний.

Семінар проходив у режимі активного діалогу.

Источник: http://sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 825 | Теги: Госслужба, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Новый закон — новые проблемы
Взаимодействие науки и бизнеса - основа развития инноваций в РФ
Магнитогорск: власти будут стимулировать инновационный малый бизнес
Основные итоги подачи заявок на международную регистрацию товарных знаков в 2007 г.
Міжнародна науково-практична конференція “Актуальні проблеми інтелектуальної власності”
Инновационная экономика: средства законодательной поддержки
Вітання від Голови Держдепартаменту

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com