Четверг, 28.03.2024, 14:43
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Ноябрь » 25 » ІІ Міжнародний форум "Трансфер технологій та інновацій"
ІІ Міжнародний форум "Трансфер технологій та інновацій"
16:20
Міністерство освіти і науки України спільно з Німецьким Товариством Технічного Співробітництва провели ІІ Міжнародний форум "Трансфер технологій та інновацій". У форумі взяли участь представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, неурядових організацій, вітчизняні та іноземні фахівці. Цей захід сприяє поширенню досвіду та знань у сфері трансферу технологій. Учасники форуму обговорили пропозиції щодо розв'язання проблем комерціалізації об'єктів права інтелектуальної власності, інноваційної діяльності та розглянули можливості налагодження відносин у цій сфері між різними інституціями.

Міністр освіти і науки Іван Вакарчук надіслав привітання учасникам форуму, відзначивши його важливість. Він висловив сподівання, що нинішній форум детально розгляне проблеми передачі наукових розробок у виробництво, надасть практичні рекомендації щодо нормативно-правового врегулювання використання інтелектуальної власності, трансферу технологій та інновацій. "Одними з найактуальніших сьогодні питань є залучення до науки молодих людей, готових простувати нелегким шляхом", - відзначив Іван Олександрович.

Прискорення використання в усіх сферах життя новітніх розробок і технологій шляхом їх трансферу - це одна з особливих умов інноваційного розвитку економіки в Україні. Міністерство освіти і науки спрямовує свою діяльність на системне і послідовне розв'язання проблем створення національної інноваційної системи України.

Перед учасниками форуму виступив заступник міністра освіти і науки Максим Стріха, який наголосив на проблемах розвитку інноваційної діяльності. "Розвиток інноваційних структур стримується відсутністю відповідної фінансової підтримки з боку держави, що призводить до гальмування створення інноваційної інфраструктури в Україні, до появи нових проблем у сфері інноваційної діяльності та подальшої деформації структури національної економіки", - сказав він. Максим Стріха також зазначив, що комерціалізація технологічної бази України має розглядатися як основоположний пріоритет власного розвитку.

Зважаючи на поступальний інноваційний розвиток, перед державними діячами, науковцями постають різні проблеми. Тому, на думку заступника міністра, потрібне використання кращого світового досвіду та налагодження спільної праці, що сприятиме розвитку і реалізації інноваційної сфери.

Голова Державного агентства України з інвестицій та інновацій Віктор Івченко наголосив на реалізації державної інноваційної політики на сучасному етапі.

Учасників форуму також привітала представник Посольства Німеччини в Україні Каталіна Клаус, яка у своєму зверненні відзначила співпрацю двох держав щодо розвитку інноваційних технологій.

Під час роботи форуму учасники обмінялись досвідом, ідеями та думками щодо інноваційної політики, трансферу технологій і розглянули нагальні проблеми.

За результатами міжнародного форуму буде видано збірку статей.

Источник: http://www.mon.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 995 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Перелік уповноважених ОКУ поповнився новою організацією
Інформаційне повідомлення
V Конкурс Инновационных проектов "Лидер в области высоких технологий"
Международный салон изобретений и новой техники
Выставка "Инновации нижегородцев - экономике региона"
Общее собрание членов РАО
В Казахстане реализуется проект "Коммерциализация технологий"

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com