Пятница, 26.04.2024, 01:42
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки


DP-PATENT
предлагает квалифицированную помощь в области правовой охраны объектов интеллектуальной собственности, включая изобретения, полезные модели, промышленные образцы, торговые марки, наименования мест происхождения товаров, программы для ЭВМ, базы данных, а также в вопросах авторского права. Быстро, качественно.
в Днепре
.

Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07,  dppatent@gmail.com

Главная » Новости ИС в Украине
« 1 2 3 4 5 ... 118 119 »
Кабінет Міністрів доручив Міністерству освіти і науки, молоді та спорту, Держінформауки разом з НАН України розробити  законодавчі пропозиції щодо наближення фінансування науково-технічної сфери до встановленого Законом «Про наукову і науково-технічну діяльність» мінімуму у 1,7% ВВП. Таке рішення прийнято за результатами зустрічі з представниками Профспілки працівників НАНУ 19 жовтня 2011 року. Також буде розглянуто можливість збільшення фінансування видатків НАНУ у проекті Державного бюджету на 2012 рік.

Реалізація  структурних реформ в економіці  ... Читать дальше »

Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 417 | Дата: 23.10.2011 | Комментарии (0) | Теги (инновации)

21 жовтня 2011 року Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба) спільно з Державним підприємством "Український інститут промислової власності" (Інститут) провели семінар "Послуги цифрової патентної бібліотеки". 

Семінар зібрав широке коло учасників з Києва, Житомира, Полтави, Дніпропетровська, Черкаської області. Серед них – патентні повірені, представники наукових, медичних, та освітніх закладів, бібліотекарі, фармацевти, спеціалісти з інтелектуальної власності, юристи, фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності.

У ході заходу було обговорено актуальні питання створення першої стадії Цифрової патентної бібліотеки (ЦПБ), яка передана у дослідну експлуатацію з 20 жовтня 2011 року. Зокрема, фахівці детально охарактеризували інформаційні ресурси ЦПБ, її фонди, серв ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 558 | Дата: 22.10.2011 | Комментарии (0) | Теги (Госслужба, Укрпатент)

Розпочато дослідну експлуатацію Цифрової патентної бібліотеки, яка надає користувачам оперативний доступ до електронних патентно-інформаційних ресурсів та інших електронних джерел для отримання відомостей про ОПІВ та відомостей необхідних для набуття, охорони та захисту їхніх прав.

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 694 | Дата: 21.10.2011 | Комментарии (0) | Теги (Госслужба, Укрпатент)

Як і будь-які досягнення та здобутки суспільства, результати інтелектуальної творчої діяльності потребують надійної системи охорони та захисту. Сприйняття в суспільстві інтелектуального продукту як категорії власності дозволяє законодавчо регулювати правовідносини, пов’язані з його створенням і використанням. Разом з тим піратство у сфері інтелектуальної власності досі залишається серйозною загрозою для глобальної економіки.

Як підготувати суспільство до розуміння цінності інтелектуальної власності, підвести до усвідомлення її величезної ролі в забезпеченні економічного зростання країни?

Своїми думками з цього приводу поділилася Сауле Тлевлесова – координатор програм Відділу співробітництва з деякими країнами Європи та Азії Всесвітньої організації ін ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 641 | Дата: 20.10.2011 | Комментарии (0) | Теги (Авторское право)

18 жовтня в Санкт-Петербурзі підписано Міждержавну програму інноваційного співробітництва держав-учасниць СНД на період до 2020 року. Програма націлена на підвищення конкурентоспроможності національних економік країн СНД за рахунок ефективного використання інновацій, забезпечення стабільного і збалансованого економічного зростання, підвищення наукоємності виробництва, пожвавлення торгівлі на умовах вільного руху товарів, послуг, праці і капіталу. Інтенсифікація співробітництва в сфері інновацій має призвести до мультиплікативного і синергетичного ефектів в економічному розвитку країн СНД.

