Пятница, 26.04.2024, 21:14
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Март » 9 » CISAC за легальне ведення бізнесу
CISAC за легальне ведення бізнесу
16:11
XVII Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми інтелектуальної власності", яка відбулася в лютому цього року у Львові, зібрала провідних спеціалістів у сфері охорони та захисту прав інтелектуальної власності. Серед них – Мітко Чаталбашев, директор з питань європейського співробітництва CISAC, який зробив загальний огляд ринку послуг у сфері цифрової музики в Центральній та Східній Європі.

Яка ситуація, на Ваш погляд, склалася зараз на українському ринку послуг у цій галузі?
– Сучасний український ринок послуг у сфері цифрової музики характеризується початковою стадією свого розвитку, і поки що робити загальні висновки про його характер чи давати якісь коментарі зарано. Справа в тому, що кожна країна, яка входить до CISAC, має свою організацію або асоціацію, готову співпрацювати з провайдерами, організовуючи роботу на законодавчому рівні, але виникає перешкода – піратство.

Піратство – проблема багатьох країн. Як ситуація з піратською продукцією та послугами в Україні впливає на розвиток ринку послуг у сфері цифрової музики?
– Розумієте, у цьому питанні ситуація в різних країнах майже однакова. У зв’язку з початковим етапом розвитку ринку піратська діяльність створює величезну конкуренцію легальним учасникам ринкового процесу, яким дуже важко бути конкурентоспроможними серед такої пропозиції безкоштовного контенту – хоч і нелегального, зате такого, що надається в необмеженому обсязі.

Захист авторських прав у цій галузі забезпечують також організації з управління колективними правами. Як Ви оцінюєте їх роботу в Україні?
– Це одне з питань, яке додає Україні проблем і якоюсь мірою заважає розвитку ринку послуг у сфері цифрової музики. Ми вважаємо, що таких організацій в Україні забагато й тільки деякі з них мають достатній досвід, міжнародні представництва та бази, щоб виконувати колективне управління правами на належному рівні. Можу сказати, що таким вимогам відповідає УААСП, який є членом CISAC.

Як, на Вашу думку, потрібно вирішувати це питання?
– Вважаю, що це питання вирішиться найближчим часом. Адже, як я дізнався, закон, який регулює діяльність стосовно захисту авторських прав зазнає деяких змін – чіткіше контролюватиме це питання й передбачатиме, що тільки одна організація в країні займатиметься колективним управлінням авторських прав і представлятиме інтереси інших подібних організацій, якщо такі існуватимуть. Таким чином, весь процес управління колективними правами буде більш організованим, прозорішим та економічно вигіднішим.

Як Ви оцінюєте роботу вітчизняної державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні?
– У першу чергу, я вдячний Держслужбі ІВ за запрошення на цей захід – радий, що беру в ньому участь. Мені відомо, що Держслужба проводить регулярні конференції, семінари, тренінги з актуальних проблем інтелектуальної власності. Це дуже важливо, оскільки триває постійна робота над вирішенням усіх відкритих питань. Хочу відзначити високий рівень усіх цих заходів. Особливо приємно вразило те, настільки відкрита й зацікавлена аудиторія учасників – її представники долучалися до дискусії з кожної теми без винятку. Для себе відзначив і рівень українських фахівців у сфері ІВ, і рівень заходу. Переконаний, що цей мій візит до України не останній.

Міжнародна конфедерація товариств авторів і композиторів (CISAC) (Confédération internationale des sociétés d'auteurs et compositeurs) – міжнародна неурядова некомерційна організація, яка об'єднує організації з управління авторським правом.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 497 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Зеленограде будут созданы благоприятные условия для развития инноваций
Про передачу прав на ОПВ
В Москве говорили о пиратстве и свободном ПО
XIII международная выставка-конгресс ВЫСОКИЕ ТЕХНОЛОГИИ. ИННОВАЦИИ. ИНВЕСТИЦИИ (Промышленные инновации)
Татарстан: требуется усиление борьбы с контрафактной и пиратской продукцией
Семінар на тему: "Особливості експертизи заявок на винаходи та корисні моделі в Україні".
Семінар з питань посилення судового захисту прав ІВ

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com