Пятница, 29.03.2024, 07:48
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Март » 4 » Державні інспектори здійснили перевірки в регіонах
Державні інспектори здійснили перевірки в регіонах
16:08
Протягом останніх двох тижнів лютого 2011 року державними інспекторами з питань інтелектуальної власності Держдепартаменту проведено низку перевірок в регіонах України та м.Київ.

Так у Львівській області державним інспектором проведено спільну з представниками Міністерства внутрішніх справ (МВС) перевірку провайдера програмного забезпечення, який незаконно надавав послуги кабельного телебачення без відповідних дозволів та з порушеннями вимог законодавства про авторське право. За результатами перевірки вилучено 77 тюнерів та пристроїв для передачі сигналу. Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи.

У Дніпропетровську в результаті скоординованих дій працівників МВС та державного інспектора припинено незаконне розповсюдження в мережі Інтернет об’єктів інтелектуальної власності, а саме літературних творів різних авторів. Наразі правопорушник притягається до відповідальності.

На ринках міст Одеси, Запоріжжя, Івано-Франківська державними інспекторами вилучено з обігу контрафактні диски із записами музичних та аудіовізуальних творів. Складено три протоколи про адміністративні правопорушення та вилучено контрафактну продукцію на загальну суму майже 20 000 грн.

Тривають перевірки суб’єктів господарювання, які використовують неліцензійне програмне забезпечення. У Рівненській області та Львові проведені спільні перевірки державних інспекторів та працівників МВС і СБУ, за результатами яких вилучено 19 комп’ютерних системних блоків, порушено дві кримінальні справи та складено один протокол про адміністративне правопорушення.

У Києві на системній основі розпочалася робота з легалізації використання музичних та аудіовізуальних творів (насамперед відеокліпів), які звучать та демонструються в закладах громадського харчування та в розважальних закладах. За заявами організацій колективного управління перевірено понад десять закладів громадського харчування, які без будь-яких дозволів використовували об’єкти інтелектуальної власності. За результатами перевірок складено шість протоколів про адміністративні правопорушення, а іншим керівникам суб’єктів господарювання надано приписи для усунення виявлених порушень. Перевірки законності використання об’єктів інтелектуальної власності в публічній сфері відбуватимуться на постійній основі.

Крім того, за вказаний період державними інспекторами проведено три семінари з питань законності використання об’єктів авторського права і суміжних прав.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 415 | Теги: пиратство, Авторское право, Госслужба |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Конференция «Реклама как объект интеллектуальной собственности»
Власти запустят портал для общения с народом и оплаты госпошлин
IBM назвала пять технологий, которые изменят мир
В России растёт уровень компьютерного пиратства
MPAA навчить дітей дотримуватись закону про авторське право
Космическая отрасль РФ выступает лишь в качестве мирового донора технологий
Семінар на тему: "Особливості експертизи заявок на винаходи та корисні моделі в Україні"

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com