Среда, 24.04.2024, 20:30
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Ноябрь » 14 » Семінар в Одесі
Семінар в Одесі
14:35
З 6 по 7 листопада 2008 року у м. Одеса відбувся семінар на тему: "Вдосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності – посилення міжвідомчої взаємодії". Організатори заходу – Програма розвитку комерційного права (CLDP) та Держдепартамент інтелектуальної власності.

Під час роботи семінару учасникам презентовано практичний посібник "Захист прав інтелектуальної власності", підготовлений Держдепартаментом та CLDP, а також досвід США у сфері дотримання прав інтелектуальної власності на кордоні.

Вони обговорили також процедури внесення застави: визначення способу гарантування та внесення застави, збитки – розрахунок та розподіл, повернення застави; познайомилися з поглядом практиків на вирішення питань дотримання прав інтелектуальної власності на кордоні.

Семінар відкрили та привітали його учасників перший заступник голови Держдепартаменту Володимир Жаров та заступник генерального радника Міністерства торгівлі США Девід Баушер.

Володимир Жаров, зокрема, презентував практичний посібник "Захист прав інтелектуальної власності", підготовлений спільно Держдепартаментом та CLDP. Він зазначив, що, на жаль, більшість українських розробників, науковців, підприємців, представників творчих професій не мають необхідних знань щодо міжнародних стандартів, які діють у сфері інтелектуальної власності та норм національного законодавства у цій сфері.

- Саме відсутність необхідних знань у багатьох випадках не дозволяють творчій особистості захистити права на власні інтелектуальні здобутки, що призводить до значних матеріальних і моральних втрат, - наголосив Володимир Жаров.

Прагнення викласти на доступному рівні основи знань щодо захисту прав інтелектуальної власності, прийняті у світовому співтоваристві й у нашій країні, стали метою написання практичного посібника "Захист прав інтелектуальної власності", розрахованого на широке коло читачів: представників бізнесових кіл і творчих професій, наукових працівників, викладачів та студентів.

Важливим фактом є й те, що до складу авторського колективу увійшли, крім українських фахівців у сфері інтелектуальної власності (Жаров В.О., Шевелева Т.М., Василенко І.Е., Дроб’язко В.С.), професор Чикагської вищої школи права ім. Д.Маршалла, доктор права Доріс Лонг та колишній юрист Комісії США з міжнародної торгівлі Патриція Рей. Вони висвітлили міжнародні положення щодо захисту прав інтелектуальної власності, викладені в Угоді про торговельні аспекти прав інтелектуальної власності (Угода ТРІПС), яка є однією з основних угод СОТ, а також норми цивільного, адміністративного та кримінального законодавства США, які діють у цій сфері.

- Українські автори, у свою чергу, надали інформацію щодо норм законодавства України стосовно правової охорони інтелектуальної власності та опрацювали розділи, в яких наведено відповіді на найпоширеніші запитання, які можуть виникати у читачів, а також описали життєві приклади, пов’язані із порушенням прав інтелектуальної власності, - прокоментував Володимир Жаров.

Презентований практичний посібник складається з 9 розділів, кожен з яких містить відповідну інформацію стосовно міжнародних стандартів (положення Угоди ТРІПС), а також правових норм і механізмів їх застосування, визначених законодавством США й України.

Володимир Жаров впевнений, що сьогодні є всі підстави стверджувати, що законодавство України в сфері інтелектуальної власності відповідає основним міжнародним стандартам. За його словами, важливим залишається подальше удосконалення механізмів застосування законодавчих норм з тим, щоб забезпечити в нашій країні дієвий захист прав авторів, винахідників, творців, інших правовласників на рівні, що відповідає рівню економічно розвинених країн світу.

Під час семінару учасники, окрім обміну практичним досвідом роботи, мали можливість обговорити питання, що є актуальними для Держдепартаменту у координаційній роботи з організації розробки законодавства у сфері інтелектуальної власності.

Участь у семінарі брали представники Держдепартаменту: перший заступник голови Володимир Жаров, начальник управління правового забезпечення промислової власності Ірина Василенко, головний спеціаліст відділу організації захисту прав Світлана Совгиря, державний інспектор з Одеської області Володимир Данченко та помічник директора ДП "Український інститут промислової власності" Тамара Шевелева.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 806 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
BSA: Итоги борьбы с пиратством в России в 2007 году
Минкультуры выдаст патент на «пиратство»?
Конкурс 2008 среди организаций инновационной инфраструктуры
Четвертую часть ГК хотят отложить на год
Вышел второй выпуск вестника "Трансфер и коммерциализация технологий"
Верховна Рада захистила товарні знаки від кіберсквотерів
Ударим нанотехнологиями по контрафакту!

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com