Вторник, 16.04.2024, 21:38
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Ноябрь » 6 » Митники, правоохоронці і бізнесмени обговорили питання захисту прав інтелектуальної власності
Митники, правоохоронці і бізнесмени обговорили питання захисту прав інтелектуальної власності
11:13
Наприкінці жовтня на базі Львівської митниці відбувся семінар за темою: "Шляхи вдосконалення роботи підрозділів з питань захисту прав інтелектуальної власності з правоохоронними та іншими контролюючими органами із координації процедур захисту прав інтелектуальної власності", повідомляє Держмитслужба України.

В роботі семінару прийняли участь фахівці, відповідальні за здійснення контролю за переміщенням через митний кордон товарів, що містять обєкти інтелектуальної власності Київської регіональної, Київської обласної, Вінницької, Івано-Франківської, Ягодинської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Хмельницької, Ужгородської, Вадул-Сіретської, Виноградівської, Дніпропетровської, Бориспільської, Житомирської, Чернігівської, Харківської, Дністрянської, Кельменецької, Львівської, Глухівської, Луганської митниць та викладачі Хмельницького центру підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів.

За інформацією, наданою Управлінням заходів торгівельної політики, в перший день занять відбулись заплановані зустрічі з представниками правоохоронних та контролюючих органів, на яких було здійснено обмін досвідом щодо форм і методів роботи, спрямованої на перекриття каналів незаконного переміщення через митний кордон контрафактної продукції, та заходів щодо недопущення незаконного виробництва, розповсюдження та реалізації контрафактних товарів. Наводилися цікаві факти та приклади конкретних ситуацій з повсякденної практики, обговорювалися проблемні питання, повязані з застосуванням норм чинного законодавства. Висловлено побажання поглибити спільну співпрацю митних, правоохоронних та контролюючих органів, направлену на забезпечення захисту прав інтелектуальної власності.

Викладачем Хмельницького центру підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів була підготовлена актуальна доповідь на тему Рамкові стандарти Всесвітньої митної організації та їх застосування при організації митого контролю.

Учасники семінару прийняли активну участь в обговоренні питань діяльності підрозділів захисту прав інтелектуальної власності Держмитслужби України, які були винесені на Круглий стіл.

Другий день семінару був присвячений практичним заняттям з розпізнання контрафактних товарів. З презентаціями виступили представники таких відомих торгівельних марок, як NIKE, ADIDAS, LEVIS, DOVE, CIF, REXONA, REEBOK, LIPTON, PHILIP MORRIS, лікарських засобів, що виробляються під торговельними марками Сандоз, Навартис, які на практиці показували, як розрізнити контрафактний та оригінальний товари, наводили конкретні приклади та вказували на ознаки, на які необхідно звертати увагу під час проведення митного контролю та митного оформлення з метою недопущення переміщення через митний кордон України підробних товарів.

Презентації в електронному виді готуються для направлення всім митним органам та учбовим закладам ДМСУ для використання в практичній роботі.

Доповідачі та слухачі мали можливість працювати у формі конструктивного діалогу, обговорити стан захисту прав інтелектуальної власності в Україні, проблемні питання та перспективи роботи.

На достатньому рівні були вирішені організаційні питання: забезпечення технічними засобами, умови проживання учасників, доставки їх до місця проведення семінару тощо.

Рівень підготовки та проведення семінару можна зазначити як високий, що відмічено, зокрема, юридичними представниками іноземних компаній-правовласників.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 785 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Информация о выполненных научно-исследовательских работах (НИР) в ФГУ ФИПС за период 2006-2007 гг.
Тюменский госуниверситет разрабатывает научную программу по освоению Сибири
Четвертый глобальный конгресс по борьбе с контрафакцией и пиратством
Египет сделает из Пирамид товарные знаки
Опубликован Годовой отчет - 2007 Роспатента
Нове на сайті Держдепартаменту інтелектуальної власності
V Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні питання та організаційно-правові засади співробітництва України і КНР у сфері високих

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com