Пятница, 19.04.2024, 13:34
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Декабрь » 21 » Регіональні семінари збирають фахівців
Регіональні семінари збирають фахівців
11:12
15 грудня 2010 року в м. Харків на базі НТУ "Харківський політехнічний інститут" та 17 грудня в м. Дніпропетровськ на базі Національної металургійної академії України відбулися регіональні семінари на тему "Договір про патентну кооперацію (PCT). Актуальні питання", організовані Держдепартаментом інтелектуальної власності спільно з Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ). 

У семінарах взяли участь представники державної системи правової охорони інтелектуальної власності, вищих навчальних закладів, професійних асоціацій, науково-дослідних інститутів, юридичних фірм, а також патентні повірені. 

Слід зазначити, що дані заходи викликали неабияку зацікавленість серед слухачів. У Харкові семінар відвідало близько 60-ти учасників, а у Дніпропетровську – понад 170. 

З першою доповіддю на тему "Удосконалення державної системи правової охорони інтелектуальної власності – важлива складова інноваційного розвитку України" виступив заступник голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Володимир Дмитришин. 

Старший юридичний радник відділу ВОІВ для деяких країн у Європі та Азії Сергій Зотін у своїх доповідях розкрив основні аспекти діяльності ВОІВ в сучасних умовах та презентував програми ВОІВ з підготовки кадрів та навчання у сфері інтелектуальної власності. 

Михайло Гавріков, працівник відділу ВОІВ з міжнародного співробітництва в рамках РСТ, здійснив загальний огляд системи PCT, акцентуючи увагу на питаннях законодавства, процедури та міжнародних органів у цій сфері. Також експерт із ВОІВ виступив із презентаціями на теми: "Міжнародний пошук та міжнародна попередня експертиза", "Функції міжнародного борю ВОІВ в рамках PCT". Особливу увагу слухачів привернула його доповідь стосовно інформаційних ресурсів по PCT. 

Антоніна Жужнєва, головний експерт відділу міжнародних заявок ДП "Український інститут промислової власності", висвітлила питання стосовно складання і подачі міжнародних заявок. 

По завершенню семінарів учасники виразили вдячність експертам та організаторам за проведення таких змістовних та корисних заходів. Вони зазначили, що це була прекрасна можливість поглибити свої знання стоcовно питань, що виникають в рамках PCT. Також українські експерти сподіваються на проведення подібних заходів у майбутньому. 

Держдепартамент інтелектуальної власності висловлює щиру подяку НТУ "Харківський політехнічний інститут" та Національній металургійній академії України, на базі яких відбулися семінари, за плідну співпрацю та сприяння в організації проведених заходів.


Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 783 | Теги: Госдепартамент, ВОИС, РСТ |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
На пост Генерального директора ВОИС получено пятнадцать кандидатур Женева, 13-02-2008
16-те засідання Спільної робочої комісії відбулось
В Уфе обсудят "инновационные" вопросы
Основные итоги подачи заявок на международную регистрацию товарных знаков в 2007 г.
В Челябинской области растет изобретательская активность
Интеллектуальная собственность: а воз и ныне там
Інститут визнано як ВНЗ IV-го рівня акредитації

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com