Четверг, 25.04.2024, 23:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Ноябрь » 19 » Як подавати заявку на міжнародну реєстрацію знака за Мадридською угодою
Як подавати заявку на міжнародну реєстрацію знака за Мадридською угодою
10:49
Процедура подання міжнародної заявки

Заявка на міжнародну реєстрацію знака подається до ДП "Український інститут промислової власності" (Укрпатенту) у двох примірниках на бланках (ММ1, ММ2, ММ3) англійською або французською мовами. Бланки заяви можна отримати на сайті ВОІВ www.wipo.org або http://www.wipo.int/madrid/en/forms/ ).

До заяви додаються:
- 2 примірника зображення знака розміром 8х8 см ;
- копія документа, що підтверджує сплату міжнародного мита (розрахунок мита можна зробити, скориставшись калькулятором на сайті ВОІВ http://www.wipo.int/madrid/en/fees/;
- копія документа, що підтверджує сплату збору за подання заявки на міжнародну реєстрацію знаку (згідно постанови Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2004 року № 1716 (код збору 43300)).

Відомості, що зазначені у заявці на міжнародну реєстрацію знака, повинні бути такими, якими вони подані у національній реєстрації або у національній заявці.

Ім`я заявника, його представника, а також адресу для листування необхідно вказувати транслітерацією літерами латинського алфавіту.

Заявка на міжнародну реєстрацію може базуватись на двох і більше національних реєстраціях або національних заявках за умови, якщо вони стосуються того ж самого знаку, поданого однією юридичною або фізичною особою, а товари і послуги співпадають із заявленими у національних реєстраціях або заявках.

Порядок міжнародної реєстрації знака для товарів і послуг

Після отримання необхідних документів Укрпатент перевіряє та засвідчує, що знак відповідає тому вигляду, в якому він наведений у Державному реєстрі свідоцтв України на знаки для товарів і послуг на ім`я того самого заявника, а товари і послуги співпадають з товарами і послугами базової реєстрації або базової заявки, та надсилає до Міжнародного Бюро ВОІВ заявку на міжнародну реєстрацію знака.

Міжнародне Бюро ВОІВ проводить експертизу на відповідність: заявки - міжнародній реєстрації знака; переліку товарів і послуг - Міжнародній класифікації товарів і послуг (МКТП). Міжнародне Бюро ВОІВ реєструє знак в Міжнародному реєстрі, публікує інформацію в офіційному бюлетені ВОІВ (WIPO Gazette of International Marks) і направляє власнику знака сертифікат про міжнародну реєстрацію знака. Також Міжнародне Бюро пересилає відповідні повідомлення всім країнам, що вказані в міжнародній заявці, та протягом 12 місяців з дати цього повідомлення (розділ під кодом (580)) кожна країна проводить експертизу знака згідно з національним законодавством, підтверджуючи дію міжнародної реєстрації стосовно всіх товарів і/або послуг, або частини товарів і/або послуг, або повністю відмовляє в охороні. Зареєстровані знаки мають той самий юридичний статус, як і знаки, що подані та зареєстровані в країні за національною процедурою.

Національні Відомства проводять експертизу знака за міжнародною реєстрацією згідно з законодавством кожної країни. У разі можливої відмови в реєстрації знака Відомство направляє повідомлення про можливу відмову до Міжнародного Бюро ВОІВ, а Міжнародне Бюро пересилає його заявнику.

Залежність міжнародної реєстрації від національної реєстрації

Міжнародна реєстрація залишається залежною від національної реєстрації протягом п`яти років з дати міжнародної реєстрації. Таким чином, міжнародна реєстрація знака втрачає силу, якщо протягом п’яти років національний знак, раніше зареєстрований у країні походження, анулюється. При виключенні знаку з національного реєстру Відомство країни походження звертається до Міжнародного Бюро ВОІВ з вимогою виключити знак з Міжнародного реєстру. Після п`ятирічного строку міжнародна реєстрація стає незалежною від національної реєстрації.

Збір за подання заявки на міжнародну реєстрацію знака у розмірі 600 грн. згідно постанови Кабінету Міністрів України №1716 "Про затвердження Порядку сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності" (код збору 43300), необхідно перерахувати на:

ЗКПО 31032378
АБ "Брокбізнесбанк" м.Київ
р/р 2600401457
МФО 300249

Міжнародне мито за проведення дій по міжнародній реєстрації необхідно перерахувати на банківський рахунок Всесвітньої Організації Інтелектуальної Власності (ВОІВ):

ОMPI (Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle)
No. CH51 0483 5048 7080 8100 0
Credit Suisse, CH-1211 Geneva 70
Swift/BIC: CRESCHZZ80A
ОMPI
34, chemin des Colombettes,
case postal 18, CH-1211
Genève 20
SUISSE

Обов`язково вказувати призначення платежу: "for international application of trademark based on national registration № ...."
Міжнародне мито сплачується у швейцарських франках.

Перелік держав-учасниць мадридської системи: http://www.wipo.int/export/sites/www/treaties/fr/documents/pdf/madrid_marks.pdf .

Звертаємо вашу увагу на те, що у зв`язку зі зміною ст.9 sexies Мадридського Протоколу розміри усіх стандартних мит збільшуються з 73 швейцарських франків до 100 швейцарських франків, починаючи з 1 вересня 2008 року.

З усіма змінами ви можете ознайомитись на сайті:
http://www.wipo.int/edocs/madrdocs/en/2008/madrid_2008_18.pdf .

А також до вашої уваги пропонуємо сайт ВОІВ:
http://www.wipo.int/madrid/en/madrid_simulator/ .

Источник: http://www.ukrpatent.org
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 884 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Правительство РФ образовало отделение нано- и IT-технологий РАН
Віртуальні семінари від ЄПВ
IBM назвала пять технологий, которые изменят мир
Европейский суд защитил права пользователей интернета
Состоялось награждение победителей конкурса "Лучший инновационный проект 2007 года"
66 татарстанцев обучились основам инновационного менеджмента
Аккредитация организаций по коллективному управлению авторскими и смежными правами

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com