Пятница, 19.04.2024, 22:50
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Октябрь » 14 » Семінар-тренінг за участю митників
Семінар-тренінг за участю митників
14:02
9 жовтня 2009 року відбувся практичний семінар-тренінг на тему "Новації щодо захисту об'єктів права інтелектуальної власності на митному кордоні". Організатором заходу виступив науково-практичний журнал "Інтелектуальна власність" за підтримки Всеукраїнської асоціації патентних повірених та НДІ інтелектуальної власності АПрН України. Учасників привітали ведуча — головний редактор науково-практичного журналу "Інтелектуальна власність" Ірина Абдуліна та голова Асоціації патентних повірених України Василь Красніков.

Першим виступив начальник відділу захисту прав інтелектуальної власності Управління заходів торговельної політики Державної митної служби України Олексій Гащицький. Він розповів про особливості правозастосування митного законодавства щодо захисту прав інтелектуальної власності, про митний реєстр об'єктів інтелектуальної власності, про призупинення митного оформлення товарів на підставі даного реєстру та за ініціативою митного органу. Пан Гащицький наголосив, що митні органи України сприяють захисту прав правовласників, а не виконують правоохоронних функцій. Він детально розповів про дії митників після затримання товару. Олексій Гащицький зупинився також на проблемах законодавства, нарікаючи на те, що за відомих політичних обставин уже протягом певного часу у Верховній Раді не розглядається проект Митного Кодексу України. Наостанок він розповів про особливості дій митних органів щодо захисту прав ОПІВ на території Російської Федерації та Євросоюзу. Пан Гащицький зауважив, що всі країни ЄС працюють за єдиним митним законом, оскільки ЄС — це, перш за все, митний союз, тому бажання України стати членом ЄС необхідно підкріплювати внесенням змін до Митного Кодексу України та цілої низки нормативних актів стосовно сфери інтелектуальної власності.

Головний інспектор відділу захисту прав інтелектуальної власності Управління заходів торговельної політики Державної митної служби України Олександр Рудольський розповів про ведення митного реєстру ОПІВ, звернувши увагу на те, що реєструвати слід не товари, а об'єкти права інтелектуальної власності. Раніше підставою внесення до реєстру була сплата митного збору розміром $ 200 — на півроку і, відповідно, $ 400 — на рік. З прийняттям змін до Митного Кодексу внесення до реєстру безоплатне, за умови внесення застави у 5000 євро, які зберігаються на особистих рахунках правовласників у Держказначействі і, за необхідності, повертаються власникові протягом двох тижнів. Нині реєстр об'єктів інтелектуальної власності містить 151 об'єкт, з яких близько 50% складають торговельні марки і так само — промислові зразки. Пан Рудольський наголосив на тому, що є ОПІВ, які немає сенсу вносити до реєстру, а саме: формули добрив, сорти рослин, породи тварин тощо. Він розповів присутнім, як правильно заповнювати Заяву про сприяння захисту майнових прав на ОПІВ.

Про порядок внесення застави або еквівалентної гарантії банку з відшкодування витрат, пов'язаних із діями митних органів щодо сприяння захисту прав ОПІВ, розповіла Людмила Сиволоцька — головний інспектор відділу захисту прав інтелектуальної власності Управління заходів торговельної політики Державної митної служби України. Вона ознайомила присутніх з мотивацією суми застави у 5000 євро, яка обчислювалася із урахуванням специфіки товару, способів зберігання, застави за 30-денний термін у разі призупинення вантажу тощо. Пані Сиволоцька також зауважила, що до нової редакції Митного Кодексу внесена пропозиція про скасування застави.

З випадками призупинення митного оформлення товарів, що містять ОПІВ, за ініціативою митного органу присутніх ознайомила Валентина Кноготкова — головний інспектор відділу захисту прав інтелектуальної власності Управління заходів торговельної політики Державної митної служби України. Як приклад вона розповіла про призупинення митного оформлення товару на Південній митниці (м. Одеса), який прямував із Туреччини і складав не мало не багато, а 36 тис. флаконів парфумів близько 20-ти найменувань, власницею вантажу була громадянка України. Після інформування правовласників про порушення їхніх прав, лише троє відгукнулися, відповідно товар з нанесенням їхніх ТМ конфісковано, решта, за відсутності реакції правовласників і після розгляду справи у суді, була повернена власниці вантажу.
Семінар-тренінг закінчився жвавим обговоренням за участю всіх присутніх.

Источник
: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 667 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
V конференція з питань патентування в галузі біотехнології
IBM назвала пять технологий, которые изменят мир
В России растёт уровень компьютерного пиратства
VIII МОСКОВСКИЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ САЛОН ИННОВАЦИЙ И ИНВЕСТИЦИЙ
Сообщение Информационного совета Федеральной службы по интеллектуальной собственности, патентам и товарным знакам
О ходе Всеукраинского конкурса "Изобретение-2007"
Поповнення у ФГК

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com