Четверг, 25.04.2024, 01:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Ноябрь » 28 » Засідання Робочої групи в Женеві
Засідання Робочої групи в Женеві
17:06
З 24 по 28 листопада у м. Женева, Швейцарія, проходить шосте засідання Робочої групи з правового розвитку Мадридської системи міжнародної реєстрації торговельних марок.

В рамках виконання своїх зобов'язань Україна як держава-член Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків (Мадридська угода) та Протоколу до цієї угоди (Протокол) має брати участь в процесі правового розвитку Мадридської системи міжнародної реєстрації знаків. Участь у засіданні Спеціальної робочої групи надасть можливість Україні як члену двох угод одночасно (Мадридської угоди і Протоколу) врахувати державні інтереси під час підготовки рекомендацій для розгляду Асамблеєю Мадридського Союзу, зокрема при перегляді ст. 9sехіеs. Протоколу, а також вносити можливі правки у Спільні Правила до Мадридської угоди та Протоколу з метою удосконалення та спрощення Мадридської системи, кінцева мета якої - управління єдиним договором і забезпечення рівності між всіма договірними сторонами Протоколу.

Для України дуже важливі зміни щодо міжнародної реєстрації знаків згідно Мадридської системи, які відбуватимуться найближчим часом, а саме:

строк винесення відмови в охороні;
система індивідуального мита;
можливість перетворення міжнародної реєстрації в національну або регіональну;
мовний режим в рамках Мадридської системи тощо.
Участь у засіданні Спеціальної робочої групи також надасть можливість розглянути та опрацювати запропоновані Міжнародним бюро типові бланки; отримати необхідну інформацію для розробки відповідних положень нормативно-правових документів, що стосуються виконання Україною зобов'язань відповідно до Мадридської угоди і Протоколу, та під час проведення експертизи знаків відповідно до процедури міжнародної реєстрації; опрацювати питання щодо доцільності розгляду пропозицій щодо майбутнього правового розвитку Мадридської системи з урахуванням інтересів України.

Під час засідання Робочої групи буде обрано президента та двох віце-президентів. Учасники візьмуть участь в обговоренні питань стосовно пропозицій, які надано до розгляду делегаціями Норвегії та Японії.

Пропозиції Норвегії (документ MM/LD/WG/6/2) спрямовано на правовий розвиток Мадридської системи (перспективні пропозиції на 10 - 20 років вперед). Вони стосуються двох положень:

вилучення залежності від базової заявки або базової реєстрації (стаття 6(2) Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків та Протоколу до неї);
прийняття поправки до статті Зbis Протоколу, а саме розгляд питання щодо надання можливості поширювати міжнародну реєстрацію на відомство Договірної сторони, яке є відомством походження.
Ці пропозиції є доцільними для подальшого обговорення, проте потребують глибокого вивчення Україною, зокрема можливих змін в частині зборів (за національною процедурою).

Заява Японії (документи MM/LD/WG/4/5, MM/LD/WG/4/5 Соrr.) містить пропозиції щодо початку обговорення розвитку Мадридської системи міжнародної реєстрації знаків. Ця заява базується на пропозиціях Норвегії та містить інформацію про ситуацію, що склалася та може виникнути в Японії щодо міжнародних заявок у зв'язку з такими пропозиціями. Ця інформація на думку японської делегації може сприяти дискусії про поліпшення Мадридської системи в майбутньому.

Источник: http://www.ukrpatent.org
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 905 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Прошла всеукраинская неделя науки, изобретательства и рационализаторства
Началась реализация инициативы "Инновационные предприятия - Россия"
Молдове активно развиваются технопарки
Э.Набиуллина: рост инвестиций в инновации зависит от делового климата в стране
Міжнародна виставка винаходів
Канада пока откладывает принятие закона о реформе копирайта
В Приморье принят закон об инновационной деятельности

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com