Пятница, 29.03.2024, 13:44
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Март » 31 » Колеги з США діляться досвідом
Колеги з США діляться досвідом
08:56
У Державному підприємстві "Український інститут промислової власності" (Інститут) триває навчальний семінар, організований Державною службою інтелектуальної власності України спільно з Відомством США з патентів та товарних знаків (USPTO).

Модератор семінару – Василь Банніков, начальник відділення експертизи заявок на позначення та промислові зразки Інституту, – привітав учасників та нагадав, що актуальність заходу зумовлена тим, що Інститут з 1 березня 2011 року здійснює дослідні випробування процесів складання, подання та експертизи електронних заявок на об’єкти права інтелектуальної власності (винаходи, корисні моделі, знаки для товарів і послуг) з накладеним електронним підписом (у тому числі електронним цифровим підписом).

Про експертизу товарних знаків у США, зокрема процес електронної реєстрації, розповіла Ненсі Омелько, представник Відомства США з патентів та товарних знаків.

– Ми сьогодні будемо говорити про торгові марки, їх експертизу та реєстрацію, і те, як ці процеси здійснюються в США. Щороку до нас надходить велика кількість заявок. І я не знаю, що б ми робили без електронних процесів. У США процес електронної реєстрації почався 20 років тому. Ясна річ, як і все нове, він був недосконалим. Про перешкоди, які нам довелося долати, я й хочу розповісти.

Мусили чимало попрацювати з паперами, які роками зберігалися в сховищах, займаючи величезні площі. Іноді й губилися або не доходили до адресата. Це перші проблемні питання, які вдалося вирішити завдяки електронній подачі документів заявок.

Ненсі Омелько докладно розповіла про технічні вимоги до електронних заявок і зазначила, що така форма їх подачі скорочує витрати заявника, адже є дешевшою за паперову. Також обговорювалося питання електронного підпису, використання якого є досить складною процедурою.

Наступна частина семінару присвячувалася апеляційному розгляду спорів, які виникають за рішенням експертизи щодо торгових знаків. Модератором цієї частини заходу виступила Тетяна Салфетник, начальник відділення організації захисту прав Інституту.

– Якщо заявник отримав відмову в реєстрації, тоді він має право подати апеляцію у внутрішній трибунал. Власне цим органом і приймається рішення щодо заявки й визначається, чи правильно та послідовно були виконані всі дії заявником. І вже потім це рішення останній може оскаржити у звичайному суді, якщо з ним не згоден.
Частіше за все заявник отримує відмову, якщо дії були неправильними стосовно опису об’єкта чи в назві був використаний генерик, або ж заявлена марка схожа на ті, які вже були зареєстровані раніше", – так у загальних рисах Ненсі Омелько розповіла про процедуру апеляції щодо спорів, які виникають за рішенням експертизи стосовно торгових знаків.
Семінар зібрав велику аудиторію – досвід іноземних колег з висвітлених тем дуже зацікавив спеціалістів Інституту, адже є вкрай важливим для підвищення їхньої кваліфікації.

Источник: http://sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 366 | Теги: Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Ноу-хау в России будут охраняться законом
Минкультуры выдаст патент на «пиратство»?
"Інтелектуальна власність", №12
Взаимодействие науки и бизнеса - основа развития инноваций в РФ
Украина и Германия будут сотрудничать в области биоэнергетики
Предпринимательский конкурс Бизнес Инновационных Технологий
Утверждены правила предоставления субсидий регионам на создание технопарков

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com