Відтепер держави СНД можуть узгоджено визначати і реалізовувати науково-технічні пріоритети, впроваджувати об’єкти інтелектуальної власності у господарський комлекс і так далі. Це дозволить підвищити якість національної продукції і знизити залежність від експортування товарів з високою до ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 837 | Дата: 19.10.2011 | Комментарии (0) | Теги (инновации)

19 жовтня 2011 року Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба) спільно з Державним підприємством "Український інститут промислової власності" (Інститут) провела семінар на тему "Апеляційна палата – експертиза. Зворотній зв'язок".

Володимир Дмитришин, заступник голови Державної служби, голова Апеляційної палати, під час відкриття заходу наголосив на актуальності питання взаємодії Апеляційної палати Державної служби й закладу експертизи, адже завдання цих органів спрямоване на досягнення однієї мети – прийняття обґрунтованих рішень за заявками на об'єкти інтелектуальної власності та видача «сильних» охоронних документів.

... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 820 | Дата: 19.10.2011 | Комментарии (0)

В умовах глобалізації та росту обсягу комунікацій питання управління та захисту авторського права у видавничій галузі вимагають розгляду в міжнародному контексті. Вітчизняні та зарубіжні фахівці сфери авторського права та суміжних прав, а також представники видавничої галузі успішно завершили роботу тематичного семінару.

Керуючись загальною назвою другого дня семінару – «Захист авторського права та суміжних прав – огляд, ключові позиції та проблемні питання», – спеціалісти міжнародного рівня розкривали актуальні теми сьогодення.

Дженс Баммель, генеральний секретар Міжнародної асоціації видавців (МАВ), запевнив аудиторію, що видавнича галузь у світовій економіці знаходиться на одному рівні з музичною індустрією та галуззю програмного забезпечення, тому захист авторських прав має вагоме значення, особливо в еру цифрових ... Читать дальше »

17 жовтня вітчизняні та зарубіжні фахівці сфери авторського права та суміжних прав, а також представники видавничої галузі зібралися на семінарі, присвяченому ролі авторського права у процесі розвитку видавничої галузі.

Організаторами міжнародного дводенного заходу виступили: Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба), Міжнародна асоціація видавців (МАВ), Міжнародна федерація організацій прав на репрографічне відтворення (МФОПРВ), Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів (УАВК).

«Видавнича галузь у світі розвивається швидкими темпами, - зазначив перший заступник голови Державної служби Олексій Янов, відкриваючи пленарне засідання. – І сьогоднішня зустріч присвячена дуже актуальній темі. Нині розвиток інфраструктури на тлі не ... Читать дальше »

На  виконання Національного плану  дій на 2011 рік щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки та з метою надання підтримки юридичним та фізичним особам в проведенні ними процедури патентування винаходів в іноземних державах, Держінформнауки створив Фонд підтримки патентування перспективних вітчизняних винаходів в іноземних державах. Фонд функціонуватиме при Державному фонді фундаментальних досліджень, як консультативно-дорадчий орган. Крім того, наказом Держінформнауки від 07.10.2011 № 131 затверджено Порядок сприяння Фондом підтримки патентування перспективних вітчизняних винаходів в іноземних державах.

Діяльність  Фонду сприятиме охороні прав власності на розробкі, які є перспективними з точки зору отримання прибутку від впровадження, запобігатиме нелегальному витоку за кордон результатів наукової та науково-технічної діяльності, а так ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 984 | Дата: 15.10.2011 | Комментарии (0) | Теги (инновации)

Станом на 01.10.2011 року (з 1992 року) всього зареєстровано 332276 охоронних документів:
100983 патенти на винаходи з урахуванням перереєстрованих авторських свідоцтв та 20-річних після коротких;
63223 патенти на корисні моделі;
22274 патенти на промислові зразки;
145753 свідоцтва на знаки для товарів і послуг з урахуванням розділених реєстрацій;
11 свідоцтв на топографії ІМС;
15 свідоцтв на кваліфіковані зазначення походження товарів;
17 свідоцтв на право використання зареєстрованих кваліфікованих зазначень походження товарів.

... Читать дальше »

Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Заседание Административного совета Евразийской патентной организации
Реєстрація прав на ОПВ у березні
На сайте ФИПС открыта новая рубрика
Усього зареєстровано охоронних документів
Законопроект України
Основные итоги подачи заявок на международную регистрацию товарных знаков в 2007 г.
В Ашхабаде прошел конкурс юных изобретателей

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com