Суббота, 20.04.2024, 11:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Ноябрь » 25 » Розвиток національної інноваційної системи потребує комплексного підходу
Розвиток національної інноваційної системи потребує комплексного підходу
16:17
Таку думку висловив Голова Державного агентства України з інвестицій та інновацій (далі – Держінвестицій) Віктор Івченко, виступаючи на відкритті ІІ Міжнародного форуму «Трансфер технологій та інновацій», який проходить у Національному технічному університеті України «КПІ» 20-21 листопада 2008 року у Києві.

Для забезпечення виконання цього завдання Держінвестицій розробило і подало на розгляд Уряду Концепцію розвитку національної інноваційної системи.

Одним із об’єктів інноваційної інфраструктури, який необхідно розвивати під контролем з боку держави, є наукові парки. На думку Віктора Івченка, вони повинні забезпечувати реалізацію інноваційного розвитку у сферах, визначених Законом України «Про пріоритетні напрямки інноваційної діяльності». Долучившись минулого року до розбудови наукового парку «Київська політехніка», Держінвестицій веде роботу зі створення ще чотирьох. Це, зокрема:
нові машини і матеріали – у Харкові;
збільшення транзитного потенціалу – в Одесі;
нові продукти харчування і біотехнології – у Києві;
оптимізація природокористування та екологія – у Донецьку.

Важливим компонентом впровадження інноваційної моделі національної економіки, за словами доповідача, є доведення дослідних зразків інноваційної продукції до готовності для впровадження їх у промислове виробництво. Цю роботу в рамках реалізації підписаного влітку 2008 року договору про співробітництво Держінвестицій виконуватиме спільно з Національною академією наук України (далі – НАНУ). Наразі йдеться про надання фінансової підтримки для реалізації пілотних розробок НАНУ у сфері нагляду за інфекційними захворюваннями і безпеки здоров’я, інформаційних технологій та енергозбереження.

Сталий розвиток держави можливий тільки за умов сталого розвитку та забезпечення економічної самодостатності кожного регіону. У цьому напрямку Держінвестицій розробляє Плани впровадження інновацій та залучення інвестицій для АР Крим, Київської та Одеської областей. Після опрацювання базової моделі такі плани будуть поширені на всі регіони України, повідомив Віктор Івченко.

Невід’ємною складовою національної інноваційної системи є розбудова інфраструктури інвестування інноваційного розвитку. Наразі Держінвестицій розробляє механізми та нормативно-правову базу щодо створення нових фінансових інститутів за участю держави та місцевої влади, а саме: спеціалізованих державних та муніципальних фінансово-кредитних установ підтримки інновацій, державно-приватних венчурних фондів для інвестування інноваційної діяльності, спеціалізованих бізнес-інкубаторів та національної інформаційно-аналітичної комунікаційної мережі, – зазначив на завершення свого виступу Віктор Івченко.

У заході також взяли участь представники Верховної Ради України, міністерств і відомств, НТУУ «КПІ», наукових та академічних установ, навчальних закладів, технопарків, бізнес-інкубаторів, громадських організацій та асоціацій, міжнародних організацій та проектів технічної допомоги, а також інші зацікавлені сторони.
Організатори форуму – Міністерство освіти і науки України та Німецьке товариство технічного співробітництва (GTZ) у партнерстві з представництвом «Сіско Сістемз Менеджмент Б.В.» в Україні та Українською асоціацією бізнес-інкубаторів та інноваційних центрів.

Источник: http://www.in.gov.ua/
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 722 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Казахстан развивает науку
Ударим нанотехнологиями по контрафакту!
Соглашение по торговым аспектам прав интеллектуальной собственности (ТРИПС)
Изменения в Тарифах на услуги ФИПС
Видано 30000-ий патент на корисну модель
Вітання Міністра освіти і науки України
Когорта патентних повірених зростає

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com